|

Langoitettu Ruusu ja asiaa kukkamassasta

Langoitettu Ruusu ja asiaa kukkamassasta

 

Reilun kolmen vuoden aikana olen oppinut erilaisia taitoja peruspullataikinasta sokerimassan käsittelyyn. Olen ahkera kursseilla kävijä ja leivontakursseille olen matkustanut New Yorkiin asti. Ahmin tietoa ja taitoja sekä rakastan puuhata erilaisten leivontaprojektien parissa. Minusta leivontakursseilla yhdistyy 3 asiaa:

 • Saat viettää aikaa rakkaan harrastuksen parissa
 • Opit uusia taitoja
 • Tutustut uusiin ihmisiin (jotka ovat yhtä innoissaan leivonnasta kuin sinä!)
Eilen opin taas yhden uuden taidon (tämä on ehkä se haastavin tähän mennessä): Langoitettu Ruusu. Päivä oli pitkä ja teimme ruusuja pienryhmässä seitsemän tunnin ajan. Alussa tuska oli suuri. En uskonut, että lähtisin kurssilta näin hieno ruusu leivosrasiassa kotiin! Lähdin kuitenkin. Kärsivällisyys ja sitkeys palkittiin. Langoitetun ruusun valmistaminen tehdään monessa eri vaiheessa, jokainen terälehti erikseen muotoillen.

 

Kurssin vetäjänä toimi superlahjakas: Triinu Paju T.P. Cake.  Ota yhteyttä Triinuun, jos olet kiinnostunut kursseista hän järjestää niitä kysynnän mukaan. Lue alempaa vielä hiukan ohjeita kukkakoristeiden tekoon!

 

Langoitettu Ruusu ja asiaa kukkamassasta
Kukkakoristeisiin kannattaa aina käyttää kukkamassaa. Kukkamassa on tarkoitettu juuri aidon näköisten upeiden sokerikukkien tekoon. Massa kauliintuu todella ohueksi rikkoutumatta ja sitä on helppo käsitellä. Näiden lisäksi kukkamassa kuivuu normaalia sokerimassaa nopeammin, mistä syystä koriste pitää muotonsa paremmin. Itse suosin Squires Kitchenin kukkamassaa, jota löydät kaupastani useissa väreissä sekä valkoisena.

 

Kurssilla käsittelimme valmiin kuivuneen kukan terälehdet ja lehdet tomuväreillä, jonka jälkeen niihin siveltiin kakkukoristeiden kiiltolakkaa. Jos katsot tarkkaan kuvissa näkyvien vihreiden lehtien pintaa, on se vahamainen ja todella aidon näköinen. Tämän efektin saa aikaan juurikin kiiltolakalla.

 

 Kuvissä näkyvät tuotteet löydät verkkokaupastani, linkit vielä kertaalleen alla:

 

Seuraa herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa.

Langoitettu Ruusu ja asiaa kukkamassasta
Squires Kitchenin kukkamassat ovat erittäin laadukkaita ja gluteenittomia. Jo pelkät pakkaukset ovat näissä herkulliset ja lupaavat! ❤

Myös näillä sopii

Herkutella

10 Kommenttia

 1. Käsittämättömän upea ruusu! Ja nuo lehdet!

 2. Wau ihan mieletön! Itseänikin kiinnostaisi erilaiset kurssit mutta en tiedä mistä löytää… Sopiiko tämä kukkamassa muuten muiden kakkukoristeiden tekoon? Itselläni on vain huonoja kokemuksia sokerimassasta ja esimerkiksi tulevana viikonloppuna pitäisi tehdä ristiäiskakkuun tennarit…

  1. Moi Nina, kiitos paljon 🙂 Kannattaa liittyä Leivotaan -ryhmään Facebookissa. Sitä kautta liikkuu paljon mainoksia erilaisista kursseista. Pullahiiren sivuilta voi myös löytää tietoa erilaisista leivonta-kursseista. Tämä massa soveltuu myös muiden koristeiden tekoon, mutta vielä lämpimämmin suosittelen muotoilumassaa:

   https://www.anninuunissa.com/muotoilumassat-c-8_18_68.html

 3. Ilona sanoo:

  Upean näköinen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *