Vaahtokarkki Macarons
Taas näitä ihanuuksia, joita minusta ei voi koskaan olla liikaa. Ihanilla aromeilla voi loihtia makuja macaron-leivoksiin laidasta laitaan! Kuinka ihanalta Vaahtokarkki Macarons kuulostaakaan! Nämä herkut sopivat juhlapöytään niiden kauniin ja söpön ulkomuodon takia ja näitä tarjoiltiinkin pienen tytön juhlissa.
Paljon on puhuttu macaron-leivosten valmistuksen vaikeudesta ja oikeasta reseptistä, jolla onnistuu varmasti.Macaronleivokset Italialaiseen marenkiin on minun luottoreseptini. Tämä on sama Kakkukatrin ohje, jolla itse ainakin onnistun varmasti ja olen leiponut ennenkin – katso ohje Suola-Kinuski Macarons.
Vaahtokarkki Macarons
Riippuen macaronssin koosta tällä ohjeella tulee +/- 100kpl macaron -leivosta.
Aloitetaan vaihe vaiheelta:
Vaihe 1.
- 300 g tomusokeria
- 300 g mantelijauhoja
- Yhdistä tomusokeri ja mantelijauho. Siivilöi tai aja tasaiseksi tehosekoittimessa. Jätä sivuun.
Vaihe 2
Italialainen marenki:
- 110 g valkuaisia (3 L-kokoista munaa)
- 30 g hienoa sokeria
- Mittaa javatkaa valkuaiset vaahdoksi yleiskoneella lisäten sokeria pikkuhiljaa sekaan.
- Vatkaa kunnes kuohkea vaahto muodostaa huippuja.
Sokeriliemi:
- 300 g hienoa sokeria
- 1 dl vettä
- Keitä vettä ja sokeria, kunnes se on 110-120 asteista. Käytä apuna digitaalista mittaria.
- Lisää sokeriliemi marengin joukkoon ohuena nauhana, koko ajan vatkaten, täydellä teholla.
- Vatkaa, kunnes marenki on 37-40 asteista – taas voit käyttää digitaalsita mittaria apuna.
Vaihe 3
- 110 g valkuaista (3 L-kokoista munaa)
- tippa pinkkiä pastaväriä
- nonparelleja
- tippa vaahtokarkki-aromia
- Erottele valkuaiset kulhooon ja lisää väriaine sekä aromi. Sekoita tasaiseksi (älä vatkaa).
- Lisää valkuaisseos manteli-tomusokeriseoksekseen ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää italialaistamarenkia tahnamaiseen taikinaan kolmessa erässä.
- Sekoita taikina kunnolla tasaiseksi – älä sekoita liikaa!
- Kääntele varovaisesti taikinaa niin kauan kunnes tehdessä kuvion pinnalle se laskeutuu hitaasti.
- Laita taikina pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla.
- Pursota leivoksia leivinpaperille tasaisin välein.
Ripottele leivosten päälle nonparelleija halutessasi. - Kopauta pelti pöytään, jotta ilmakuplat purkautuvat.
- Anna leivoksien kuorettua 30-60 min ennen paistoa.
- Kokeile pintaa, jotta tiedät onko leivokset kuorettuneet tarpeeksi.
- Paista leivoksia uunin alatasolla kiertoilmassa 140 asteessa noin 13-15 minuuttia.
Täyte:
- 200 g voita
- 4 dl sokeria
- muutama tippa vaahtokarkki-aromia
- Vatkaa pehmennyt voi monitoimikoneessa kuohkeaksi. (muutama minuutti)
- Lisää tomusokeria kahdessa erässä ja jatka vatkaamista, kunnes sokeri on sekoittunut kokonaan.
- Lisää aromi ja vatkaa täydellä teholla muutama minuutti.
- Laita kreemi pursotin pussiin ja pursota täytettä toiselle macaronkuorelle, paina toinen macaronkuori täytteen päälle.
Myös näillä sopii
Herkutella
Armas aika – Nautiskelijan kesä (kirja-arvostelu)
Annoskokoiset Juustokakut Purkissa
Tomaatti-Mozzarella Panzerotti
Satokauden Pekoni-Sienipiirakka