Pieni Kukkakakku Äidille
Olen ihastunut pieniin täytekakkuihin, joista riittää juuri sopivan kokoiset kakkupalat pienemmälle porukalle. Kakut näyttävät söpöiltä kahvipöydässä ja niitä voi olla monia eri makuisiakin tarjolla, jos vieraita on enemmän. Tämä kakku on paistettu 12 cm irtopohjavuoassa ja sen sisällä on pehmeää vadelmamoussea. Täydellisen makuelämyksen kruunaa aikuisenkin suuhun sopivasti makealta maistuva vaahtokarkkimassa. Herkkä koristelu sopii täydellisesti äitienpäivään.
Kakkupohja:
- 4 munan sokerikakkupohja, joka jaettu kolmeen 12 cm irtopohjavuokaan.
Kostutus:
- 0,5 dl kevyt maitoa
- 0,5 tl vaniljasokeria
Vadelmamousse:
- 0,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 1 dl kermaa
- 50 g tuorejuustoa
- 0,5 tl vaniljasokeria
- 0,25 dl sokeria
- 2 liivatetta
- 1,5 dl vadelmia
- Kiehauta vadelmat kattilassa (pakaste).
- Soseuta marjat sauvasekoittimella.
- Vatkaa kerma ja vaahtoutuva vaniljakastike kuohkeaksi.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5 min).
- Notkista sokerit tuorejuuston kanssa.
- Vatkaa jäähtynyt marjasose tuorejuuston sekaan.
- Kiehauta tilkka vettä ja liota siihen puristetut liivatteet.
- Kaada liivate tuorejuusto-marjaseokseen koko ajan vatkaten.
- Lisää vaniljakerma varovasti käännellen.
- Laita mousse hyytymään hetkeksi jääkaappiin, jos se on kovin löysää.
Kuorrutus ja koristelu: (yhteen kakkuun)
- 200 g valkoista kaulintamassaa
- 1 rkl tomusokeria
- sokerimassakukkia ja -lehtiä
- Leikkaa yksi pieni kakkupohja kolmeen osaan.
- Laita pohjapala irtopohjavuokaan ja kostuta se vaniljamaidolla.
- Laita vadelmamoussea pohjan päälle ja nosta keskimmäinen pala moussen päälle.
- Toista vaiheet 2 ja 3.
- Laita kakku maustumaan jääkaappiin yöksi.
- Levitä kakun päälle loput vadelmamoussesta tai vaihtoehtoisesti kermavaahtoa/sokerikreemiä sokerimassan tartuntapinnaksi.
- Kauli sokerimassa pyöreksi levyksi ja nosta kakun päälle. Tasoita.
- Sirottele tomusokeria kakun päälle.
- Asettele kukat kakun päälle elintarvikeliimalla.
Aurinkoista Äitienpäivää!
Myös näillä sopii
Herkutella
Rainbow Room NYC – Herkuttelua näköalalla
Annin Leivontakirja
Ristiäiskakku – Kihlajaiskakku
Rukiinen Siemennäkkäri (munaton)