|

Monipuolinen Voikreemi

Monipuolinen Voikreemi

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Usein kuulen lauseen ”En pidä voikreemin mausta”. Uskallan väittää, että usein kreemin vatkaaminen jää puolitiehen tai sitä ei mausteta kunnolla, jolloin koostumus kärsii ja maku voi olla voimainen. Täydellisen ja monipuolisen voikreemin koostumus on vaalea, kuohkea ja silkkinen. Voikreemikin voi olla kevyt kun sen maustaa raikkaaksi ja malttaa vatkata oikein. Voikreemi on myös hyvin monikäyttöinen!

Muistan varmasti ikuisesti voikreemin maistelusession Englannissa. Olin kakkumessuilla viime marraskuussa ja pääsin maistelemaan Sugar & Crumbsin ständillä uusia makutomusokereita. Tomusokerit oli vatkattu voikreemin sekaan, jotta maku tulisi luonnollisesti esiin osana käyttötarkoitusta eli leivonnassa. Hah en tiedä kuinka monta sataa grammaa voikreemiä nuolimme pienien tikkujen päistä, mutta emme yksinkertaisesti voineet lopettaa maistelua. Parhaimmillaan voikreemi nimittäin on juuri niin ihanaa kuin tuolla messuilla. Nyt makutomusokereita saa myös Suomesta useassa herkullisessa maussa! Miltä kuulostaisi Key Lime, Vanilla Fudge, Prosecco, Peach Bellini tai Black Cherry?

Lupasin teille kreemitysohjeita. Tässä postauksessa annan niitä ja myös vinkkejä täydellisen ja monipuolisen voikreemin vatkaukseen, levitykseen ja käyttöön. Seuraavaksi sitten lisää kakun kokoamisesta. Ihanaa päivää!


Monipuolinen Voikreemi

Riittoisuus halkaisijaltaan 18-22 cm kokoisen kakun kuorrutukseen riippuen hiukan kreemityksen paksuudesta. Pienempään kakkuun riittää myös pursotukseen.

Ohje

  • 200 g voita
  • 4-5 dl (maku)tomusokeria
  • 1 rkl maitoa
  • aromi, marjajauhe tai muu mauste esim. kaneli tai vaniljan siemenet
  • pastaväri
  1. Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi. Tähän menee useampi minuutti. Näet selvästi kuinka voin väri vaalenee ja seos kuohkeentuu.
  3. Aloita lisäämään tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
  4. Kun olet lisännyt kaiken tomusokerin jatka vatkaamista usean minuutin ajan.
  5. Lisää kylmä maito ja jatka vielä vatkaamista.
  6. Jos värjäät kreemin, lisää väri vatkauksen loppuvaiheessa.
  7. Valmis voikreemi on kuohkeaa, vaaleaa, silkkistä ja se ei maistu voilta.
  8. Kuohkea, vaalea ja notkea kreemi on helppo levittää kakun päälle palettiveistä* apuna käyttäen

HUOM! Kreemin vatkaamiseen menee kokonaisuudessaan noin 10 minuuttia.

Vinkki! Mausta voikreemiä oman makusi ja mielikuvituksesi mukaan! Voit lisätä kreemiin kanelia, hunajaa, aromeja, marjajauheita tai sitruunan kuorta. Oikeastaan voit maustaa kreemiä melkein millä vain. Nestemäisiä aineita en suosittele ettei kreemi juoksetu. 

Voikreemin käyttö

  • Sokerimassan alla eristeenä (kakut)
  • Kuppikakkujen kuorrutteena
  • Kakun kuorrutteena
  • Kauniit ja terävät pursotukset kakun päälle (kukat ja lehdet)
  • Kääretortun ja kakun täytteenä
  • Macaron kuorien välissä
  • Suklaaganachen alla

Muuta huomioitavaa

  • Voikreemi säilyy jääkaapissa muutaman päivän
  • Voit myös pakastaa voikreemin – ota sulamaan ja vatkaa uudestaan ennen käyttöä
  • Voit tehdä voikreemin myös maidottomaan margariiniin, jolloin saat VEGAANISTA kreemiä
  • Voi-pohjainen kreemi kovettuu kylmässä. Tämä tekee pursotuksista kestävämpiä ja siksi kreemi soveltuu loistavasti myös kakun kuorrutukseen ja esimerkiksi ganachen alle.
Monipuolinen Voikreemi
Vanilla Fudge kreemi, joka saa makunsa makutomusokerista. Ihanan helppoa.
Monipuolinen Voikreemi
Lime-aromilla maustettu kreemi, jonka värjäsin kevyesti vihreällä geelivärillä.
Monipuolinen Voikreemi
Vadelmakreemi, joka saa makunsa vadelmajauheesta.

Oliko tämä postaus hyödyllinen? Toivoisitko lisää tämän tyyppisiä postauksia? Jätä toiveita alle ♥


Lisää täytteitä ja kuorrutuksia löydät täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

131 Kommenttia

  1. Mira Tähtinen sanoo:

    Hei, teenkö kreemiä valmistuksessa jotain väärin kun tasoitettu kreemi helposti ”halkeilee” kakun reunalla. Siirto vaiheessa varsinkin huomaa, että kakkuun on tullut repeämä.

  2. Voikreemi kovettuu kylmässä ja saattaa halkeilla kun kakun sisältä tulee kosteutta. Näin käy usein juuri siirrettäessä. Tukeva kakkualusta auttaa ongelmaan jonkun verran. Pintaa voi myös korjailla, jos kreemiä on jäänyt yli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *