|

Sitruuna-Vaahtokarkki Cupcakes

Sitruuna-Vaahtokarkki Cupcakes

Eilen oli vuoden 2016 ensimmäinen Ravintolapäivä. Olimme menossa mukana avomieheni kanssa ja pidimme popup -kahvilaa Kauniaisissa kukkakauppa Ihana Kukkasen tiloissa. Kahvilan ja kuppikakkujen suosio yllätti meidät taas täysin, kun kakut myytiin loppuun reilussa tunnissa. Kiitos vielä kaikille herkkusuille, jotka vierailitte kahvilassamme. Seuraava Ravintolapäivä on toukokuussa ja näemme taas silloin!

Tässä ensimmäinen kuppikakkuohje eilen tarjotuista mauista. Tässä reseptissä yhdistyy sitruunan kirpeys ja vaahtokarkin makeus. Kokeilen ensimmäistä kertaa vaahtokarkkikuorrutusta. Sen koostumus oli ihanan vanukasmainen ja kuorrutuksen maussa oli vivahde kinuskimaisuutta. Ohje on helppo, joten suosittelen kokeilemaan. Kuorrutteella voi kuortuttaa myös isomman kakun halutessa. Kuorrutus on hyvin pursottuvaa. Ohje on muunnelma Pinterestissä törmäämääni Marshmallow Icing -ohjeeseen.


Sitruuna-Vaahtokarkki Cupcakes

Ohje: (noin. 24 kuppikakkua tai 44 minikuppikakkua)

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 0,5 tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 100 g voita
  • 1,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 kananmunaa
  1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa.
  2. Sulata voi ja vispaa se kanamunan ja jogurtin kanssa sekaisin toisessa kulhossa.
  3. Yhdistä jauhoseos ja voimunaseos nuolimella käännellen tasaiseksi taikinaksi.
  4. Lisää lopuksi sitruunamehu ja kuori ja sekoita taikina tasaiseksi.
  5. Asettele paperiset muffinivuoat minimuffinipellille.
  6. Annostele taikinaa iso teelusikallinen jokaiseen vuokaan.
  7. Paista muffineja uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia.
  8. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista ritilän päällä.

Vaahtokarkkikuorrutus: 

  • 5 dl vispikermaa
  • 300 g vaahtokarkkeja
  • 2 dl tomusokeria
  • 1/10 tl suolaa
  • 1 tl vanilja-aromia (valinnainen)
  1. Mittaa kerma, sokeri, suola ja aromi isoon kattilaan. Sekoittele hiukan ja lisää vaahtokarkit.
  2. Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, niin kauan kunnes vaahtokarkit ovat kokonaan sulaneet.
  3. Kaada seos kulhoon, jäähdytä hiukan ja laita yöksi jääkaappiin.
  4. Ota jähmettynyt seos jääkaapista. (kuorrute on kovettunut hieman ja hyytelömäistä)
  5. Vatkaa vaahdoksi monitoimikoneessa. Kuorrute on valmista, kun se on sileää ja kiiltävää. Tähän menee vain muutama minuutti.
  6. Siirrä kuorrute pursotinpussiin, jossa on mielesesi tyllä ja pursottele kuorrute kakkujen päälle.
  7. Koristele kakut nonparelleilla ja muilla koristeilla.
Vinkki! Voit kuorruttaa vaahtokarkkikuorrutuksella myös kokonaisen kakun, käyttää sitä täytteenä tai esimerkiksi woopie -leivosten välissä!
Sitruuna-Vaahtokarkki Cupcakes
Sitruuna-Vaahtokarkki Cupcakes
Sitruuna-Vaahtokarkki Cupcakes

 

Myös näillä sopii

Herkutella

18 Kommenttia

  1. Tuota vaahtokarkkikuorrutetta täytyy kyllä testata jossain välissä! Tosi söpöjä kuppiksia jälleen 🙂

    1. Kiitos 🙂 Siis olen itseasiassa aivan innosisani tästä vaahtokarkkikuorrutuksesta. Koko yön (kun se oli hyytymässä) epäilin onnistuuko se, mutta kyllä onnsitui. Täydellistä tavaraa siitä tuli! Suosittelen lämpimästi. Ihanaa viikkoa!

  2. Voi kun suloisia! ♥ Tuo kuorrute kuulostaa herkulliselta! 😀

  3. Oi että miten suloisia 🙂 Ja varmasti myös maistuivat ihanilta!

  4. Anni sanoo:

    Kuorrutus todella hyvä! Kuppikakuista tuli todella tiiviitä eivätkä kohonneet 🙁

    1. Hmm onpa erikoista, että eivät kohonneet ja tuli tiivitä. Jotain varmasti mennyt pieleen taikinan kanssa. Paistoithan muffinssit pellillä? Pelkässä paperisessa vuoassa rraskas taikina painuu eikä kohoa samalla tavalla. Tällöin tulee lättäniä muffinsseja.

  5. Lili sanoo:

    Hei, olen kokeilemassa vaahtokarkkikuorrutteen tekemistä. Onko keman oltava vispikermaa vai käykö tavallinen laktoositon kuohukerma ?

  6. Ninni sanoo:

    Tosi houkutteleva ohje! Luuletko, että onnistuisi vegaanituotteilla (etenkin tuo kuorrute)?

    1. En ole testannut kuorrutetta ikinä vegaanisena, joten en ole täysin varma miten vaahtoutuu. Kaikki kasvipohjaiset vispit eivät kestä kuumennusta. Liivatteettomia vaahtokarkkeja pitäisi kyllä löytyä. Siitä vaan testaamaan 🙂

  7. Eeva sanoo:

    Voiko tehdä etukäteen ja pakastaa?
    Ihanan näköisiä 🥰

  8. Jessica sanoo:

    Moikka!
    Onnistuuko nämä tehdä gluteenittomana korvaamalla jauhot vain samalla määrällä gluteenitontajauhoa (semper)? Tekisin siis 24 isompaa kuppikakkua.

      1. Jessica sanoo:

        Kiitos nopeasta vastauksesta!:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *