Starbucks Chocolate Chip Cookies – Parhaat Pehmeät Suklaahippukeksit
On mulla erikoinen mies, kun kerron hänelle, että nyt voit toivoa ihan mitä vain. Siis ihan millaisen kakun tahansa toivot sinun omien syntymäpäiviesi kunniaksi, niin hän toivoo amerikkalaisia suklaahippukeksejä. Niin juuri sellaisia kuin Starbucksissa.
Itse petyin hieman. Olisihan minulla ollut hyvä syy leipoa komea kakku ja opiskella taas jotain uutta. No, mutta itseasiassa en ollut näitä keksejä aikaisemmin tehnytkään, joten reseptillekin löytyy varmasti kysyntää. Ja voi ei! Olivatko nämä hyviä? Kuvat kertovat kaiken, nämä olivat taivaallisia! Alkuperäinen ohje löytyy täältä.
Mitä vielä, suklaahippukeksien leipominen on niin helppoa, että näitä voi tehdä makeannälkään tuolta istumalta, jos tarvikkeet löytyvät kaapista.
Starbucks Chocolate Chip Cookies – Parhaat Pehmeät Suklaahippukeksit
Ohje (n. 15 kappaletta)
- 2,5 dl voita
- 5,5 dl vehnäjauhoja
- ripaus merisuolaa
- 1 tl leivontasoodaa
- 0,5 dl fariinisokeria
- 3 dl tummaa ruokosokeria
- 1 iso kananmuna
- 1 kananmunan valkuainen
- 2,5 rkl maitoa
- 1,5 tl vaniljauutetta
- 2,5 dl suklaahippuja (n. 150 g)
- Lämmitä uuni 190 asteiseksi ja sulata voi kattilassa.
- Rouhi suklaat hipuiksi ja asettele kolmelle uunipellille leivinpaperi.
- Sekoita keskenään jauhot, suola ja sooda kulhossa, jätä sivuun.
- Lisää sokerit sulaan voihin ja vatkaa kevyesti sähkövatkaimella.
- Lisää kananmuna, valkuainen, maito ja vaniljauute sokerivoiseokseen ja vatkaa kunnolla.
- Lisää vähitellen jauhoseosta voisokerivaahtoon sihtaamalla ja sekoita taikinaa nuolimella, kunnes kaikki on tasaisesti sekoittunut.
- Lopuksi kääntele suklaahiput taikinaan.
- Ota lusikalla isoja palloja taikinasta ja asettelen taikinapallot leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Muista jättää tilaa keksien väliin, jotta ne eivät paistu yhteen. Itse paistoin 3 pellillistä eli 5 keksiä /pelti.
- Paista keksejä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Anna keksien jäähtyä muutama minuutti pellillä ja nosta ritilälle jäähtymään.
Vinkki! Keksien kuuluu jäädä melko pehmeiksi. Jos haluat kovempia keksejä niin tiputa uunin lämpötila 175 asteeseen ja paista keksejä noin15 minuuttia.
Heips! Mistä löytyisi vaniljauutetta, jota tässä reseptissä käytetään?
Hei,
Vaniljauutetta tai aromia pitäisi löytys suuremmista marketeista. Voit korvata sen myös vaniljatangon siemenillä tai vaniljasokerilla 🙂
Mistäköhän johtuu kun niin tässä kuin muissakin kokeilemissani cookie-resepteissä keksit eivät leviää uunissa vaan jäävät korkeaksi kasaksi?
Moi jonna, onko sulla soodaa taikinassa? Sooda tekee tuon leviämisreaktion. Toinen mitä ajattelen, että voisiko taikinassasi olla liikaa jauhoja. Meillä kaikilla kun on vähän erilainen mittakäsi?