|

Täydellinen Gluteeniton Kakkupohja

Täydellinen Gluteeniton Kakkupohja

Täydellinen Gluteeniton Kakkupohja on jatkoa muille täydellisille kakkupohjille, joita olen leiponut ja joiden reseptejä olen tänne blogiin teille jakanut.

Täydellisistä kakkupohjista on puhuttu paljon ja olen aiheesta itsekin kirjoittanut jo pariin kertaan. Löydät vinkit ja ohjeet aikaisempiin sokerikakkupohja -ohjeisiini linkeistä alta. Muistutan tässä vielä kuitenkin, että reseptejä on melkein yhtä monta kuin leipojaa. Oman täydellisen ohjeen löytää testaamalla. Onhan uuneissakin eroja, mistä koitan resepteissäni usein muistuttaa.
Täydellinen Kakkupohja
Täydellinen Iso Kakkupohja

Tällä kertaa vuorossa on gluteeniton kakkupohja, jota halusin kokeilla, koska gluteeniton leivonta on nousussa ja erikosiruokavaliot muutenkin lisääntyvät koko ajan. Kauhutarinoita kuulleena yllätyin miten täydellinen tästäkin kakkupohjasta tuli. Syytän edelleen täydellista vuokaa. Alumiinen PME vuokani ei pettänyt tälläkään kerralla. Luotan myös lasitekniikkaan tässäkin ohjeessa. Gluteeniton kakkupohjapohja on vähän höttöisempi, joten itse pakastan pohjan ja leikkaan kohmeisena, jolloin täyttö on sujuvampaa.

 


Täydellinen Gluteeniton Kakkupohja

Ohje:

  • 3 kanamunaa
  • sokeria
  • gluteenittomia jauhoja (Semper)
  • 0.5 tl vaniljasokeria
  • 0.5 tl (leivinjauhetta)
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Mittaa kanamunat, sokeri ja jauhot samankokoisiin laseihin, niin että kaikkia aineksia on saman verran.
  3. Mittaa myös vaniljasokeri ja (leivinjauho) jauhojen sekaan – sekoita.
    (Huom! Leivinjauhe ei ole välttämätön, kun munavaahto on tarpeeksi vatkattu. Jos leivinjauhetta tulee liikaa taikinaan voi taikina lässähtää. Itse tykkään lisätä leivinjauhetta aina vähän.)
  4. Kaada munat ja sokerit monitoimikoneeseen ja vatkaa aluksi keskiteholla 1 minuutti, lisää tehoa ja jatka vatkaamista noin 10 minuuttia, kunnes munasokerivaahto on paksua, vaaleaa ja kuohkeaa.
  5. Sillä aikaa, kun munat ja sokeri vaahtoavat voitele kakkuvuoka vuokaspraylla.
    (Huom! Jauhotusta ei tarvita, itse käytän vuokasprayta vuoan voiteluun, mutta perinteinen tapa käy myös)
  6. Lisää jauhot muutamassa erässä siivilän läpi munavaahtoon ja kääntele varovasti nuolijalla.
    (Huom! Sokerikakkutaikinaa ei kannata käännellä liikaa eikä liian voimakkaasti.)
  7. Kun taikina on tasaista kaada se voideltuun kakkuvuokaan.
    Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Kun taikinaa ei tartu tikkuun on kakku kypsä.
    (Huom! Paistoaika vaihtelee: 3 munaa (15cm) noin 35 minuuttia ja 4-5 munaa (20cm) 45 minuuttia.)
  8. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kippaa se sitten jäähdytysritilälle jäähtymään.
    (Huom! Jäähdytysritilä on näppärä ja tarpeellinen, koska kakkupohja jäähtyy tasaisesti myös alapuolelta, eikä pääse hikoilemaan, kun ilma kiertää joka puolelta)

Täydellinen Gluteeniton Kakkupohja

 

Muista aina nämä

  1. Huoneenlämpöiset kananmunat!
  2. Lasitekniikka: mittaa munia, jauhoja ja sokeria saman verran saman kokosiiin laseihin!
  3. Muista lämmittää uuni valmiiksi!
  4. Vähintään 10 minuutin vatkaus (munat+sokeri)!
  5. Lisää jauhot erissä siivilän läpi, jotta taikinan kääntely onnistuu helposti ja tasaisesti!
  6. Älä availe uunia kesken paiston!
  7. Jäähdytä kakku aina ritilällä. Ritilällä kakku jäähtyy tasaisesti, kun ilma kiertää myös alta! Tämä vaikuttaa myös kakun koostumukseen!

 


Lisää kakkupohja-ohjeita löydät täältä.

Voit seurata minua Facebookissa tai Instagramissa.

Hae myös Inspiraatiota Pinterestissä.

Myös näillä sopii

Herkutella

57 Kommenttia

  1. Ummi Gussum sanoo:

    Kiitoksia❤

  2. Heli sanoo:

    Moikka!
    Tein juuri elämäni ensimmäisen gluteenittoman kakkupohjan ohjeellasi ja ainakin näyttää täydelliseltä uunista oton jälkeen 😄
    Toivotaan, että kun alan leikata, ei tule ikäviä yllätyksiä. Tein muuten 6 munan pohjan 26cm tavalliseen irtopohjavuokaan.

    1. Hei, hienoa! Kiitos kommentistasi 🙂 Toivottavasti kakusta tuli täydellinen myös sisältä!

  3. LahjatontaLeivontaa sanoo:

    Moikka,
    Voiko gluteenittoman kakkupohjaan tehdyn täyttää edellispäivänä vai höttöneekö kakku?

    1. Hei,

      gluteeniton kakkupohja toimii ihan samalla tavalla kuin tavallinenkin ja ohjeissa, joissa täytetään etukäteen voi käyttää myös gluteenitonta pohjaa 🙂

  4. - sanoo:

    Mirä teen väärin kun kakku ni keskikohta tuntuu tyhjältä?

  5. Salla sanoo:

    Mitä tein väärin kun kakkupohjaan tuli keskelle painauma? Muuten näyttää hyvältä mutta keskiosa on matalemmalla.

    1. Jos kakkupohja lässähtää on syynä jokin näistä (lisäksi tällä hetkellä helteet vaikuttavat kakkupohjien onnistumiseen):

      MUISTILISTA TÄYDELLISEEN KAKKUPOHJAAN:
      Aina huoneenlämpöiset kananmunat!
      Lasitekniikka: mittaa munia, jauhoja ja sokeria saman verran!
      Paisto uunin alatasolla 175 asteessa (keskilämpö) Muista lämmittää uuni valmiiksi!
      Vähintään 10 minuutin vatkaus taikinalle takaa kuohkeuden!
      Lisää jauhot erissä siivilän läpi, jotta taikinan kääntely onnistuu helposti ja tasaisesti!
      Älä availe uunia kesken paiston! Voit avata uunin siinä vaiheessa, kun kakun pinta on hiukan tummunut (paistoaikaa on mennyt yli puolet) ja jos haluat lisätä päälle leivinpaperin tummumisen estämiseksi.
      Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 5-10 minuuttia ja kippaa se sitten ritilälle jäähtymään. Ritilällä kakku jäähtyy tasaisesti, kun ilma kiertää myös alta! Tämä vaikuttaa myös koostumukseen!

  6. Heli sanoo:

    Mitenkähän muna-sokerivaahto onnistuisi parhaiten ilman monitoimikonetta? Minulta löytyy sähkövatkain, blenderi ja sauvasekoitin.

    1. Sähkövatkain on yhtä hyvä vaihtoehto, vaikka ei jätä käsiä vapaiksi vaahdotuksen aikana.

  7. Outi sanoo:

    Hei,
    Mitä gluteenitonta kakkupohjaa suosittelet pastaväreillä värjättäväksi? Suunnitteilla sateenkaarikakku lastenjuhliin..

    1. Tämä sokerikakkupohja taitaa olla hiukan höttöinen. Aiotko siis tehdä jokaisen kerroksen erikseen eri väriseksi?

  8. Anna sanoo:

    Heippa. kannattaako pohja leikata ennen vai jälkeen pakastuksen?

  9. Hanna sanoo:

    Hei. Mistä voisi johtua, että kakun pinta kovettuu paiston aikana? Jäähtyneenä sen saa kyllä irti, että sinänsä ei ongelmaa. Onkohan uuni liian kuuma?

    1. Moikka, pinnasta tulee sokerikakuissa aina vähän kova – marenkimainen. Käännä kakku toisinpäin ja jätä paistopinta kakun alle 🙂 Näin minun kakkuni on kuvassa käännetty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *