Sitruuna-Vanilja Macarons

Sitruuna-Vanilja Macarons

Sitruuna-Vanilja Macarons -leivokset ovat ihanuuksia, joista en koskaan saa tarpeekseni! Välillä toivon kuitenkin, että macaron-kuorien paiston voisi ulkoistaa! Niin paljon niiden leivontaan liittyy liikaa sattumia ja vaiheita, joissa jokin voi mennä pieleen. Ei kannata masentua macaron-leivoksien ohjeesta, valmistuksesta tai siinä epäonnistumisessa. Ensimmäisellä kerralla harvaa saa nämä ihanat paholaiset onnistumaan. Epäonnistun itsekin välillä edelleen. Leivoksien lopputulokseen voi nimittäin vaikuttaa jopa ilmankosteus.

Paljon siis puhutaan macaron-leivosten valmistuksen vaikeudesta ja siitä oikeasta reseptistä, jolla onnistuu varmasti. Mikään ohje ei ole 100% varma. Reseptin lisäksi onnistumiseen vaikuttavat kanamunat, uuni ja leipurin tarkkuus! Macaron-leivokset tehtynä italialaiseen marenkiin on minun luottoreseptini ja se ohje millä varmimmin onnistun.

Tämä ohje on sama Kakkukatrin ohje, jolla itse olen aiemminkin onnistunut ja leiponut.  Katso myös todella ihana ohje Suola-Kinuski Macarons.

Mietityttääkö jokin reseptissä? Jätä kommenttia alle.


Sitruuna-Vanilja Macarons

Riippuen macaronssin koosta tällä ohjeella tulee +/- 100kpl macaron -leivosta.

Ohje
1 vaihe:
  • 300 g tomusokeria
  • 300 g mantelijauhoja
  1. Yhdistä tomusokeri ja mantelijauho.
  2. Aja tasaiseksi tehosekoittimessa – siivilöintiä ei tällöin tarvita.
  3. Jätä sivuun.
Vaihe 2. 
Italialainen marenki:
  • 110 g valkuaisia (3 L-kokoista munaa)
  • 30 g hienoa sokeria
  1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi yleiskoneella lisäten sokeria pikkuhiljaa sekaan.
  2. Vatkaa kunnes vaahto muodostaa huippuja.
Sokeriliemi
  • 300 g hienoa sokeria
  • 1 dl vettä
  1. Keitä vettä ja sokeria, kunnes se on 110-120 asteista. Käytä esimerkiksi digitaalista mittaria.
  2. Lisää sokeriliemi marengin joukkoon ohuena nauhana, koko ajan vatkaten, täydellä teholla.
  3. Vatkaa, kunnes marenki on 37-40 asteista.
Vaihe 3.
  • 110 g valkuaista (3 L-kokoista munaa)
  • tippa valkoista pastaväriä
  • tippa sitruuna-aromia
  1. Erottele valkuaiset kulhooon ja lisää väriaine. Sekoita tasaiseksi (älä vatkaa).
  2. Lisää valkuaisseos manteli-tomusokeriseoksekseen ja sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää italialaista marenkia tahnamaiseen taikinaan kolmessa erässä.
  4. Sekoita taikina kunnolla tasaiseksi – älä sekoita liikaa!
  5. Kääntele varovaisesti taikinaa niin kauan kunnes käännellessä kuvion pinnalle se laskeutuu hitaasti.
  6. Laita taikina pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla.
  7. Pursota leivoksia leivinpaperille tasaisin välein.
  8. Kopauta pelti pöytään, jotta ilmakuplat purkautuvat.
  9. Anna leivoksien kuorettua 30-60 min ennen paistoa.
  10. Kokeile pintaa, jotta tiedät onko leivokset kuorettuneet tarpeeksi.
  11. Paista leivoksia uunin alatasolla kiertoilmassa 140 asteessa noin 13-15 minuuttia.
Täyte
  • 200 g voita
  • 4 dl tomusokeria
  • tippa Vanilja-aromia
  • lemon curdia
  1. Vatkaa pehmennyt voi monitoimikoneessa kuohkeaksi. (muutama minuutti)
  2. Lisää tomusokeria kahdessa erässä ja jatka vatkaamista, kunnes sokeri on sekoittunut kokonaan.
  3. Lisää vanilja-aromi ja vatkaa täydellä teholla muutama minuutti.
  4. Laita kreemi pursotin pussiin ja pursota macaron puolikkaan reunoille, niin että keskelle jää kolo. Täytä kolo sitruunatäytteellä ja paina toinen macaronkuori täytteen päälle.
Sitruuna-Vanilja Macarons

Lisää Macaron-ohjeita löydät täältä.

Seuraa herkkujani:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

12 Kommenttia

  1. Mirva sanoo:

    Voiko näitä pakastaa?

  2. Jonna sanoo:

    Heippa!
    Mitä tuo Dr. Oetkerin sitruunatäyte mahtaa olla? Mietin kun tuossa ohjeessa oleva linkki ohjasi Oetkerin sitruuna-aromiin…? Onko olemassa jotain valmista sitruunatäytettä joka on väriltään keltaista kuten noissa sinun kuvissasi?

    -Jonna-

    1. Ohje on viiden vuoden takaa. Silloin Oetkerilla oli sitruunatäytettä. Pitääkin muokata ohjetta hiukan. Laittaisin esim lemoncurdia tilalle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *