Pieni Sokeritehdas

Ihanan lämmin ja sokerinen työviikko on takana. Haluan kertoa teille alkuviikon kohokohdasta, nimittäin Dansukkerin Pienestä Sokeritehtaasta, joka avasi ovensa vieraille Torikortteileiden pop up-tiloissa Helsingissä. Pieni Sokeritehdas on avoinna kaikille ja siellä on mahdollista tutustua Suomen Sokerin pitkään historiaan valokuvanäyttelyn kautta, maistella leivonnaisia ja saada herkullisia vinkkejä. Tänään sokeritehtaalla on perhepäivä ja siellä koristellaan pikkuleipiä ja syödään hattaraa. Käykää ihmeessä piipahtamassa!
Sain kutsun maanantain avajaistilaisuuteen, missä ihastuin kondiittori Sonja Crockfordin – no täydelliseen pastellinsävyiseen kakkuun, joka oli koristeltu voikreemistä pursotetuilla kukilla: ruusuilla, daalioilla, leinikoilla ja lehdillä. Kakun sisältö ei jättänyt myöskään huokauksiani vähemmälle. Kirsikkaa ja suklaata, nam kyllä olin onnessani. Tästä kakusta sainkin inspiraation äitienpäiväkakkuuni, mistä kuulette pian lisää!
Rakastan muuten sitä, että ammattilaistilaisuuksissa kuvaaminen ja somettaminen on enemmän kuin sallittua.

Sokerihuuma sai jatkoa keskiviikkona kun osallistuin yhdessä muiden bloggaajien kanssa karkkityöpajaan, jossa teimme taitavan kondiittorin Melika Aounin opeilla vaahtokarkkitikkareita, nekkuja ja suklaamassaa. Varsinkin vaahtokarkkitikkarit veivät sydämeni ja kieleni.
Sokerin värjäät näppärästi pastaväreillä. Tippa väriä pussiin, sokeri perään ja pieni vaivaus. Niin helppoa ja kaunista. Pyörittelimme söpöt ja värikkäät vaahtistikkarit värjätyissä sokereissa. Tikkareiden tikut löydät tästä.
Lopuksi vielä nekkuja muscovado sokerista. Juuri äsken söin kaksi. Niin ihania, näitä teen varmasti ensi jouluna. Kaikki reseptit löytyvät pian Dansukkerin sivuilta. Taidan itsekin julkaista muutaman kun tulee sopiva hetki.

Kiitos tilaisuuksista ja kuvista Dansukker.
Aurinkoista Äitienpäivää!

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. Anonyymi sanoo:

    Moi!
    Olisiko mahdollista saada vaahtokarkkitikkareiden ohjetta? Ihania ��

    1. Moi,

      Lupaan julkaista tikkareide ohjeen 🙂 Olivat kyllä tosi ihania! Mukavaa viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *