Pyöreä Kinkkuvoileipäkakku
Viime viikonlopun kihlajaisissa suolaisena kakkuna syötiin myös kinkkuvoileipäkakkua makean Suklaakakun lisäksi. Päätimme kuorruttaa kakun legendaarisesti sulatejuustolla. Sulatejuuston maku sopii hyvin palvikinkkuun, jota oli täytteessä. Tosin sitä on hiukan hankalampi levittää kakun päälle kuin tuorejuustoa ja se myös valuu hiukan kakun reunoilta. Kakku kelpasi vieraille, jotka veivät sitä myös kotiinkin. Tehdään tätä varmasti uudestaankin, vaikka se kalakakku on meillä se lemppari kaikista voikkareista. Oletko muuten testannut kanavoileipäkakkua koskaan? Löydät minun Caesar Voileipäkakun ohjeen tästä.
Pyöreä Kinkkuvoileipäkakku
Noin 10-15 hlö
Pohja
- noin 25 palaa pieniä täysjyväpaahtiksia (2 pakettia Fazerin pieniä paahtoleipiä)
Täyte
- 180g palvikinkkua
- 100g emmental raastetta
- puolikas punainen paprika
- puolikas pieni punasipuli
- 2 pientä maustekurkkua
- 200g kermaviili200g valkosipulituorejuusto
- mustapippuria
- suolaa oman maun mukaan (ei välttämätön)
Kostuke
- 0,5 dl maitoa
- Valmista täyte hienontamalla kinkku, paprika ja sipuli.
- Hienonna myös maustekurkku, poistamalla ensin siemenkota.
- Mittaa kermaviili ja tuorejuusto isoon kulhoon.
- Lisää kaikki hienonnetut ainekset ja juustoraaste.
- Sekoita kunnolla ja mausta mustapippurilla sekä suolalla oman maun mukaan.
- Pingota leivinpaperi 24 cm irtopohjavuokaan.
- Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.
- Aloita paahtoleipien asettelu vuokaan (3 keskelle ja 1 ylös ja 1 alas ja leikkaa reunoille kolmion muotoiset palat leivästä.)
- Kostuta leipäkerros maidolla kevyesti pullasutia apuna käyttäen.
- Lisää puolet täytteestä ensimmäisen leipäkerroksen päälle.
- Jatka leipien asettelua täytteen päälle ja jatka kokoamista samaan malliin kuin edellä.
- Leipäkerroksia tulee yhteensä kolme ja täytettä kahteen kerrokseen.
- Vedä kelmu kakun sekä vuoan ympärille ja laita kakku maustumaan jääkaappiin yön yli.
Päälle
- 400 g sulatejuustoa
- 0,5 dl kermaa
- ripaus pippuria
- kirsikkatomaatteja
- ilmakuivattua kinkkua
- persiljaa
- juustoraastetta
- Vatkaa sulatejuusto kerman kanssa notkeaksi, mausta pippurilla.
- Levitä kuorrute palettiveitsellä kakun päälle ja reunoille. Pinta saa jäädä roisoiseksi.
- Koristele kakku ilmakuivatulla kinkulla, tomaatilla, persiljalla ja juustoraasteella.
Vinkki! Sulatejuusto on melko sitkeää, joten palettiveitsi on hyvä apu levityksessä. Sulatejuusto myös valuu hieman kakun päältä, kuten kuvista voi huomata. Sitä ei kannata pelästyä. Maku on huumaava.
Miten niin unohdettu, kylmäsavulohikatkarapuhyydyke on meillä joulupöydän herkku ja löytyypä sitä juhannuksena uusien perunoiden kaverina mm.Mutta ehkä nuoremmille tämä herkku on tuntematon.Katkaravuista pelkästään on varmaan myös herkullista.
Ihana blogi sinulla
Kiitos kommentista! Mikä onni teidän perheessä, että hyydykeherkkua syödään säännöllisesti! Taidampa kysyä äidiltäni, josko sen voisi lisätä meidän joulupöytään 🙂 Tosiaan uskon, että tämä herkku on nimenomaan "unohtunut" nuoremmalta kansalta. Itse en muista, koska olisin sitä viimeksi missään nähnyt ja maistanut ennen sukulaisen 60-vuotisjuhlia, joissa tarjoilu oli hyvin perinteistä 🙂 Ihana vinkki syödä uusien pottujen kanssa ja kiitos kehuista! Tervetuloa uudelleenkin katselemaan reseptejä 🙂
En ole mikään maailman suurin voileipäkakkujen ystävä, mutta tämä näyttää kyllä älyttömän hyvältä. 🙂
Voi ei! Miten et voi rakastaa voilepäkakkuja! 😉 Tämä muuten oli alyttömän hyvää. Testaa niin rakastut sinäkin voikkareihin 🙂
Hyydykkeen ohje kyllä kiinnostaisi 🙂
Tässä sinulle resepti:
Katkarapuhyydyke:
1 pussi pieniä katkarapuja (pakaste)
6 kpl liivatetta
1 prk kermaviiliä
0,5 dl vettä + sitruunanmehua
1 tl sitruunanmehua
1 dl majoneesia
tilliä, suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan.
Sulata ja valuta katkaravut. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kulhossa kermaviili, majoneesi, sitruuna ja mausteet. Sulata liivatteeet veteen, jossa on sitruunanmehua. Kaada seos ohuena nauhana kermaviiliseokseen. Sekoita ja lisää katkaravut. Kaada seos kehyesti voidentuun vuokaan. Anna hyytyä mielellään yön yli jääkaaapissa. Kumoa tarjolle 🙂
Kuinka monelle tästä riittää? Tarkoitus olisi nyt kokeilla ensimmäistä kertaa voileipäkakun tekoa, toivittavasti onnistuu.
Hei Anna,
Tämä kakku on noin 10-15 hengelle. Varaudun itse suolasilla aina runsaammin, koska niitä menee paljon. Varsinkin voileipäkakkuja 🙂 Ihanaa kevättä!
Hei, haluaisin tehdä tämän kinkkuvoileipäkakun saman kokoiseen vuokaan kun porovoileipäkakku, niin tuleeko täytettä vähemmän? Ja mitä leipiä kannattaa siihen käyttää? 😊
Hei Johanna, en muuttaisi reseptiä – että maku pysyy yhtä hyvänä. Pienempään vuokaan tehtynä kakusta tulee hiukan korkeampi, mutta näyttävämpi 🙂 Jos täytettä jää yli voi sen syödä myöhemmin leivän päällä 🙂 Käytän lähes aina Fazerin täysjyvä paahtoleipiä voileipäkakuissa.
Hei!
Jäin miettimään tuota sulatejuustoa. Laitetaanko ohjeen mukaan levittyvää, notkeaa juustoa vai sellaista köntsää? 😅 Ohjeessa on 2 purkkia. Minkä kokoisia purkkeja tarvitsee? Levittyvää oli meidän kaupassa 100g-400g paketeissa. Kiitos jo etukäteen vastauksesta ☺️
Moikka, notkeaa sulatejuustoa olen tähän käyttänyt ja kuten ohjeessa sanotaan vielä notkistanut sitä lisää ennen levitystä. Olen käyttänyt 200 g rasioita – pahus miten epäselvästi ilmaistu tuonne ohjeeseen se. Teen muutoksen 🙂
Moi!
Upea kakku! 🙂 Millä korvaisit paprikan tässä ohjeessa?
Kiitos pikaisesta vastauksesta!
Moi, kiitos. Jos on allergioita voi paprikan jättää kokonaan pois tai korvata melkein millä tahansa muulla kasviksella mistä itse pidät 🙂
Antaisitko muutaman tarkemman esimerkin, millä paprikan voisi korvata. Kiitos! 😊
Laitoin vahingossa sulatejuuston tilalle maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa. Tuli älyttömän hyvää, kiiltävä kakku eikä päällys valunut yhtään. Kiitos ohjeesta, eka voileipäkakku nyt testattu tytön rippijuhlia varten.
Onnistuu todella hyvin silläkin siis 🙂 Kiitos kommentista!