Raikas Fresita-Juustokakku (G)
Kaupallinen yhteistyö Viinimaa
Muistan yhä viinimessut yli kymmenen vuoden takaa, joissa maistoin ensimmäisen kerran Fresitaa, tuota punaista kuohuviiniä, jossa on aitoa mansikkaa. Siitä tuli heti minun ja monen muun suomalaisen suosikki kuohuva. Tiesitkö, että Fresita on ollut useasti myydyin kuohuviiini Suomessa? Vuosi sitten vähemmän sokeria sisältävä ja miedompi Fresita pääsi myös markettien hyllyille. Tämän jälkeen useissa markettiviini-testeissä Fresita on valittu makunsa puolesta parhaimmaksi! Olin siis luonnollisesti innoissani tästä yhteistyöstä ja uudesta Fresita Orange Sunset -kuohuviinistä, joka sisältää aitoa appelsiinia ja tottakai ripauksen mansikkaa!
Fresita Orange Sunset on syvän oranssin värinen kuohuviini, jonka luvataan olevan annos aurinkoa lasissa. Kuohuviini tuli keväällä myyntiin ja siitä tuli nopeasti hitti. En ihmettele nimittäin appelsiinin makuinen kuohuviini on kuin kaatovalmis mimosa ja sopii niin kesäaamuihin kuin -iltoihin täydellisesti. Brunssien ja mimosan (kuuluu jokaiseen brunssiin) fanina tykkään tästä jopa enemmän kuin legendaaisesta mansikkaversiosta. Appelsiiniversio on vähemmän makea ja todella raikas.
Sen lisäksi, että uutuus Fresita on raikasta juotavaa on se myös loistava raaka-aine raikkaaseen aikuisten juustokakkuun! Suunnitelin Fresita Orangen kuohuviinin innoittamana ohjeen Raikas Fresita-Juustokakku (G), joka hurmasi ainakin juustokakkuja rakastavan mieheni. ”Raikasta, ei liian makeaa.” kommentoi hän. Kakusta saa helposti gluteenittoman käyttämällä kakun keksipohjaan gluteenittomia keksejä, esimerkiksi kaurakeksejä. Kakun kiille on tehty pelkästään Fresitasta ja pehmeää mascarpone-juustokakkumassaa se raikastaa ihanasti!
Kuten me kaikki Fresita-fanit muistamme, tulee pulloa kääntää kerran varovasti ylös alaisin ennen avaamista, jottei juoma kuohu ja että juoman hedelmäliha pääsee sekoittumaan tasaisesti kuohuviinin joukkoon. Fresita Orange Sunset -kuohuviiniä on saatavilla suurimmista S-ryhmän ja K-ryhmän ruokakaupoista myös kätevässä piccolo pullossa, joka on loistavan kokoinen esimerkiksi piknik-koriin tai mökkilaiturille, jossa me nautimme pienet pullot auringonlaskua katsellen.
Raikas Fresita-Juustokakku (G)
Pohja
- 200 g keksejä (kaura tai digestive)
- 50 g voita tai margariinia
- Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 18-20 cm irtopohjavuoan pohjalle.
- Laita halutessasi vuoan ympärille myös reunakavo, jotta saat reunoista siistit.
- Murskaa keksit muruksi esimerkiksi blenderissä.
- Sulata voi tai margariini ja sekoita keksimurun sekaan.
- Painele keksiseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.
GLUTEENITON: Gluteenittoman kakusta saat käyttämällä gluteenittomia keksejä kakun pohjassa.
Täyte
- 1 appelsiinin kuoriraaste
- 2 dl vispikermaa
- 200 g appelsiinirahkaa
- 250 g mascarponejuustoa
- noin 1 dl tomusokeria (voi lisätä halutessasi makeamman kakun)
- 2 dl Fresita Orange Sunset -kuohuviiniä
- 4 liivatelehteä
- Pese appelsiini ja raasta kuori, jätä sivuun.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa lopuksi rahka ja appelsiinin kuoriraaste sekaan.
- Notkista mascarpone nopeasti sokerin kanssa toisessa kulhossa.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
- Mittaa Fresita kuohuviini pieneen kattilaan ja kuumenna.
- Sulata puristetut liivatteet kuohuviiniin ja anna liivateseoksen jäähtyä hetken.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana mascarponen sekaan koko ajan kevyesti vatkaten.
- Kääntele kerma-rahkaseos sekaan.
- Kaada massa keksipohjan päälle vuokaan ja laita vuoka jääkaappiin noin 3-4 tunniksi.
Vinkki! Halutessasi makeamman kakun, lisää sokeria!
Kiille
- 3 dl Fresita Orange Sunset -kuohuviiniä
- 3 liivatetta
- Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
- Lämmitä kuohuviini (älä kiehauta) ja sulata puristetut liivatelehdet kuohuviiniin.
- Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa.
- Kaada kiille hyytyneen kakun pintaan lusikkaa apuna käyttäen.
- Laita kakku hyytymään pariksi tunniksi.
Koristeet
- mansikoita
- vadelmia
- syötäviä kukkia
- marenkeja
- Halkaise mansikat ja murenna.
- Koristele kakku juuri ennen tarjoilua.
Katso lisää Fresita-hetkiäni Instagramista.
Jos päätät kokeilla ohjetta ja jakaa kuvasi Instagramissa käytä tageja: #fresitakakku & #anninuunissa jotta pääsen ihastelemaan versiotasi!
Ihastuttavaa, lämmintä ja herkkujen täyteistä viikonloppua!
♥ Anni
Appelsiini-Fresitaa löytyi näin helmikuussa meidän Alepan korttelitoiveena. Siitä se ajatus sitten lähti… kakku hyytymässä kaapissa! Minäkin säikähdin, kun mascarpone-fresita-seoksesta oli tulossa ohjeen mitoilla hyvin vetistä enkä uskaltanut sitten kaataa kaikkea juuston sekaan. Mutta toisaalta valtavan hienosti hyytyneeltä näyttää tässä kohtaa! Kiitos hauskasta ohjeesta. Minusta on mukava tehdä näitä mihin tulee kiva säväys pullosta ja sitten saa leivonnan huumassa maistella lasista ylimääräiset, heh!
Kiitos kommentista ja nautinnollista kahvi – sekä Fresita hetkeä 🙂