|

Nimiäiset – 6 vinkkiä järjestelyihin

Nimiäiset pojalle

Meidän kaunis poikamme sai nimen aurinkoisena syyspäivänä Villa Vallmogårdissa Kauniaisissa, lähellä kotia. Halusimme pitää pienet juhlat vain perheen ja kummien kesken. Isompien juhlien pitäminen ei tällä hetkellä olisi muutenkaan ollut mahdollista tai mielekästä. Näin oli hyvä ja meidän juhlat olivat ihanat, juuri sellaiset joista olimme haaveilleet.

Nämä eivät olleet kastejuhlat vaan nimijuhlat eli nimiäiset. Luonteeltaan yhtä juhlavat virallisine kutsuineen ja juhlallisuuksineen. Tässä postauksessa annan vinkkejä muillekin nimiäisiä järjestäville ja rohkaisen juhlimaan vauvan nimeä, jokainen pienokainen ja hänen hieno nimensä ovat juhlat ansainneet!

Nimiäiset - vinkkejä järjestelyihin

Jaoin juhlatunnelmia nimiäisistä jo aiemmin Instagramin puolella ja teitä kiinnostivat erityisesti vinkit tarjoilun, kukkien, ohjelman ja kakun osalta. Camilla Bloom kävi jälleen ikuistamassa perheemme tärkeän päivän ja kyllä kannatti taas luottaa hänen herkkään tyyliinsä. Niin ihania muistoja. Olipa muuten taas hankalaa valita kaikista upeista kuvista vain osa tähän postaukseen.

Nimijuhlat vinkkejä järjestäjälle

Jatka lukemista, jos vinkit nimiäisten järjestämiseen kiinnostavat. Kerron tässä postauksessa tarkemmin meidän juhlien ohjelmasta, tarjoiluista, pukeutumisesta ja juhlapaikan valinnasta.

Vinkit nimijuhliin

Nimiäiset – 6 vinkkiä järjestelyihin

Juhlien suunnittelu kannattaa aina aloittaa tekemällä vieraslista. Kun vieraslista on valmis voidaan valita juhlapaikka ja sen jälkeen voi taas miettiä juhlien alkamisajankohtaa sekä kestoa. Juhlien kellonaika vaikuttaa siihen mitä juhlissa kannattaa tarjoilla.

Juhlapaikka

Siivoamista, leipomista, järjestelyä ja lisää siivoamista. Ei kiitos. Meidän kodin neliöt ja huonosti nukutut yöt eivät houkutelleet pitämään nimiäisiä kotona. Olin saanut muutamalta ystävältä lisäksi vinkin: ”jos mahdollista, älkää pitäkö juhlia kotona” ja ”jos mahdollista tilatkaa tarjoilut muualta”.

Meidän poika oli vajaa kaksi kuukautta kun nimijuhlat pidettiin. Olen äärimmäisen tyytyväinen, että päätettiin ulkoistaa juhlatilat ja tarjoilu. Saimme nauttia juhlista ilman minkäänlaista stressiä, jota siivoaminen ja muu järjestely olisivat mahdollisesti aiheuttaneet. Nyt saimme vain kerätä tavarat kasaan ja saapua valmiiksi katettuun juhlapaikkaan.

Nimijuhlat Vallmogård

Valitsimme juhlapaikaksi Villa Vallmogårdin, joka sijaitsee noin 5 minuutin matkan päässä kotoamme. Arkkitehti Lars Sonckin suunnittelema tyylikäs jugend-huvila Kauniaisten keskustassa sopii 20-70 henkilön juhlatilaisuuksiin.

Villan valoisaan saliin katettiin yksi pitkä pöytä meitä kaikkia varten (ihan kuten häissämme). Pitopalvelu hoiti kattaukset ja tarjoilun. Tilaan ei saa viedä omia tarjoiluja, hyvä niin, jotta säästyimme tuoltakin vaivalta. Olisin nimittäin varmasti vetänyt överiksi tarjoilujen tekemisen ja nuokkunut juhlissa.

