Piparkakku Cupcakes
Tapaninpäivänä perinteitä kunnioittaville sukulaisille tarjottiin hiukan erilaisia jouluherkkuja, mihin he ovat yleensä tottuneet. Nämä söpöt kuuset ja joulunpunaisella kuorrutuksella koristellut kuppikakut saivat hyvän vastaanoton.
Piparkakulta maistuva maustekakun tyyppinen taikina viimeisteltiin tuorejuustokuorrutteella ja joulun teemaan liittyvillä koristeilla.
Itse taikina ohje on hyvin helppo ja nopea eli vain koristeluun menee hiukan enemmän aikaa. Tiedämmehän kuinka kiire jouluna saattaa olla? Nämä piparimuffinit leivottiin edellisenä päivänä ja koristeltiin tarjoilupäivänä ennen vieraiden saapumista. Maustekakkutyyppinen pohja maistuukin paremmalta kun se on levännyt yön tai kaksi.
Piparkakku Cupcakes
Muffinitaikina:
- 100g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2-3 tl piparkakkumaustetta
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 0,5 dl appelsiinituoremehua
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit.
- Lisää munat yksitellen vaahtoon vatkaten.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
- Lisää sokerivaahtoon puolet kuivista aineista, jogurtti, mehu ja loput kuivat aineet.
- Kääntele tasaiseksi ja jaa taikina muffinipellille.
- Pasita uunin keskitasolla 200 asteessa noin 12 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä. Tarkista kypsyys puutikulla!
- Jäähdytä ja siirry valmistamaan kuorrutetta.
Kuorrutus:
- 40 g voita
- 100 g tuorejuustoa
- 3 dl tomusokeria
- tippa pastaväriä (halutun sävyn verran)
- koristeita
- Vaahdota voi ja siivilöity tomusokeri kulhossa.
- Lisää kylmä tuorejuusto ja jatka vatkaamista, kunnes kuorrute kuohkeutuu.
- Lisää pastaväri ja sekoita kunnes väri on tasainen.
- Laita valmis kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta jäähtyneiden kakkujen päälle.
- Koristele lumihiutaleilla, tähdillä ja muilla jouluisilla koristeilla.
Onko uusia kuppikakku reseptejä tulossa pian? 🙂
Hei, valitettavasti jostain syystä en ole nähnyt kommenttiasi aikaisemmin. Pahoittelut vastauksen kestosta siis! Mustikka cupcakes ilmestyi viikko sitten ja pian tulossa lisää 🙂
Hei kokeilin piparkakku kuppikakkujen ohjetta vaihdoin vain allergian takia appelsiini mehun omenamehuksi ja tosi hyviä tuli.:)
Kiitos hyvästä ohjeesta. Ira
Kiitos kommentista 🙂 Pitääkin itse kokeilla omenamehulla – varmaan antaa ihanan erilaisen vivahteen! Mukavaa viikonloppua!
/Anni
Hei Anni,
Mikä tylla sinulla on ollut käytössä näissä ihanissa kuppikakuissa?
Hei Tiia,
Kuorrutus on tehty pyöreällä 8mm tyllalla 🙂