Kukkakakku ja muita herkkuja kevätjuhliin

Pian koulujen juhlasalit täyttyvät ilosta ja naurusta, kun suvivirsi soi ja lapset juhlivat lukuvuoden päättymistä sekä pitkän kesäloman alkamista. Yleensä tämä tarkoittaa myös sitä, että perheet nostavat kakut ja muut herkut pöytään juhlien lasten saavutuksia; valkolakkia, ammattiin valmistumista tai muuten vain erinomaista koulumenestystä. Tarjoiluja mietitään yleensä huolella, kun pöydän halutaan olevan korea.

Juhlimme viikonloppuna perhepiirissä upeaa 60-vuotiasta naista. Hänen toiveestaan leivoin juhliin nämä kaksi kerroskakkua 60 hengelle. Juhlissa oli muutenkin mahtavat pitopöydät, joten päätin räpsiä muutaman kuvan teille, jos vaikka näistä olisi vielä hyötyä ensi viikonlopun juhlien suunnittelussa.

Nämä kerroskakut on tehty 20 cm ja 12 cm irtopohjavuokiin. Kakkupohjana on tavallinen sokerikakkupohja ja täytteenä mustaherukkamousse, suklaamousse ja valkosuklaamousse. Päällä on vaahtokarkin makuista sokerimassaa ja sokerimassakukkia. Mousseohjeita löydät tästä.

Tässä vielä suolasia vinkkejä juhlapöytään:

Ruokaisat salaatit toimivat aina.
Lohi kuuluu ehdottomasti juhlaruokien ykkösiin.
Dipattavat kanavartaat ovat helppo syödä suoraan tikusta. Seuraksi sopii makean tulinen dippikastike.
Karjalanpiirakat ovat ehdoton suosikkini. Sopivat niin juhlaan kuin arkeen.
Katkarapuhyydyke kaunistaa noutopöytää.
Salaatteja voi asetella isoille vadeille myös näin. Tässä on pesto-mozzarellasalaatti.
Näin kirkkaassa säässä saimme juhlia kuusikymppisiä. Toivotaan yhtä hyvää säätä ensi viikonlopulle!

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

  1. Onpa kauniit ja hiukan persoonallisemmat kakut, kun olet uskaltanut rohkeasti käyttää värejä noissa kukissa. Mistä Anni olet muuten löytänyt tuon 12 cm:n kakkuvuoan, joka on ilmeisesti myös aika korkeareunainen?

    1. Hei ja kiitos kommentistasi 🙂 Synttärisankarin toiveena oli ns. "puutarha" tai "kukkaketo" ja värit piristävät aina jokaista juhlaa! Vieraat kehuivat kilpaa kakkujen ulkonäköä. Nämä olivat ihan nappiin kesäisissä juhlissa. 12cm kakkuvuoan löysin HongKong tavaratalon leivontaosastolta. Vuoka ei ole kovin korkea, mutta käytin apuna reunakalvoa näissä kakuissa.

    2. Ok, kiitos tiedosta. Täytyypäs käydä kurkkaamassa, josko Honkkarista vielä löytyisi tuollaisia pieniä vuokia. Reunakalvot on kyllä mahtava apuväline kakkuja tehdessä.

    3. Toivottavasti löytyy vielä näitä pieniä vuokia sinullekin 🙂 Uusimmassa postauksessani ollut käytössä myös samainen vuoka. Pienet kakut ovat niin ihania!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *