Pyöreä Rapuvoileipäkakku rapujuhlien korvaajana

Tänä vuonna näyttää siltä, että meillä jää rapujuhlat väliin. Rapujen suurena ystävänä päätin, että jollain se menetys täytyy korvata. Päädyin siis tekemään rapuvoileipäkakun, mutta myös siitä syystä, että katkarapuvoileivät ovat taivaallisen hyviä. Miksei siis rapujuhlia juhlisi komealla kakulla, jonka tuunaisi näillä isoilla ravuilla! Tämä kakku on niin komea, joten miksi sitä ei voisi nauttia ihan oikeissakin rapujuhlissa.

Tein kakun pyöreään muotoon ja kasaamista hahmottamaan laitoin alemmas yhden tutorial kuvan. Täytteinä ja koristeina käytin perinteisiä katkarapuvoileipä -aineksia ja kyllä tämä toimii!

Pohja:

  • noin 25 pientä vaaleaa paahtoleipää

Täyte:

  • 300 g katkarapuja
  • 1 kesäsipulin varsi
  • 2-3 rkl silputtua tilliä
  • 1,5 dl majoneesia
  • 1 pr Creme Fraiche
  • mustapippuria
  • ripaus suolaa (tarvittaessa)
  • 1 tl sitruunanmehua
  • 5 kanamunaa

Kostutus:

  • 0,5 dl vettä johon 4 rkl sitruunamehua
  1. Pingota leivinpaperi 20 cm irtopohjavuokaan.
  2. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja keitä kananmunat.
  3. Mittaa kulhoon majoneesi, crème fraiche, sipuli, tilli ja valutetut katkaravut.
  4. Mausta pippurilla, suolalla ja sitruunamehulla. Sekoita.
  5. Aloita paahtoleipien asettelu vuokaan (3 keskelle ja 1 ylös ja 1 alas ja leikkaa reunoille kolmion muotoiset palat leivästä.)
  6. Kostuta leipäkerros sitruunavedellä kevyesti pullasutia apuna käyttäen.
  7. Lisää 1/3 täytteestä ensimmäisen leipäkerroksen päälle.
  8. Asettele kanamunasiivut täytteen päälle.
  9. Jatka leipien asettelua täytteen päälle ja jatka kokoamista samaan malliin kuin edellä.
  10. Leipäkerroksia tulee yhteensä neljä ja täytettä kolmeen kerrokseen.
  11. Vedä kelmu kakun sekä vuoan ympärille ja laita kakku maustumaan jääkaappiin yön yli.

Kuorrutus:

  • 200 g tuorejuustoa
  • 0,5 purkkia Crème Fraiche
  • 2-3 tippaa sitruunamehua
  • ripaus merisuolaa
  • mustapippuria
Koristelu:
  • Rapuja
  • Lohenmätiä
  • Tilliä
  • Sitruunaa
  • Kurkkua
  • Kuorittuja rapuja
  1. Vatkaa tuorejuusto sitruunamehun ja crème fraichen kanssa, mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Levitä kuorrute palettiveitsellä kakun päälle.
  3. Koristele kakku lopuksi ravuilla, mädillä ja muilla koristeilla.

 

Värikkäät lyhdyt ledvaloilla tuovat tunnelmaa rapujuhliin.

Myös näillä sopii

Herkutella

8 Kommenttia

  1. Kakussa on todella huikeat värit! Varmasti ihanaa! 😀

  2. Huh, huh millaiselta herkulta vaikuttaa! Taitaa päästä seuraaviin juhliin��

    1. Kiitos Henna! 🙂 Kakku on mahtava, mutta mikä vielä tärkeämpää, erittän hyvän makuinen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *