Paras Vegaaninen Suklaakakku
Kaupallinen yhteistyö Fine Foods & Nature’s Charm
Kun luulin, että olin jo leiponut maailman parhaan suklaakakun! Huh miten herkullista tästä VEGAANISESTA kakusta tuli. Niin tahmean fudgemaista, todella suklaista, silkkisen sulavaa, juuri sopivan makeaa ja täydellisen koukuttavaa. Tätä on saatava toinen pala! Mietin miten voisin saada teidät vakuuttuneeksi tästä hehkutuksesta, koska kuvat eivät todellakaan tee oikeutta tälle kakulle, vaikka herkullisia ovatkin. Tein teille siis myös videon, joka löytyy Instagramin puolelta. Jos tarvitset vakuutteluja (tai jos yksinkertaisesti haluat kuolata tätä kakkua vielä hetken) katso video tästä.
Suklaa on loistava tapa hemmotella ystävää tai rakasta Ystävänpäivänä. Siksi leipoisin juuri tämän kakun viikon päästä maanantaina 14.2. ystävälle 🖤 Hän ei tulisi pettymään.
nature’s charm
Uudet herkulliset Nature’s Charm Kookos- jälkiruokakastikkeet ovat vegaanisia. Pääsin suunnittelemaan ensimmäisenä suklaa-fudge -kastikkeesta reseptiikka. Tuo fudge kuvaa hyvin tämän kookospohjaisen suklaakastikkeen makua, nimittäin se on ihanan fudgemainen, tahmea ja herkullinen. Koska kookoksen maku jakaa usein mielipiteitä (osa rakastaa ja osa taas ei voi sietää), kerrottakoon, että kookoksen maku ei maistu läpi kakussa ollenkaan. Suklaa itsessään on niin voimakas, että se peittää alleen kookoksen. Uskon kookoksen tuovan tähän kastikkeeseen kuitenkin sen ihanan tahmaisen fudgemaisen tekstuurin.
Löydät Nature’s Charm tuotteita hyvin varustelluista K-kaupoista (K-Supermarket & K-Citymarket) ja Prismoista. Suklaan lisäksi valikoimissa on suolakinuski- ja matcha-kastikkeet. Sen lisäksi, että kastikkeet ovat käyttövalmiita sellaisenaan, on niiden käyttömahdollisuudet leivonnassa rajattomat. Tulen antamaan teille kevään aikana lisää vinkkejä. Ainiin ja jos et löydä tuotetta omasta lähikaupastasi, muista jättää toive kauppiaalle.
Käytin Nature’s Charm -suklaakastiketta tämän suklaakakun kuorrutteessa. Yhdistettynä kasvipohjaiseen tuorejuustoon syntyi ihanan silkkinen suklaakreemi, jota olisin voinut lusikoida suoraan kulhosta suuhun!
Munaton suklaakakku, miten?
Korvasin tässä kakussa munat vegaanisella munan korvikkeella, jonka tein chia-siemenistä ja vedestä. Kirjoittelin jokin aika sitten vegaanisesta leivonnasta enemmän tänne. Olen melko usein korvannut munia hedelmäsoseilla, mutta nyt en halunnut kakun makuun ”sivuaromeja”. Chia-munat kannattaa tehdä juuri ennen taikinan tekoa, sillä niiden tulee levätä 5-10 minuuttia ennen taikinaan lisäämistä. Ohjeen chia-muniin löydät kakkuohjeen yhteydestä alempaa.
En voi vieläkään uskoa kuinka paljon kakku nousi tai miten hyvin chia-hyytelö mehevöitti sekä kuohkeutti kakkupohjaa. Kananmunia ei todellakaan tarvita! Itse asiassa kakusta tuli jopa hieman parempi ilman munia, koska chia-hyytelö toi juuri toivotunlaisen fudgemaisen tekstuurin kakkupohjaan.
Paras Vegaaninen Suklaakakku
noin 14-16 hlö
Kakkupohja
- 4 dl sokeria
- 2 dl kaakaojauhetta
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 3 chiamunaa (ks. ohje alta)
- 1,5 dl auringonkukkaöljyä (tai rypsiöljy)
- 3 dl kauramaitoa
- 1 dl vahvaa kahvia
- 2 tl vanilja-aromia
Kuorrute
- 300 g kasvipohjaista tuorejuustoa (esim. Oatly, jota itse käytin)
- 1 prk (200 g) Natures Charm Kookos suklaa-fudge kastiketta
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja vuoraa noin 18-20 cm kakkuvuoka leivinpaperilla.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään (sokeri, kaakaojauhe, vehnäjauho, sooda, leivinjauhe ja suola).
- Valmista chiamunat alla olevan ohjeen mukaan ja siirrä kulhoon. Lisää öljy, maito, kahvi ja vanilja. Vispaa nopeasti sekaisin ja lisää kuivien aineiden sekaan.
- Kääntele taikina nopeasti sekaisin ja kaada vuokaan.
- Paista kakkua uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia tai kunnes kokeiltaessa kakun keskeltä puutikkuun ei jää taikinaa.
- Jäähdytä kakku ritilällä, leikkaa kakun kohonnut osa pois ja kippaa kakku toisinpäin, niin että tasainen pohja jää päällimmäiseksi. Leikkaa kakku veitsellä kahteen kerrokseen.
- Valmista kuorrute mittaamalla tuorejuusto kulhoon, kaada suklaakastike päälle ja vatkaa kuohkeaksi.
- Levitä kuorrutetta kakun väliin ja päälle palettiveitsellä. Voit käyttää kakkua tai kuorrutetta välillä jääkaapissa, jossa se jähmettyy hieman. Varmistathan, että kakku on kokonaan jäähtynyt, ettei kuorrute sula kakun väliin tai päälle.
- Viimeistele kakku pyörittämällä palettiveistä sen päällä, jotta saat pyörrekuvion kakun pintaan.
Chia-munat
- 3 rkl chia-siemeniä
- 9 rkl vettä
- Jauha siemenet blenderissä ja sekoita veteen.
- Anna tekeytyä 10 minuuttia.
muistilista
- tee chia-munat ajoissa ennen taikinan sekoittamista
- älä paista kakkua liian kauan, ettei se kuivu
- käytä tummaa ja laadukasta leivontaan tarkoitettua kaakaojauhetta
- kuorruta kakku vasta kun se on kunnolla jäähtynyt
Ihanaa ystävänpäivää jo etukäteen! Muistathan tägäillä #anninuunissa Instagramissa.
/Anni
Lisää Ystävänpäivän reseptiikkaa löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Voiko chiamunat korvata ihan tavallisilla kanamunilla? 🙂
Tässä ohje munilla tehtävään kakkupohjaan 🙂 https://stg.anninuunissa.fi/taydellinen-suklaakakku/
Onnistuiskohan gluteenittomana?
Kyllä pitäisi onnistua 🙂 samassa suhteessa ja jos käytät valmiita jauhoseoksia tarkista onko niissä valmiiksi jo nostatusaineet.
Hei, ajattelin kokeilla tätä tehdä ystävänpäiväksi ja teen munallisen version, siihen olikin jo ohje kiitos siitä. Voiko käyttää öljyn sijaan sunnuntai juoksevaa margariinia ja voiko vanilja-aromin korvata vaniljasokerilla, ja onko molempiin sama määrä? Kakkusi näyttää niin upealta, että vesi herahtaa kielelle jo kuvia katsoessa. Kiitos jo etukäteen jos vastailet.
Heippa, vanilja-aromin voi aina korvata jollain vastaavalla vaniljatuotteella esim. tuo vaniljasokeri, jota laittaisin 1 tl. Käytän todella vähän juoksevia margariineja – uskon että voit käyttää sitä samassa suhteessa, mutta miten se vaikuttaa makuun ja koostumukseen, en ole täysin varma.
Näyttää hyvältä! Vastaako ohjeen 3rkl chiaa siis kakkuohjeessa tarvittavaa kolmea chia-munaa? Vai onko chia-munan ohje vain yhdelle munalle?
1 rkl chia-siemeniä + 3 rkl vettä = 1 chia muna 🙂 Käyn tekstin läpi ja katson että tämä olisi selkeämpi kaikille.
Hei kiitos ohjeesta! Otsikko ei todellakaan valehtele, ihan paras suklaakakku! Juhlittiin viikonloppuna ystävänpäivää ja tehtiin tämä kakku. Niin hyvää! Ja itse asiassa yön yli jääkaapissa olleena, seuraavana päivänä vielä parempaa!
Kuinka korkea sun kakkuvuoka on? Jouduin tekemään tämän kahdessa eri vuuassa, kun olisi varmaan tullut taikina yli. Halkaisija mun vuuassa oli 19 cm. Tiedän sit ens kerraksi ostaa paremman vuuan ☺️
Ihana kuulla! Meistäkin kakku oli seuraavana päivänä vielä parempaa! Mulla on korkea 10 cm vuoka. Ei tosiaan mahdu taikina tavalliseen vuokaan. Täältä löytyy esimerkiksi näitä korkeita:
https://www.heirol.fi/shop/leivonta/leivontavuoat/irtopohjavuoka-korkea-20-x-10-cm-pinnoitettu/
Testiin menee! Miten paljon kahvi tässä maistuu vai maistuuko ollenkaan? En itse ole kahvin ystävä… 🙈
Kahvi ei maistu valmiissa kakussa 🙂
Onnistuisiko tämän pakastus tai muuten etukäteen valmistaminen?
https://stg.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/
Ihanalta vaikuttava resepti, olen leipomut monta vuotta vegaanista mutta en ole koskaan kokeillut chia-munia. Nyt haluan kokeilla! Mutta jäin vähän epäröimään, tehdäänkö chia-munat ensimmäiseksi ennen muita vaiheita, kuten tekstissä suositellaan, vai vaiheessa 3 kuten reseptissä lukee? Ja jos vaiheessa 3, annetaanko seisoa 10min ennen kuin lisätään muut kohdassa 3 mainitut aineet?
Munat tehdään ohjeen mukaisessa järjestyksessä ohjeen mukaisesti, eli hiukan pitää odotella. Voit toki olla etevä ja valmistaa chia-munat valmiiksi etukäteen 🙂 niiden ei kannata kuitenkaan antaa liian kauan tekeytyä etteivät mene liian tönköksi.
Hei!
Voiko chia-munan sijasta käyttää aquafaba-tuotetta? Mulla ois sitä purkillinen…
Kiitos jo etukäteen vastauksesta! 😊
Heippa, mulla ei ole kokemusta tästä aquafaba-tuotteesta. En voi siis varmuudella sanoa miten toimii tässä ohjeessa.
Hei!
Tein eilan Isänpäivänä tämän ihanan suklaakakun. Se sai riemukkaan vastaanoton ja taisivat kaikki ottaa toisenkin palan.
Seuraavaksi kokeilen tuota kinuskikakkua.
Kiitos ihanasta ohjeesta 🙂
t.Telle
Ihana kuulla! Ilo on puolellani 🙂 Mukavaa alkavaa talvea!
Moikka, aaah ihana ohje! Kiitos siitä 🤎 Millä maidollisella tuotteella voisi korvata suklaatahnan joka päälle tulee? Pikkukaupungin valikoimassa ei ole ko tuotetta🙈
Esimerkiksi nutellalla 🙂 pitäisi löytyä vegaanisena sitäkin!
Tein kakun 20cm vuokaan, paistoaika oli vain tunti omassa uunissa. Mulla ei ole monitoimikonetta, joten laitoin chiat kokonaisena liuotettuina -> tuli hyvää niinkin!
Mahtavaa, kiitos vinkeistä!
Kiitos tästä ihanasta reseptistä! Kaikki aiemmat kokeilemani vegaaniset kakkupohjat on olleet liian leipämäisiä, ja sellainen pilaa koko kakun. Tämä pohja on uskomaton! Tuota fudge-kastiketta ei saanut mistään, joten tein sellaisen itse 😉 mahtava kakku, tämä jää meille vakiokakuksi, kiitos.
Kiitos kommentista! Ihana kuulla 🙂 Fudge kastikkeen tilalla voisi käyttää esim vegaanista nutellaa 🙂 Harmi jos tämä tuote on kokonaan lopettanut.