Nimiäiset - vinkkejä järjestelyihin
Nimiäiset pojalle
Nimiäiset pojalle

Tämä valo! Olipa ihanaa, että aurinko paistoi juhlapäivänä. Koko juhlasali heräsi eloon ja kaikki oli niin kaunista. Olispa mulla kotonakin tuollainen ikkuna!

Vinkit nimijuhliin

Kukat & koristelu

(*kukat saatu näkyvyyttä vastaan Home In GarDen Kauniainen)

Kukat tekevät juhlan. Oletko samaa mieltä?

Juhlatilasta tuli niin kaunis pienellä vaivalla. Askartelimme itse pienet paikkakortit pöytään, ihan vain selkeyttääksemme juhlan kulkua. Halusimme istua itse kummien lähettyvillä ja varmistaa, että vanhemmat sukulaiset pääsevät ottamaan tarjoiluja ensimmäisenä ja kätevästi.

Kukat tilasimme Home In Garden Kauniaisista. Esitin toiveena luottokukkakauppiaalleni ”sinistä, pojan juhliin sopivaa kaunista sesonkikukkaa” tarjoilupöydälle ja kattaukseen.

Nimijuhlat Vallmogård

Kukkakauppias Maria kävi itse laittamassa kukat paikoilleen juhlatilassa ennen juhlien alkua. Pari maljakkoa ikkunalaudalle, yksi suurempi kimppu tarjoilupöydälle ja pienet maljakot kattaukseen. Home In Garden kuljettaa tällä hetkellä ilmaiseksi yli 30 euron tilaukset pääkaupunkiseudulla ja laittaa kukat kuntoon myös paikan päällä, jos on tarve.

Nimiäistarjoilut vinkkejä

Sinistä hortensiaa, neilikkaa, eteläntähtiä, eustomaa, tähtiputkia, runsasta vihreyttä ja lempeitä sävyjä. Näistä kukista ja kuvista tuli niin upeita! Kukat ilahduttivat meitä kotona vielä usean päivän ajan. Melkein stressaannuin siitä, että ne lakastuvat, kun ihailua olisi voinut jatkaa loputtomiin.

Nimijuhlavinkkejä
Nimiäiset pojalle

Pienet kimput kattauksessa on helppo tehdä myös itse lasimaljakoihin. Itse säästän pieniä lasipurkkeja, joihin olen usein tehnyt myös luonnonkukista pieniä asetelmia koristamaan kattausta. Jos juhlien budjetti ei riitä kukkien tilaamiseen niin kukat voi kerätä omalta pihalta, luonnosta tai metsästä.

Nimijuhlat vinkkejä järjestäjälle
Vinkit nimijuhliin

Home In Garden lainaa myös maljakot juhliin, kun ne palauttaa takaisin juhlien jälkeen. Teen usein näin, jotta kimpuilla on varmasti niille sopiva maljakko juhlissa. Myös Vallmogårdissa oli maljakoita lainattavaksi tilatuille tai omille kimpuille.

Nimijuhlat vinkkejä järjestäjälle

Pukeutuminen

Rento ja siisti pukeutuminen. Rusetti, kravatti, mekko tai farkut. Kaikki olivat meille ok. Emme erikseen ilmoittaneet kutsussa mitään tiettyä pukukoodia. Vieraat olivat itse valinneet juhlallisen pukeutumisen, mikä oli toki kiva huomata. Minusta juhlia, joihin saa pukeutua on ihan liian harvoin, joten aina kun mahdollista panostan pukeutumiseen.

Nimiäiset tai kastejuhla ovat yleensä pienokaisen ensimmäinen juhla. Me panostimme siis pienokaisen pukeutumiseen kun kastemekkoa ei ollut. Suorat housut, valkoinen paita ja musta kravatti. Hän näytti ihan pieneltä mieheltä!

Nimijuhlat vinkkejä järjestäjälle
Nimijuhlat vinkkejä järjestäjälle

Vaipanvaihto sujui hyvin pöytien päällä. Vanhassa villassa ei ollut lastenhoitoon soveltuvaa huonetta, mutta se ei haitannut ollenkaan kun laskutilaa löytyi muuten paljon.

Nimiäiset - vinkkejä järjestelyihin

Ohjelma

Meidän juhlat kestivät pari tuntia. Se on sopiva aika vauvallekin, ettei juhlat väsytä liikaa. Meidän poika oli kyllä tosi väsynyt illalla. Saanut ehkä vähän liikaakin aistiärsykkeitä päivän aikana ja liian kevyttä unta. Kotona pidettävissä juhlissa on se etu, että pienen vauvan saa tuttuun paikkaan nukkumaan päikkärit ja rasitus jää pienemmäksi.

Nimiäisten ohjelma on lyhykäisyydessään tässä:

 • Musiikkiesitys
 • Tervetuliaispuhe ja maljat
 • Nimen julkistaminen
 • Kummien julkistaminen
 • Kakkukahvit
Nimijuhlat Vallmogård

Vallmogårdissa on mahdollista vuokrata myös tiloissa oleva flyygeli. Meillä kävi niin onnekkaasti, että vieraiden joukossa oli lahjakas pianisti, joka soitti heti alkuun kaksi meidän valitsemaa lastenlaulua vieraille. Valitsimme kappaleet: Sininen uni ja Ihme ja kumma. Molemmat kappaleet olivat itsellemme lapsuudesta tuttuja ja herättivät lämpimiä muistoja. Flyygelilla soitettuna tuli ihan kyyneleet silmiin kappaleiden soidessa. Mahtava voima on kyllä livemusiikilla. Musiikkiesitys oli ehdottomasti itselleni juhlien kohokohta.

Nimijuhlat Vallmogård

Kappaleiden jälkeen pidimme lyhyen puheen ja toivotimme vieraat tervetulleiksi. Paljastimme murun nimen perheelle ja ystäville vasta nimiäisissä. Nimen julkistaminen olikin nimijuhlien yksi ohjelmanumero ja ehdottomasti se odotetuin ohjelmanumero. Nimen jälkeen julkistimme vielä kummit ja he saivat kummitodistukset, jotka olimme itse askarrelleet heille.

Lopuksi nautimme kakkukahveista ja seurustelusta kukkien sekä läheisten ympäröimänä.

Nimijuhlat vinkkejä järjestäjälle

Tarjoilut

Halusimme tosi perinteiset juhlatarjoilut. Sellaiset, jotka olisimme tarjonneet kotonakin vieraille eli kakkukahvit. Unohtamatta tietenkään kuohuvia, joilla nostettiin malja pienokaiselle heti alkuun.

Menu
 • Voileipäkakut
 • Macaronleivokset
 • Kinuskikermakakut
 • Kahvi & Tee
 • Virvokkeita
Tarjoiluvinkit nimijuhliin
Tarjoiluvinkit nimijuhliin
Nimijuhlat vinkkejä järjestäjälle

Suolaiset

Mieheni rakastaa voileipäkakkuja, joten valitsimme alkuun kaksi erilaista voileipäkakkua: kala- ja lihaversiot. Kaikki tarjoilut tilattiin catering-yritykseltä, joka hoitaa Vallmogårdin tilaisuudet. Voileipäkakut maistuvat yleensä ihan kaikille ja välillä liian hyvinkin. Omasta kokemuksesta ne loppuvat aina ensimmäisenä tarjoilupöydästä. Nämä kakut eivät loppuneet, voileipäkakkuja oli varattu runsaasti ja meitä harmittikin ettei ollut mukana rasioita, joihin yli jääneet kakut olisi voinut pakata!

Tarjoiluvinkit nimijuhliin
Nimiäistarjoilut vinkkejä
Tarjoiluvinkit nimijuhliin

Makeat

Makealta puolelta löytyi oma suosikkini perinteisistä kermakakuista; kinuskikermakakku. Kakun sisällä oli aprikoosihilloa, joka tasapainotti kivasti kinuskin makeutta. Aivan ihanan mehevä ja pumpulin pehmeä kakku! Kakun lisäksi tarjolla oli macaron-leivoksia, jotka toimivat aina ja sopivat juhlapöytään täydellisesti.

Nimiäiset - 6 vinkkiä järjestelyihin
Nimiäistarjoilut vinkkejä
Nimiäiset pojalle

Yksinkertaista ja herkullista!

Nimiäiset - 6 vinkkiä järjestelyihin

Nimikakku

Tilattujen tarjoilujen lisäksi tein juhliin itse yhden kakun, jota ei syöty. Halusin sinisen nimikakun tarjoilupöytään ja saimme luvan tuoda tämän kakun itse paikan päälle. Koska kakku oli itse tehty eikä tilattu cateringilta emme saaneet maistaa sitä. Tämä on yleinen käytäntö. Eihän ravintolaankaan saa ottaa omaa kakkua mukaan. Sääntöön liittyy vastuullisuusnäkökulma: catering vastaa tarjoilujen oikeaoppisesta valmistuksesta ja he eivät voi ottaa vastuuta tarjoiluista, joita ei ole valmistettu heidän keittiössä tai heidän raaka-aineilla.

Kakkua ihasteltiin kovasti ja olipa ihanaa, että saatiin herkutella ja juhlia vielä kotona erikseen tällä kakulla. Kakkupohjana nimikakussa oli fariinisokeriin ja päärynäsoseeseen tehty mehevä kakkupohja, itsetehtyä päärynähilloa ja vaniljaista kreemiä. Kuorrutin kakun myös kreemillä ja värjäsin kreemin osittain sinisellä pastavärillä. Kakun päälle nostelin marenkeja, macaron-leivoksia, pieniä varpaita ja sokerihelmiä, joita kaikkia löytyy minulta aina pakastimesta tai kaapista valmiina. Kakusta tuli ihanan makuinen. Voisin jakaa tarkemman ohjeen teille vielä myöhemmin jos se kiinnostaa?

Nimiäistarjoilut vinkkejä

Kakun päällä oleva nimikyltti on tilattu decocut -verkkokaupasta. Sain sen päivässä kun olin yhteydessä asiakaspalveluun! Uskomattoman hyvä palvelu muutenkin oli tuolla verkkokaupassa. Voin lämpimästi suositella. Koivusta tehtyjä nimikoristeita saa eri väreissä, eri kokoisina ja erilaisilla fonteilla.

Nimiäiset - 6 vinkkiä järjestelyihin

Niin äiti kuin tytär. Hauska sattuma, että oltiin äidin kanssa valittu ihan samoja värejä päälle.

Nimiäiset - 6 vinkkiä järjestelyihin

Ihanaa viikkoa! Nyt alkaa muuten joulun hehkutus voin luvata. Tule seuraamaan IG:n @anninuunissa puolelle miten meidän ensimmäinen perhejoulu suunnitellaan ja toteutetaan! Tänään tehdään esimerkiksi erilaisia tryffeleitä.

/Anni


Lisää vauva-aiheisia postauksia löydät jatkossa täältä.
Seuraa herkullista elämääni myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

 1. Päivi sanoo:

  Ihanat juhlat ja niin suloinen päivänsankari! Ensimmäistä kertaa kommentoin täällä, vaikka olen jo kauan lueskellut postauksia. Tämä on lemppariblogini, reseptisi ovat herkullisia ja postaukset ovat aina niin lämminhenkisiä ja saavat hyvälle tuulelle!

  1. Ihanaa Päivi kun kommentoit 🙂 Tulipa viestistäsi hyvä mieli. Tällaisista palautteista muistaa aina sen, että postauksia luetaan ja mikä tärkeintä: niistä tulee hyvälle mielelle muutkin kuin vain itse! Ihanaa talvea ja pian alkavaa joulun odotusta sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *