Parhaat Vadelmamuffinit 30 minuutissa

Parhaat Vadelmamuffinit 30 minuutissa

Yllätysvieraita tulossa? Hihat ylös ja jauhot, munat sekä viime kesän marjat pakkasesta esille. Nämä Parhaat Vadelmamuffinit 30 minuutissa valmistat nimittäin hetkessä.

Löydät blogistani samalla ohjeella mustikka, -mansikka ja -puolukkamuffini -ohjeet eli tähän taikinaan sopii marja kuin marja. Ei aikaa vievää vaahdottamista tai vatkaamista. Ei myöskääb turhaa tiskiä! Sekoitat vain ohjeen aineet keskenään ja paistat ihanan mehevät muffinit kuohkeiksi uunissa.

Muffinipelti tekee näistä herkuista kuohkeita ja korkeita. Pelkässä paperisessa vuoassa leivuttuna muffineista tulee lättäniä, joten suosittelen investoimaan muffinivuokaan. Se on todella monikäyttöinen. Teet sillä myös annoskokoiset minimunakkaat bebe-leivoksien pohjat ja paljon muuta.

Leivon näitä vadelmamuffineja melkein aina brunssin makeaksi tarjottavaksi, juuri ohjeen helppouden takia. Välillä vaihdan marjan puolukkaan tai mustikkaan, mitä kaapista ikinä löytyykään.


Parhaat Vadelmamuffinit 30 minuutissa

Ohje: (12 kpl tai 24 minikokoista)

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 0,5 rkl leivinjauhoa
  • ripaus suolaa
  • 100 g voita
  • 1,5 dl jogurttirahkaa tai jogurttia
  • 2 munaa
  • 2 dl vadelmia (pakaste tai tuore)
  1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
  3. Sekoita sulatettu voi, jogurtti ja munat keskenään toisessa kulhossa.
  4. Yhdistä voimunaseos ja jauhoseos.
  5. Sekoita taikina tasaiseksi kuitenkaan vatkaamatta sitä.
  6. Kääntele lopuksi vadelmat taikinaan  nuolimella.
  7. Asettele paperiset vuoat muffinipellille ja jaa taikina vuokiin.
  8. Muista jättää kohoamisvaraa.
  9. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
  10. Tarkista kypsyys puutikulla.
  11. Anna muffinien jäähtyä hieman ritilällä, mutta nauti hiukan lämpimänä. Nam!

Vinkki! Tee vadelmamuffineista gluteenittomia vaihtamalla jauhot kaurajauhoihin ja lisäämällä taikinaan 1 tl psylliumia! 

Parhaat Vadelmamuffinit 30 minuutissa
Katso myös resepti ihanimpiin mustikkamuffineihin linkistä alta
♥ Anni

Katso muut helpot Muffinssiohjeet!

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

Myös näillä sopii

Herkutella

13 Kommenttia

  1. eliiska sanoo:

    Tämä on ehdoton luottoresepti ja hyvin on toiminut erilaisilla muokkauksilla ja erikokoisina. Suklaa, mustikka, vadelma, valkosuklaa-mustikka, sitruuna, marianne, raparperi, punaherukka, mustikka-vadelma, ja monta muuta… Ja muutama eri kuorrute kaveriksi matkan varrella ja välillä ilman.

    Tänään tuli kokeiltua maidottomana versiona sitruunamuffineita: sulatetun voin korvasin Keijun juoksevalla kasvirasvalla (100g) ja jogurtin Yosan luomusitruunakauravälipalalla (150g) ja lisäsin sitruunamehua noin 2 rkl. Niistä tuli mukavan meheviä ja kuohkeita.

    Seuraavalla kerralla ehkä lisäyksenä jotain marjaa taikinaan tai valmiina hiukan jotain hilloa, marmeladia tai lemon curdia… Ja pitää taas tehdä lisää muitakin kokeiluja. ^^

    1. Hei Eliiska,

      kiva kuulla, että pidät oh ohjeesta ja olet onnistuneesti myös muokannut sitä. Kuulostaa herkulliselta jokainen vaihtoehto!

      Oikein ihanaa kesää sinulle!

      1. Heni sanoo:

        Oli todella helppo ja varmasti onnistunut lopputulos! Puoleen taikinaan vadelmia, toiseen mustikoita niin on valinnan varaa eikä tule liikaa herkuteltavaa kun tulee yhteensä sen 12kpl

  2. Maria sanoo:

    Mistä johtuu, että voi, muna ja jogurttiseos meni aivan kokkareiseksi? Mielestäni voi oli kuitenkin jo jäähtynyt ja kaikki aineet olivat tuoreita. En uskaltanut käyttää seosta leivontaa..

    1. Kyllä kuulostaa siltä että voi olisi ollut vielä lämmintä – jos kaikki muut olivat jääkaappikylmiä niin näin käy myös voin kanssa, koska voi kovettuu kylmässä. Harmi juttu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *