Salted Caramel Kreemi
Salted caramel kakkupohja sai seurakseen ihanimman kreemin ikinä! Salted caramel kreemi sopii kakun väliin, kuppikakkujen kuorrutteeksi, kääretortun sisään ja vaikka levykakun päälle. Tämä herkullinen kreemi on pehmeän paahteista, maukasta ja niin ihanaa, että muutkin kinuskin ystävät ihastuvat siihen välittömästi!
Rakastan kinuskia ja minusta se ei tarvitse seurakseen aina jotain kirpeää tai raikasta. Kinuski, toffee, salted caramel jne. ovat kaikki sellaisenaan jumalaisia ja siksi salted caramel kakkuun en sekoittanut mitään muita makuja. Pelkäsin kakun olevan liian makeaa, mutta se ei ollut. Balanssi oli täydellinen.
muutama vinkki
Voit tehdä tähän kreemiin itse keitettyyn kinuskiin. Valmiiksi karamellisoitu kondensoitu maito (dulche de leche) kuitenkin antaa tähän kreemiin ihanan pehmeän maun ja tekstuurin. Ja onhan se nyt helppoa, kun se on valmiina käytettäväksi suoraan purkista. Muista ennen valmistuksen aloittamista, että kaikkien aineiden tulisi olla samanlämpöisiä, jotta kreemi ei leikkaa tai kokkaroidu. Ota siis kaikki aineet hyvissä ajoin esille huoneenlämpöön. Mascarpone tekee kreemistä pehmeän, jos haluat kovempaa voikreemiä, jota on helpompi pursottaa ja muotoilla vähennä mascarponen määrää. Laita valmiiksi vatkattu kreemi hetkeksi jääkaappiin, jossa se jähmettyy hiukan. Näin kreemin levitys kakun päälle helpottuu.
SalteD Caramel Kreemi
Ohje
- 200 g voita
- 1-2 tippaa vanilja-aromia
- 200 g mascarponea
- 4 dl tomusokeria
- 4 rkl Dulche de leche valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
- ripaus sormisuolaa
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja vanilja-aromi vaaleaksi ja kuohkeaksi.
- Lisää tomusokeri 1 dl kerrallaan voimakkaasti vatkaten (tässä kohtaa kreemiä on vaahdotettu noin 6 minuuttia).
- Lisää seuraavaksi mascarpone kahdessa erässä koko ajan vatkaten.
- Lisää myös karamellisoitu kondensoitu maito ruokalusikallinen kerrallaan. Lisää myös suola.
- Lopeta vatkaaminen kun kreemi on kuohkeaa ja tasaista.
Vinkki! Käytä mahdollisimman saman lämpöisiä tuotteita, jotta kreemi ei juoksetu tai leikkaa. Lue lisää vinkkiosuudesta ylempää.
Herkullisia hetkiä!
/Anni
Lisää kreemi-ohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Hei! Riittääkö tämä ohjeen määrä salted caramel kakkupohjan väleihin ja kuorrutukseen?
Kyllä riittää ja kakun kokoamisvinkit ovat tulossa myös erikseen vielä ensi viikolla 🙂
Moikka! Kondensoitu maito ei taida olla laktoositonta, jos oikein muistelen. Pystyykö jollain keinolla kondensoidun maidon korvaamaan? Mikäköhän voisi toimia…? Nykyään niin monella on laktoosivaivoja, joten siksi pohdin tätä.
Moikka, samaa pohdittiin kakkupohjan osalta ja kuten tuolla tekstin vinkki-osuudessa mainitsen voi kinuskin keittää itse, jolloin siitä saa laktoositonta.
Siis keitetäänkö kondensoitu maito ensin kinuskiksi vai käytetäänkö suoraan purkista?
Tässä käytetään valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa, jota saa suoraan kaupasta:
https://www.tokmanni.fi/kondensoitu-maito-397-g-karamellisoitu-4032549003378?gclid=Cj0KCQjwlOmLBhCHARIsAGiJg7l3sgeq08BNxABONdLoKsf6vUed3sA0_Y3sExDcxvnKirPPgy0Q0q8aAmXAEALw_wcB
Hei,
Jos Kinuskin tekee itse, kannattaako se tehdä kinuskikastikkeen vai kuorrutteen ohjeella? Kuorutteessa keittämisaika on pidempi.
Heippa, enpä nyt ajatellut asiaa näin pitkälle. Toimii varmasti molemmilla tavoilla, ehkä hiukan löysempi sekoittuu paremmin kreemiin. Tärkeää on jäähdyttää kinuski kunnolla.
Nyt kävi näin: olin tekemässä taatelisuklaakakkuasi, mutta ganashe epäonnistui (tuli rakeista). Uuteen satsiin ei ole aineksia, mutta sattumalta tähän salted caramel kreemiin löytyisi. Ongelmana on, etten ole maistanut kumpaakaan, kakkua tai tätä kreemiä. Mutta sinä olet 🙂 joten mitä luulet, sopiiko ne yhteen? En tiedä, ehditkö vastata ennen seuraavaa katasrofia keittiössäni mutta aina kannattaa yrittää..
Kyllä ne varmasti sopivat hyvin yhteen! Tee rauhallisesti ja lue ohje kunnolla! Varmasti onnistut sitten 🙂 Ainekset on hyvä olla saman lämpöisiä ettei juoksetu ja tule rakeista.
Moikka!
Sopisiko tämä kreemi levitettäväksi perinteisemmän täytekakun päälle? Pysyykö pienet koristelut kiinni? Riittäisikö puolikas satsi kreemiä jos kyseessä on vain päälle levitettävä määrä 18cm (hieman korkeampaan) kakkuun?
Kiitos avusta jo etukäteen!
Moikka, eiköhän se sovi 🙂 Ja luulisin, että riittää puolikas annos.
Kiitos nopeasta vastauksesta!
Olen tekemässä Snickers-kakkua. Aloin miettimään kävisikö tämä juustokakun moussena, jos laittaisi liivatetta.. mitä luulet? 😊
En laittaisi voipohjaiseen kreemiin liivatetta – se juoksettuu ja on muutenkin liian tuhtia. inkitän alle kinuskimoussen ohjeen:
https://stg.anninuunissa.fi/silkinpehmea-kinuskimoussekakku-velvet-kuorrutus/
Moi! Tarviiko ton kondensoidun maidon olla just Dulche de leche merkkiä? En löydä mistään tätä! 😅
Moikka, dulche de leche ei ole merkki, vaan kertoo siitä, että kondensoitu maito on valmiiksi karamellisoitua eli valmista kinuskia. Voit myös ostaa tavallista kondensoitua maitoa, mutta se tulee silloin keittää kinuskiksi ennen käyttöä.
Heissan, Ihana kreemi, nam. Voikohan tätä kreemiä käyttää tällaisenaan macaronsien täytteenä?
Heippa, kyllä voi! Ihanaa nimen omaan macaronleivoksien välissä 🙂 Kannattaa kokeilla myös pursottaa macaron puolikkaan keskelle hieman kinuskia ja sivuille kreemi. IHANAA!
Kiitos vastauksesta ja ihanasta lisävinkistä 😋
Ihanan houkutteleva kakku! Mitenhän tästä saisi maidottoman version?
Pitäisi suunnitella melkein resepti uudestaan alusta asti. Osa tuotteista mitä olen käyttänyt ei saa suoraan maidottomana 🙁
Hei! Onko kreemin tarkoitus olla todella makeaa?
Kyllähän tämä aika makeaa on kun kyseessä caramel kreemi. Sitä voi taittaa suolalla halutessaan 🙂
Hyvä tietää! Tiedän, etten ole tehnyt jotain väärin ja kokonaisuudesta tulee varmasti hyvä.😁