|

Mustaherukka-Suklaatryffelit

Mustaherukka-Suklaatryffelit

Nyt on tosi monta syytä olla innoissaan ja hypellä tasajalkaa! Ensinnäkin on joulukuun ensimmäinen päivä ja ensimmäiset joulukalenteriluukut on avattu! Tänään aloitamme verkkokaupalla pakkaamaan jokaisen tilauksen joulunpunaiseen silkkipaperiin ja joulukuun startin kunniaksi myös tänään tilattuihin paketteihin pakataan suklaaherkkuja!

No sitten nämä mustaherukka-suklaatryffelit. Olen monta kertaa hehkuttanut aitoja marja- ja hedelmäjauheita, joita saa suurimmista marketeista ja luontaistuotekaupoista. Jauheet ovat aidoista marjoista ja hedelmistä jauhettuja, eivätkä ne sisällä keinotekoisia maku- tai väriaineita. Olen käyttänyt jauheita kuorrutteissa, kreemeissä, täytteissä, marengeissa ja jopa kakkupohjissa. Nyt herkullinen mustaherukkajauhe pääsi maustamaan oi niin pehmeitä ja täyteläisiä suklaatryffeleitä! Jauheet ovat siis todella monipuolisia käyttötarkoituksiltaan.

Tummasuklaa ja mustaherukka sopii täydellisesti yhteen. Lisäksi mustaherukkajauhe, jossa tryffelit on pyöritelty on kauniin väristä ja tryffelit näyttävät syötävän hyviltä vai mitä?


Mustaherukka-Suklaatryffelit

Ohje

  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 200 g tummaa suklaata (yli 50% kaakaopitoituus)
  • 25 g voita
  • 0.5 dl tomusokeria

Pinnalle

  • mustaherukkajauhetta
  1. Rouhi suklaa pieneksi kulhoon.
  2. Kiehauta kerma ja kaada se suklaan päälle – odota muutama minuutti.
  3. Sekoita varovasti tasaiseksi.
  4. Lisää voi ja tomusokeri – sekoittele lusikalla muutama minuutti.
  5. Jäähdytä ja sekoittele lusikalla vielä toisen kerran muutama minuutti.
  6. Peitä kulho kelmulla ja laita massa jääkaappiin jäähtymään yön yli.
  7. Muovaa massasta kahdella lusikalla tai käsin palloja leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  8. Laita pallerot hetkeksi jähmettymään jääkaappiin.
  9. Pyörittele sitten tryffeleitä mustaherukkajauheessa.
  10. Aseta valmiit makeiset halutessasi suklaavuokiin.
  11. Säilytä kylmässä ja pakkaa kohvehtirasioihin.

Mustaherukka-Suklaatryffelit

Mustaherukka-Suklaatryffelit

Katso myös muut Joulumakeiset.

Seuraatko jo?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

14 Kommenttia

  1. Naakka sanoo:

    Pilallehan miun tryffelit sitten meni. Luin kommentteja vasta tehdessä ja tietysti olin käyttänyt fazerin taloussuklaata ja sehän ei tosiaankaan kovetu niin että siitä palloja saisi. Kannattaisi varmaan ohjeessa mainita että suklaana kannattaa käyttää korkean kaakaopitoisuuden suklaata.

    1. Moikka, voi harmi kuulla. Voit lämmittää seoksen uudestaan ja lisätä tummempaa suklaata (ei taloussuklaa) ja tehdä siitä esim levyn. Ihanaa joulua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *