Täydellinen Suklaakakku
Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.
Täydellinen Suklaakakku sisältää suklaata, suklaata ja suklaata.
Tämän unelmieni suklaakakun kakkupohjana toimii mehevä, tumma suklaakakkupohja, joka on helposti leikattava ja väriltään lähes musta. Voit leipoa kakun myös vegaanisena ja gluteenittomana (lue vinkit ohjeesta). Kakun välissä on ihanaa silkinpehmeää suklaakreemiä ja kakku on myös kuorrutettu samalla kreemillä. Kuulostaako jo nyt aika täydelliseltä?
Täydellisen suklaakakun resepti on myös yksinkertainen, koska kakku koostuu kahdesta leivottavasta komponentista: kakkupohjasta ja kreemistä. Muuta täydelliseen suklaakakkuun ei mielestäni tarvita: suklaa ja suklaa.
Halutessasi lisää makuja kakkuun voit sivellä kakkupohjat hillolla tai kinuskilla. Tämä kakku ei kaipaa myöskään kostutusta, mutta mikset lisäisi vähän mocca-makua kostuttamalla kakkupohjat kahvilla. Aikuisille sopivaan makuun kakkupohjat voisi kostuttaa myös jollain raikkaalla liköörillä. Nam!
Täydellinen Suklaakakku (noin 20hlö)
Suklaakakkupohja:
Tein kakun irtopohjalliseen halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuokaan*.
Mehevän suklaakakkupohjan ohjeen löydät täältä.
Suklaakreemi:
Kakun välissä on silkinpehmeä suklaakreemi, jonka ohje löytyy taas täältä.
Koristeet
- lehtikultaa
- Käsittele lehtikultaa pienillä pihdeillä tai muilla välineillä, joilla saat lehtikultaa varovasti siirreltyä purkista leivonnaisen päälle.
- Nostele kakun päälle pieniä paloja kiiltelevää lehtikultaa. Asettele pienet koristeet sinne tänne.
Lehtikulta on puhdasta 24 karaatin kultaa ja täysin syötävä elintarvike. Olemassa on myös lehtihopeaa. Löydät näitä tuotteita leivonnan erikoisliikkeistä.
Kakun kokoaminen:
- Paista kakku ohjeen mukaan 20-22 cm irtopohjallisessa kakkuvuoassa*.
- Leikkaa kakku jäähtyneenä 3-4 kerrokseen.
- Valmista suklaakreemi – ohjeessa oleva annos riittää yhden halk. 20-22 cm kokoisen kakun täyttöön ja kuorrutukseen.
- Kokoa kakku vuokaan, jossa paistoit sen (ensin pohjakerros, kreemi, seuraava kerros, kreemi jne.)
- Jotta kreemiä riittää joka kerrokseen saman verran jaa kreemi 4 kulhoon seuraavasti: 3 kulhoon yhtä paljon ja neljänteen hiukan runsaammin.
- Neljännen kulhon kreemi on kuorrutusta varten – laita se sivuun.
- Nostele kreemi nuolijalla* kakkupohjan päälle ja tasoita. Nosta sitten uusi kakkukerros päälle.
- Nosta koottu kakku tekeytymään jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli. (minusta maku paranee kun kakku saa kunnolla tekeytyä jääkaapissa)
- Levitä loput kreemistä palettiveitsellä* kakun päälle tasaisesti.
- Saat pyörrekuvion kakun pintaan pyörittämällä pientä palettiveistä spiraalimaisesti reunoilta keskelle.
- Lopuksi koristele kakku lehtikullalla.
- Laita kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrutus hiukan kovettuu.
- Anna kakun olla hyvä tovi huoneenlämmössä ennen tarjoilua, jolloin suklainen maku on parhaimmillaan!
Vinkki! Voit halutessa kostuttaa kakkupohjaa liköörillä tai vaniljamaidolla. Voit laittaa jokaiseen kerrokseen sipaisun esimerkiksi aprikoosihilloa tai mustikkahilloa, jolloin saat kakkuun raikkautta.
Vinkki! Jos teet kreemin ennakkoon ja säilytät sitä jääkaapissa: voipohjainen kreemi kovettuu. Saat kreemin pehmeäksi ja kuohkeaksi antamalla sen olla huoneenlämmössä ja vatkaamalla kreemin kevyesti uudestaan.
Kakku on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä, jolloin se on mehukasta ja pehmeää. Säilytä kakkua esimerkiksi kakkukuvun alla.
Hei! Olen tekemässä jotain tämän tyyppistä nakukakkua ja haluan kakusta kuitenkin ulkonäöltään vaalean, mutta en halua makeaa kreemiä kuorrutteeksi koska itse kakku on jo makea. Osaatko sanoa voinko tehdä esimerkiksi ohkaisen kuorrutteen kermasta (ja tuorejuustosta?) jonka sitten sivelen päälle.
Moi Noora 🙂 voit tehdä. Kuorrutin itse tämän kakun kerman ja rahkan sekoituksella:
https://stg.anninuunissa.fi/mansikka-rahkakakku-aidille/
Hei! Voisikohan tuon butter vanillan korvata tavallisella vaniljasokerilla..? 🤔 Tähän hätään rn ehdi tuota nyt tilata😬
Heips, kaikki vanilja-aromit, -sokerit jne. voi aina korvata päittäin eli voit laittaa vaniljasokeria tai vaniljatangon siemeniä 🙂
Moi! Olen kerran aikaisemmin tehnyt tätä kakkua ja siitä tuli todella hyvän makuista. Suunnitelmissa on tehdä tätä uudelleen tyttäreni rippijuhliin tulevana viikonloppuna. Haluaisin tehdä kakun reunoille koripunos-pursotukset, joten kestääköhän tuo suklaakreemi pursotuksessa? Ja sitä täytyy varmasti tehdä määrällisesti vähän enemmän?
Hei Eeva, pursotuksiin menee yleensä vähän enemmän kreemiä. Kreemi on hyvin pursotettavaa kun sitä jähmettää aina välillä jääkaapissa. Jos keli on kuuma ja kostea niin muistathan tehdä sen. Voit laittaa kreemin pursotinpussiin ja pitää pussia muutamia minuutteja aina jääåkaapissa jos tuntuu että kreemi löystyy käsissä. Muista jähmettää myös koko kakku jääkaapissa ennen tarjoilua 🙂
Kiitos aivan ihanasta blogista! Tämä on jo 3. reseptisi jota kokeilen (kakku parhaillaan täytettynä jääkaapissa ”muhimassa” ja sen verran tuli maisteltua sekä kakkua että kreemiä että olen vakuuttunut huikeasta lopputuloksesta! ;))
Uskon että blogisi tulee jatkossa olemaan luottoystäväni kun kaipaan ideoita leivontaan <3
Laura! Mikä ihana kommentti, kiitos <3 🙂
Tällaisia on parasta lukea, varsinkin näin lauantai-aamuna kahvin ääressä. Mukavaa viikonloppua! Toivottavasti kakusta tulee niin herkullinen kun toivot 🙂
Hei! Pystyykö tähän tekemään päälle suklaavaluman? Kestääkö kakku sitä ja olisiko sinulla valumalle, jokin hyvä ohje? 🙂
Voit ehdottomasti laittaa 🙂 Tässä yksi ohje:
https://stg.anninuunissa.fi/kummituskakku-suklaakakku-gluteeniton/
Säilyykö kakku jos täytän sen torstaina ja koristelen lauantaina ja se syödään lauantaina?
Kyllä valmis kakku säilyy hyvänä 2-4 päivää jääkaapissa 🙂
Hei, voisiko kakun koristella laittamalla kakun pääll3 kreemin päälle leivontamassaa tai vastaavaa? Vai kostuuko massa?
Hei Johanna, kreemi on voipohjainen, joten sen päälle voi laittaa sokerimassakoristeitä tms. eikä pitäisi kostua 🙂
Kypsy 20. Min
Ihan koko kakku ei varmasti niin nopeasti kypsynyt?
Hei, kuinka paljon lehtikultaa tarvitsee, jos kakun haluaa koristella samalla tavalla kuin kuvassa?
Hei Hilla,
En osaa sanoa tarkkaa määrää. Lehtikulta myydään laattoina tai hippuina. Kun lehtikultaa käsittelee ovat kaikki palat eri kokoisia, mutta varmasti riittää yksi paketti ja jää hiukan ylikin mistä tahansa lehtikullan hankit 🙂
Hei Anni, kiitos tästä ohjeesta, hyväksi todettu myös gluteenittomana 🙂
Kuinka ison kakun tekisit 25-30 hlön juhliin? Tarjolla on toki muutakin makeaa.
Hei, tämä kakku on noin 20 hengelle ja on kyllä aika tuhtia tavaraa. 1.5 kertaisena pitäisi siis riittää 🙂
Kakusta tuli ihan järkyttävä. Pieleen meni kaikki. Onneksi on kaunis ilma. En tiedä nakkaanko roskiin koko kakun. Hyvää Pääsiäistä!
Harmi kuulla, että kakkusi ei onnistunut. Paljon vinkkejä en voi antaa miksi näin – kun en tiedä syytä epäonnistumiseen. Tämä kakku on hiukan kokeneemmille leipureille. Harjoittelu tekee leivonnassakin mestarin 🙂 Hyvää pääsiäistä!
Voiko tämän pohjan pakastaa? Säilyykö koostumus hyvänä?
Kyllä voi ihan samalla tavalla kuin muitakin kakkupohjia:
https://stg.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/
Moikka! Voiko tuon mehevän suklaakakkupohjan tehdä pellille? Jos voi niin minkä kokoiselle ?😌
Moikka, voi toki paistaa pellillä. En ole testannut ohjetta itse pellille, joten en osaa sanoa tarkkaa koko ja riippuu tietenkin minkä paksuisen haluaa. Muistelen, että joku seuraajani oli tehnyt kakun onnistuneesti standardi
kokoiselle uunipellille.
Kiitos paljon!
Tätä pitää leipoa aina tyttären toiveesta syntymäpäiville. Niin tänäkin vuonna. Tänä vuonna juhlitaan tosin ilman vieraita, kakku pitää syödä siis oman perheen kesken, harmi 😀 Paras suklaakakku mitä tiedän!
Ihana kuulla! Kiitos kommentista 🙂 Upeita juhlia teille!
Mitä suosittelet maidottomaan versioon tuorejuuston tilalle, että maku säilyisi lähes samana?
En ole itse tehnyt tätä kreemiä maidottomana, mutta moni lukija on. Itse käytän Oatlyn kaurapohjaista tuorejuustoa, jos korvaan tavallista tuorejuustoa vastaavissa ohjeissa. Maku muuttuu aina kun ei käytetä niitä tuotteita millä ohje on suunniteltu, mutta Oatlyllä pääsee lähelle ja onneksi suklaa on niin vahva, että peittää alleen hyvin sivumakuja.
Hei. Tein kakun poikani valmistujsiaisjuhhliin hänen toivomuksestaan.
Joo, aikaa aikaa meni ja hieman askarrutti pohjan onnistuminen. Tein kakun isossa vuoassa, paistoaika 60 min ja toisen pohjan vielä samoin. Onnistuivat erinomaisesti. Kostutin pohjan ja laitoin väliin aprikoosihilloa. Hyvä ratkaisuæ.
Tulipa todella komea kakku ja herätti ihastusta vieraissa. Menee jatkoon 😊
Jee kiva kuulla 🙂 Mukavaa kesän loppukesää!
Hei!
Minun pitäisi saada tästä kakusta vähintään 15 cm korkea koristelun takia, mielellään korkeampiin. Olen tehnyt tätä ennenkin mutta en millään muista kuinka korkeita olivat 🤦🏼♀️
Jos teen 1,5 kertaisen taikinan, niin mahtuukohan puoliksi 20 cm vuokaan? Tai jos laitan 22 cm vuokaan niin tuleeko tarpeeksi korkea 🤔
Hei, siitä on hieman aikaa kun olen tätä kakkua leiponut itse. Teen usein korkeisiin vuokiin (10 cm) tai paistan useammassa vuoassa. Valitettavasti en tiedä vuokiesi korkeutta, joten en uskalla lähteä veikkaamaan miten taikina ,mahtuu vuokaan. Sen voin sanoa, että halkaisijaltaan pienempi kakku näyttää aina korkeammalta niin tekisin 20 cm vuokaan. Saat vuokaan halutessa myös korkeutta leivinpaperilla. Mukavaa leivontaa!
Tein 20 cm vuokaan 🙂 Katsotaan miten korkean saan kasattua, kun leikkaan kohonneen osan pois molemmista. Tulee sitten vähän matalampi yksisarvinen 😄
Hei! Todella herkullisen ja ihanan näköinen kakku 😍 voiko kakun täyttää ja kuorruttaa syömistä edeltävänä päivänä? Vai onko parempi tehdä pohja ja täyttö edellisenä päivänä ja kuorrutus sekä koristelu tarjoilupäivänä?
Ja mitä kaakaojauhetta kuorrutteessa on käytetty? Ja vielä yksi kysymys, voiko pohjan vanilja aromina käyttää vaniljasokeria? 🙂
Hei Jonna, tämä on ihanaa!
Voit täyttää, kuorruttaa ja koristella kakun etukäteen, kun muistat peitellä hyvin jääkaappiin (kakkulaatikko tai kupu).
Leivontaohjeissani käytän aina makeuttamatonta aitoa kaakaojauhetta (Fazer tai Cacao).
Vanilja-aromin voi aina korvata vaniljasokerilla tai vaniljatangon siemenillä 🙂
Kiitos nopeasta vastauksesta 🙂 Sellainen kysmys, että jos haluan tehdä vain 10hlö kakun, niin puolitanko pohjan ja täytteen aineiden määrän? Ja onko silloin hyvä käyttää 20cm vuokaa? 🙂