Hääkakkuni – vaikea valinta tai sitten ei?

Hääkakkuni - vaikea valinta tai sitten ei?

Mitäs luulette, kuinka paljon olen pohtinut ja suunnitellut omaa hääkakkuani? Vastaus saattaa olla monelle yllätys. Nimittäin lopulta valinta oli todella helppo ja suunnitteluun ei käytetty juuri ollenkaan aikaa.

Vähän taustaa. Vietämme häitämme ensi kesänä Italiassa ja se aiheuttaa jonkun verran haasteita hääjärjestelyille. Kieli, välimatka ja ehkä muutenkin rennompi italialainen asenne järjestelyiden suhteen on ollut jotain mihin on pitänyt sopeutua. Toisaalta se on ollut positiivista. Olemme itsekin rentoutuneet järjestelyiden suhteen ja rento meininki oli meille toive ihan alusta asti. Luulen, että kakun suunnittelu olisi ollut vaikeampaa, jos häät olisivat Suomessa. Itse en olisi kakkua tehnyt, mutta kuka sitten!? Tunnen monia uskomattoman lahjakkaita kakkutaitureita ja veikkaan, että valinta sekä suunnittelu olisi mennyt täällä ihan överiksi.

Vietämme pieniä häitä, joihon paikalle on kutsuttu ainoastaan perhe ja läheisimmät ystävät. Pienet häät oli toiveemme alusta asti. Matkustelu on intohimomme ja idea ulkomailla vietettävistä häistä syntyi jo pari vuotta sitten Santorinilla. Viime syksynä päätimme lopultakin toteuttaa unelmamme. Sen jälkeen päätöksiä ja valintoja on tehty liukuhihnalta. Välillä olen miettinyt olisiko pitänyt pysähtyä ja pohtia valintoja pidempään ja nauttia suunnittelusta enemmän. Hyviä ja parempia vaihtoehtoja löytyy kuitenkin (nykyään) loputtomasti. Olemme luottaneet siihen ensimmäiseen fiilikseen ja usein se on se oikea.


Hääkakkuni – vaikea valinta tai sitten ei?

Aluksi olin itseasiassa ajatellut lennättää kakun Suomesta osissa (kakkupohjat, koristeet ja välineet) sekä tekijän tottakai. Haaveilin, että tekijä kokoaisi kakun paikan päällä ja voisin varmistaa, että kakusta tulisi juuri oikeanlainen. Tämä haastava ja kallis vaihtoehto unohtui, kun aloimme suunnitella häiden budjettia ihan tosissaan. Aika kalliiksi olisi tullut Suomesta lennätetty kakku ja tekijä (hah kaikkea sitä suunnittelee).

Hääkakkuni - vaikea valinta tai sitten ei?

Rauhoituin hieman hääpaikan valinnan jälkeen. Ruoka sekä kakku tulevat hääpaikan keittiöstä. Hääpaikkamme kokki sekä kondiittori on paikallisesti tunnettu ja arvostettu. Pystyn luottamaan siihen, että saamme varmasti maukkaan ja kauniin kakun paikan päältä.

Kävimme juhlapaikalla maaliskuussa suunnittelemassa menun. Tapasimme silloin myös kondiittorin. Lyhyen tapaamisen aikana pyörittelimme muutamaa makua mielessä ääneen. Toinen mauista on minun ehdoton suosikkini ja toinen sulhasen. Kerroimme haluavamme jotain simppeliä, mutta herkullista. Raikkaus ja keveys olivat myös tärkeitä tekijöitä kakun suhteen. Kondiittori käväisi keittiön puolella ja toi meille tarjottimella tuulihattuja, joissa makuparimme olivat maistettavissa molemmat. Päätös syntyi siinä ja heti.

Hääkakkuni - vaikea valinta tai sitten ei?

Kakun ulkonäköä olin miettinyt jonkun verran. Ilman suunnittelua tiesin, että sen täytyy olla kerroskakku. Valkoinen kreemikakku, jota koristavat aidot kukat ja jotain vihreää. Oliivinoksalla on suuri rooli häidemme teemassa. Se näkyy kutsuissa, muissa printeissä, kattauksessa ja minun kampauksessani. Tästä syystä halusin kakkuun myös oliivinoksaa. Itse asiassa näillä ajatuksilla kakun ulkonäkö oli jo puoliksi päätetty.

Kuinka paljon suunnittelin siis kakkua? Mielestäni en juuri ollenkaan. Ehkä juju onkin siinä, että tiesin valmiiksi aika hyvin mitä haluan. Nyt pitää vain luottaa siihen, että italialainen kondiittori on ymmärtänyt ajatukseni. Kaikkeen ei voi itse vaikuttaa ja kun en itse tee kakkua siitä on turha stressata. Sen tiedän varmasti, että kakusta tulee herkullinen!

Tässä on hieman inspiraatiokuvia kakuista. Ei kuitenkaan sitä kuvaa mitä kondiittorille näytin. Lopullinen kakku tulee olemaan yllätys minulle ja teille. Voitte olla varmoja, että kuulette kakusta vielä ♥

Hääkakkuni - vaikea valinta tai sitten ei? Hääkakkuni - vaikea valinta tai sitten ei?

Haluaisitko lukea lisää hääjärjestelyistämme? Mistä erityisesti?

Jätä kommenttia postaukseen. Kirjoittelen mielelläni lisää häistä, jos näille postauksille on kysyntää.

Kuvat: Shutterstock


Aurinkoista viikkoa!

Seuraathan herkkujani ja muita juttuja myös

 Instagramissa ja Facebookissa?

Myös näillä sopii

Herkutella

14 Kommenttia

 1. Hei ihana postaus!
  Olisin halunnut kysyä noista teidän häistä, että missä päin Italiaa te häät järjestätte? Onko teillä jo jotain vinkkejä? Olemme menossa avopuolison ikanssa myös naimisiin Italiassa (Todennäköisesti luoteis-Italiassa), koska avopuolisoni on italialainen. Itse kuitenkin näin naisena stressaan aiheesta enemmän, koska tietoa tuntuu löytyvän kovin vähän mistään lähteestä… Meillä siis häihin vielä kolme vuotta, joten suunnitelmat ovat vielä ideoiden tasolla.

 2. Kiinnostaa kaikki 🙂
  Luen kyllä niihin kaikki tekstit vaikken Kommentoi 🙂

  Ihania juttuja kirjoitat ja upeita kuvia.
  Ihastelee kuinka taitava olet, upeita leivontajuttuja, upeita kuvia ja hyvä kirjoittamaan <3

  Meri

  1. Ihana palaute Meri, kiitos paljon 🙂 En koe olevani kummoinen kirjoittaja, mutta nyt ehkä vähän enemmän sain luottamusta. Miten hyvä mieli tulikaan kommentistasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *