Pannukakkumuffinssit & Mansikka-persikkasalsa
Kaupallinen yhteistyö Barebells
Mietitkö miten yllättää äidin sunnuntaiaamuna tai voisitkohan vinkata omille perheenjäsenillesi miten sinut voisi yllättää? Tänä vuonna moni ei tapaa äitiään sunnuntaina, mutta virtuaaliset etäbrunssit eivät ole peruttuja! Nämä aivan ihanat pannukakkumuffinssit valmistuvat reilussa puolessa tunnissa pienellä vaivalla. Kun ihanat pannukakkumuffinssit kohoavat uunissa ehdit hyvin valmistaa kylkeen mansikka-persikkasalsan, joka maustetaan vaahterasiirapilla. NAM! Ja hei tässä ohjeessä ei muuten ole lisättyä valkoista sokeria.
Pannukakkumuffinssit tehdään pannukakkutaikinasta, mutta paistetaan muffinipellillä annoskokoisiksi pannareiksi. Yksittäin paistettuna rapeaa paistopintaa on enemmän ja ovathan nämä nyt suloisia! Pannukakkumuffinssit kohoavat uunissa kovasti, mutta litistyvät keskeltä kun pelti nostetaan uunista. Tuohon pannukakun litistyvään keskustaan voi nostella täytteitä, kuten ihanaa mansikka-persikkasalsaa!
Käytin pannukakkutaikinassa Barebellsin vaniljan makuista proteiinipirtelöä, joka tuo taikinaan hieman makeutta ja ihanan vaniljaisen vivahteen. Taikista tulee myös täyteläistä ja kuohkeaa.
Persikat, nektariinit ja muut ihanuudet tulevat pian sesonkiin! Viimeistään kesäkuun alusta löydät näitä mehukkaita hedelmiä parhaimmillaan kauppojen heviosastoilta. Itse kävin tutkimassa heviosastot tällä viikolla tarkasti ja löytämäni litteät persikat maistuivat jo ihan kesältä! Persikka ja mansikka sopivat täydellisesti yhteen ja olisin voinut lusikoida pelkästään tätä salsaa suuhun sellaisenaan. Vielä kun kotimaiset mansikat ovat parhaimmillaan tulee tämä mansikka-persikkasalsa olemaan meillä vakkari lisuke aamupuuroon, jogurttiin ja pannukakkujen päälle.
Pannukakkumuffinssit & Mansikka-persikkasalsa
Ohje
12 kpl
- 3 kananmunaa
- 1 purkki Barebells Vanilla Shake (noin 3,5 dl)
- 1 dl kauramaitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Mittaa kananmunat isoon kulhoon, riko niiden rakenne rikki.
- Lisää Vanilla Shake ja kauramaito kulhoon. Vatkaa sekaisin.
- Lisää jauhot vähän kerrallaan ja vatkaa oikein kuohkeaksi.
- Lisää lopuksi vielä suola ja öljy ja jatka vatkaamista hetki.
- Voitele öljyllä 12-paikkainen muffinssipelti ja jaa taikina pellin koloihin.
- Paista pannukakkumuffinsseja noin 20-25 minuuttia uunin keskitasolla.
Vinkki! Vatkaus vaikuttaa pannukakkumuffinssien kohoamiseen ja kuohkeuteen!
Mansikka-persikkasalsa
- 2 dl mansikoita
- 2 persikkaa
- 2 rkl vaahterasiirappia
- Pese mansikat ja persikat.
- Pilko molemmat pieneen kattilaan ja mittaa päälle siirappi.
- Keittele ihan hetki liedellä, kunnes ne vähän pehmenevät ja vapauttavat nestettä.
- Tarjoile salsa lämpimien pannukakkumuffinssien kanssa ja lisää halutessasi vaahterasiirappia tarjoilun yhteydessä!
Herkullista viikonloppua!
/ Anni
Katso muut pannukakkuohjeet täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Myös näillä sopii
Herkutella
Uunijuusto ja pizzatikut
Sitruuna-Mansikkabritakakku Juhannukseksi (M)
Mango-Mustikkakakku – Vauvan ensimmäinen kakku (6 kk)
Helppo Smetana-Lohipiirakka