Torttutuutit – Joulun hittitorttu
Resepti ja kuvat toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Myllyn Paras kanssa
Tässäkö se on? Torttutuutit – joulun hittitorttu? No ainakin omasta mielestäni! En muista nimittäin, koska viimeksi olisin ollut näin innoissani uuden mallisesta joulutortusta. Pidän nimittäin siitä perinteisestä, vaikka maistelen mielelläni villityksiäkin; pihlajanmarjatorttu on jo maistettu tänä vuonna. Se ei iskenyt.
Miksi tämä joulutorttu on sitten mielestäni yli muiden? No koska siinä maistuu perinteisen joulutortun tavoin luumu. Ja se tuo mieleen ikisuosikin: kermatuutin! Pssst. muistatko suositun lumihiutaletortun? Kurkkaa ohje täältä.
Sain suunnitella Myllyn Parhaalle kolme uudenlaista joulutorttua. Te saitte äänestää suosikkianne ja olitte kanssani samaa mieltä. Tämä luumumoussella täytetty torttutuutti voitti ylivoimaisesti! Pakko kyllä hehkuttaa myös suolakaramelliin dipattavia torttutikkuja. Taidan tehdä niitä tyttöjen pikkujouluihin tänä vuonna. Jos ohje kiinnostaa se löytyy Myllyn Parhaan sivuilta.
Torttutuutit – Joulun hittitorttu
Ohje noin 12 kpl
- 10 kpl torttutaikinalevyjä (1 kg paketti)
- 4 dl vispikermaa
- 1 purkki luumumarmeladia
- 2 tl vaniljasokeria
- noin 2 rkl tomusokeria
- Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa noin 15 minuuttia. Kauli taikinalevyjä hieman ohuemmiksi. Leikkaa levyt pituussuunnassa neljäksi pitkäksi kaistaleeksi. Muotoile foliosta tuuttimuotit, joiden päälle taikina pyöritetään (leikkaa foliosta noin 25 x 25 cm neliöitä. Taita neliöt kolmioiksi ja rullaa tötteröksi).
- Kieritä torttutaikinasuikaleet foliotötterön ympärille kapeammasta päästä leveämpään, niin että uusi kerros tulee reunasta ihan vähän edellisen päälle. Voit liimata seuraavan suikaleen kananmunalla seuraavan päälle. Käytä yhteen tuuttiin kolme suikaletta torttutaikinaa.
- Nosta tuutit uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele kananmunalla. Paista torttutuutteja uunin keskitasolla 225 asteessa noin 12–15 minuuttia, kunnes tuutit ovat kauniin kullanvärisiä.
- Anna tuuttien jäähtyä ja valmista sillä aikaa täyte. Irrota foliot tuuteista vasta kun tuutit ovat kunnolla jäähtyneet.
- Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Vatkaa sekaan luumuhillo ja mausta vaniljasokerilla. Laita täyte pursotinpussiin tähtityllan kanssa ja pursota täyte tuutteihin.
- Sihtaa torttutuuttien päälle tomusokeria ja tarjoile glögin kanssa.
Vinkki! Voit käyttää folion sijaan myös käteviä sarvimuotteja!
Vinkki! Kokeile lisätä mousseen hieman rahkaa tai vaihda marmeladi omena-kaneliin, niin saat erilaisia raikkaita makuja!
VAIHEKUVAT VIDEONA LÖYDÄT TÄÄLTÄ
Millainen on muuten sun suosikkijoulutorttu, jos perinteistä ei saa valita?
Herkullista viikkoa!
/Anni
Lisää jouluherkkuja löydät täältä.
Myös näillä sopii
Herkutella
GLUTEENITON LEIVONTA – Näin muutat reseptit helposti
10 x Halloweenreseptiä
Mehevä Taatelikakku
Rainbow Room NYC – Herkuttelua näköalalla