Pehmeä Vaahtokarkkimousse (liivatteeton-kakkutäyte)
Pehmeä vaahtokarkkimousse (liivatteeton kakkutäyte)? Oi kyllä ja kakun välissä. Olen aina rakastanut vaahtokarkkeja – sellaisenaan, grillattuna sekä kuorrutteissa. Nyt lähikoina olen laajentanut vaahtokarkkirakkauttani ihanan vaahtokarkki aromin ansioista ja leiponut esimerkiksi vaahtokarkki macaron -leivoksia ja ihania vaahtokarkki kuppikakkuja!
Tässä reseptissä ei kuitenkaan aromia tarvita, koska unelman pehmeä vaahtokarkkimousse tehdään kermasta ja vaahtokarkeista! Tarvitseeko sanoa enempää? Tämä on jumalaista. Niin ja kuten aina (toistan jo itseäni) resepti on helppo sekä liivatteeton (ei lisättyä liivatetta – ks. vinkit alla)! Malttia tarvitaan ainoastaan massan jäähdytykseen. Suunnittelin vaahtokarkkimoussereseptin erittäin suositun vaahtokarkkikuorrutteeni pohjalta. Voit tutustua vaahtokarkkikuorrutteeseen täällä.
Pehmeä Vaahtokarkkimousse (liivatteeton-kakkutäyte)
Tämä ohje on mitoitettu kahteen kerrokseen halkaisijaltaan 15 cm kakkuun tai yhteen kerrokseen halkaisijaltaan 20-22 cm kakkuun.
Ohje:
- 2 dl kermaa
- 150 g vaahtokarkkeja
- ripaus suolaa
- 0.5 dl tomusokeria
- 100 g tuorejuustoa
- Mittaa kerma kattilaan ja kuumenna se.
- Lisää vaahtokarkit ja anna niiden sulaa kerman sekaan.
- Lisää suola ja tomusokeri koko ajan sekoitellen.
- Kun vaahtokarkit ovat kokonaan sulaneet siirrä seos isoon kulhoon.
- Laita kulho jääkaappiin yö yli tai noin tunniksi pakastimeen.
- Massan tulee olla kokonaan jäähtynyt seuraavassa vaiheessa!
- Vatkaa jäähdytetty massa kuohkeaksi.
- Lisää tuorejuusto ja vatkaa vielä hetki.
- Täytä kakku moussella ja anna kakun hyytyä rauhassa, jotta kerrokset asettuvat.
Vinkki! Värjää mousse halutessa pastaväreillä. Käytin mousseen värikkäistä (keltainen, oranssi, pinkki) vaahtokarkkeja, mistä johtuu tuo persikan väri. Muista jäähdyttää massa kokonaan tai se ei vatkaudu kuohkeaksi! HUOM! Jos haluat kokonaan liivatteettoman reseptin, niin valitse myös vaahtokarkit liivatteettomina.
Laitoin vaahtokarkkimoussen tämän kakun väliin. Kakkupohjan kuvissa tumma sokerikakkupohja, jonka ohjeen löydät täältä.
Voit pursotella vaahtokarkkimoussea myös kakun tai kuppikakkujen päälle.
Hei ja kiitos ihanista resepteistä, nykyään ihan vakkarikäytössä nämä sinun ohjeesi! 😊 Tiedän, että vastasitkin jo tuohon edelliseen kysymykseen liittyen pakastamiseen, mutta kysyn nyt vielä vähän eri tilannetta. Ehdin siis illalla tehdä ensimmäisen vaiheen täytteestä ja on nyt jääkaapissa odottamassa tämän päivän vatkausta. Nyt kuulinkin, että kemut, mihin kakku olisi menossa, luultavasti siirtyvät sairastumisen vuoksi ja mietin, että voisikohan tuon moussen laittaa tässä kohtaa pakkaseen ja tehdä loppuun myöhemmin, mitä arvelet? Voi olla, että et osaa vastata yhtään se paremmin, että täytyy vain testata ja ostaa jemmaan uudet vaahtokarkit varmuuden vuoksi 😄
Ei auta kuin testata miten toimii 😀 Kerro ihmeessä miten kävi, kun/jos testaat pakastuksen. Ihanaa viikonloppua!
Hei,
teen kummitytön ristiäisiin kakun tällä vaahtokarkkimoussella, ja mietin, voisiko moussen seuraksi laittaa ohuelti vielä jotain hilloa… mikähän hillo voisi maultaan parhaiten sopia tämän kanssa, vai kannattaako hilloa edes yhdistää tähän?:)
Moikka,
toki voit laittaa hilloa halutessasi, mutta tämä mousse on todella makeaa. Laittaisin itse jotain kirpeää 🙂