Kevään Juhlakakut & Kaunein Kattaus (arvonta)
Kaupallinen yhteistyö Carlson
Ihanaa! Vihdoin on tarpeeksi lämmintä kattaa kakkupöytä ulos. Meillä oli eilen astetta makeampi lounas. Pääsin kattamaan uusilla astioilla ja herkullisilla vadelma-persikkakakuilla kauniin kakkupöydän terassillemme. Parasta, kun kotona on taas yksi huone lisää. Me vietämme suurimman osan kesästä terassillamme istuskellen ja grillaten. Ja tänä vuonna totta kai myös parin minuutin matkan päässä olevalla palstallamme. En malta odottaa, että pääsen roudaamaan tuolit ja pöydät palsta-piknikiä varten palstallemme, joka on edistynyt tällä viikolla huimasti!
Lupasin teille lisää kattausvinkkejä. Vuorossa on tottakai kevään juhlakattaus. Pieniä tai etäjuhlia vietetään ensi viikolla. Sain testiin Carlsonilta upean setin astioita heidän laajasta valikoimastaan. Tässä postauksessa olen käyttänyt alla listattuja tuotteita.
Kattauksen tuotteet
- Raami kahvikupit ja lautaset
- Raami juomalasit
- Kastehelmi Kakkuvadit 24 cm ja 31 cm
- Essense Kuohuviinilasit
- Vallilla Brita kaitaliina
- Kakkulapio
- Aalto Maljakko
- Kulho Miranda
- Marimekko Räsymatto -servetit
Carlsonin verkkokaupan sekä myymälöiden laaja valikoima kattauksen, leivonta- ja ruoanlaittovälineiden suhteen on huikea. Täällä, jos jossain tuotemerkit kohtaavat ja jokaiselle löytyy omat suosikit ja niiden yhdistelmät. Carlsonin verkkokaupassa on tällä hetkellä kevät-ale. Kannattaa käydä kurkkaamassa valikoimaa täällä!
Kevään Juhlakakut & Kaunein kattaus
Tein kattaukseen kaksi samanlaista kakkua. Toisen (3 munaa) paistoin korkeassa 18 cm vuoassa ja toisen (4 munaa) korkeassa 20 cm vuoassa. Täytettä laitoin molempiin saman verran. Kummatkin kakkuvuoat ovat Carlsonin leivonta-osastolta ja ne ovat nyt mukavassa alessa. Klikkaa ostoksille tästä. Näitä korkeita kakkuvuokia käytän lähes poikkeuksetta. Voit käyttää ohjeissani myös matalampia vuokia, mutta valitse silloin isompi halkaisija, jotta taikina ja täytteet mahtuvat vuokaan. Saat korkeutta vuokiin myös reunakalvolla ja leivinpaperilla.
Kakut on leivottu voilla tuunattuun tavalliseen sokerikakkupohjaan. Voin lisäys tekee kakkupohjista vähän kiinteämmät ja maukkaammat. Lisäksi kakkupalat pysyvät paremmin koossa. Ihanan hento rahkainen persikkamousse hyytyy kakun sisälle pehmeäksi ja kuohkeaksi. Painelin mousseen vielä vadelmia ja persikan paloja antamaan lisää makua. Raikas rahkakuorrute valmistuu hetkessä ja sen voi levittää rennolla kädellä kakun pintaan.
Käytän kakkujen leipomiseen poikkeuksetta yleiskonetta. Pärjäät kyllä ilmankin, mutta usein kysytään omaa suositustani yleiskoneista. Minulla on ollut jo 4 vuoden ajan käytössä Kichen Aid Artisan yleiskone ja en vaihtaisi sitä pois mistään hinnasta. Löydät Carlsonilta myös laajan valikoiman yleiskoneita ja tuo minun mallini näyttää olevan juuri nyt tarjouksessa! Klikkaa ostoksille tästä.
vadelma-persikkakakku
Noin 12 hlö
Kakkupohja (G)
- 50 g voita
- 4 kananmunaa
- sokeria
- vehnäjauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
- Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja jätä jäähtymään.
- Mittaa kananmunat, sokeri ja jauhot samankokoisiin laseihin niin, että kaikkia aineksia on saman verran. Jauhon ja sokerin määrää ei ole ainelistassa, koska saat niiden määrät mittaamalla kananmunat ensin.
- Lisää leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhojen sekaan.
- Kaada munat ja sokeri yleiskoneeseen ja vatkaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes muna-sokerivaahto on hyvin vaaleaa ja kuohkeaa.
- Voitele ja jauhota noin 20 cm:n kakkuvuoka. Voit myös vuorata vuoan leivinpaperilla.
- Lisää jauhoja ja sulaa voita vuorotellen muna-sokerivaahtoon.
- Kääntele taikina tasaiseksi nuolijalla ja kaada kakkuvuokaan.
- Paista kakkupohjaa noin 40 minuuttia uunin alatasolla.
- Tarkista kypsyys puutikulla, uuneissa on aina eroja.
Vinkki! Voit leipoa kakkupohjan myös gluteenittomilla jauhoilla.
Täyte
- 150 g rahkaa
- 0,5 dl sokeria
- 2 dl persikkasosetta
- 2 dl vispikermaa
- 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 4 liivatetta + tilkka vettä
- Mittaa rahka, sokeri ja persikkasose kulhoon ja sekoita.
- Vaahdota kerma ja vaniljakastike kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (noin 5 minuuttia).
- Liota puristetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä.
- Kaada liivate ohuena nauhana rahkaseokseen koko ajan vatkaten.
- Kääntele tai vatkaa lopuksi sekaan kerma-vaniljavaahto.
- Täytä kakku moussella mielellään heti valmiiksi leikatun kakun väliin – mousse hyytyy jääkaapissa.
Kuorrute
- 200 g kermarahkaa (tai muu jämäkkä rahka)
- 1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
- Sekoita keskenään ja maista. Halutessasi lisää sokeria.
Koristeet
- muutama marenki
- vadelmia
- persikan viipaleita
- kukkia
Kakun kokoaminen
- Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen veitsellä tai kakkusahalla. Pyörivä kakkualusta on tässä hommassa hyvä apuväline. Vinkki! Kakkupohjan voi paistaa hyvissä ajoin ennakkoon ja vaikka pakastaa. Kohmeisen kakun leikkuu kerroksiin on helpompaa! Pakastettu sokerikakkupohja sulaa huoneenlämmössä alle tunnissa.
- Kasaa kakku kelmulla tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, jossa paistoit kakkupohjan.
- Kokoa näin: ensin pohja ja kevyt kostutus, sitten puolet kakkumoussesta ja painele muutama vadelma sekä persikan pala moussen pintaan. Toista sama, kunnes koko kakku on koottu.
- Vedä kootun kakun päälle kelmu ja laita kakku jääkaappiin ja anna maustua yön yli tai ainakin pari tuntia. Samalla kakku tekeytyy täydellisen tasaiseksi.
- Irrota kakku vuoasta kääntämällä vuoka ja tiputtamalla kakku kakkualustalle, jos käytät irtopohjavuokaa irrota ensin lukitus.
- Kuorruta kakku rahkalla ja asettele koristeet kakun päälle.
Vinkki! Täältä voit lukea lisää kukkien käytöstä kakkujen koristelussa.
raami astiat ARVONTA
Tämän kuukauden arvonnassa sinulla on mahdollisuus voittaa itsellesi ihastuttava setti Iittalan kauniita Raami-astioita!
Kommentoi postauksen alle omat juhla- tai kattausvinkkisi. Saat vielä paremmat mahdollisuudet voittaa, jos käyt osallistumassa arvontaan myös Instagramin puolella, ohjeet löydät uusimman kuvan alta eli tästä!
Voit osallistua sunnuntaihin 31.5.2020 mennessä. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti!
Onnea arvontaan!
/Anni
Lisää kevään juhlaherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Valmistelut tehdään mahdollisimman paljon etukäteen niin ei tule viime hetken kiirettä. Kattaukseen kesällä luonnonkukkia.
Leipomiset tehdään ajoissa pakastimeen. Arabian myrnat ja muumi mukit sulassa sovussa katsauksessa. Kukkia ja valkeat pöytäliinat, juhlat syntyy helposti.
Muumi mukit ja arabian myrnat sulassa sovussa . Kukkia ja liinat pöydille , yksinkertaisista asioista juhlat syntyvät.
Rento boheemi kattaus vintage astioilla, paljon kukkia ja kasveja.
Tee lista tarjottavista hyvissä ajoin,Pikkuleivät voi tehdä pakkaseen,ja piirakat.kuin myös kakkupohjat,Olen itse laittanut pöydän ja astiat kaksi päivää aikaisemmin valmiiksi,edellisenä päivänä olen kukat laittanut pöytään,myös luonnon kukkia voi käyttää,kaikki laittanut edellisenä päivän valmmiksi.koristelussa,rittävästi istumapaikkoja kannattaa laittaa.kattaukset valmiiksi edellisenä päivänä.Ota Rennosti.
Hyvä suunnittelu ja etukäteisvalmistelut ja tarpeeksi apulaisia, niin ettei kenellekään tuu liikaa stressiä ja juhlien järjestäjätkin ehtii nauttia päivästä!
Monesti olen käyttänyt luonnonkukkia koristeluissa tai tehnyt niistä kimpun.
Suunnittelulista ja tarpeeksi aikaa ja apukäsiä. Pöytään luonnonjuttuja, esim. kiviä, käpyjä ja tietysti kasveja.
Itse olen aika paljon tilannut tarjottavia. Pääsen helpommalla vaikka itsekkin onnistuisin mutta en halua stressata siitä.
Kaikki minkä vain voi tehdä ajoissa ja esim. pakastaa niin kannattaa tehdä jo hyvissä ajoin. Jos jokin tarjottavissa mietityttää niin tilaa ammattilaiselta.
Ammattilaisilta saa pieniin juhliin helposti tilattua vaikka työläämpänä koetut suolaiset voileipäkakut, vaikka juustokakku pelottaisi niin se on oikeasti myös tosi helppo tehdä itse ja kevyempi kuin täytekkakku kuumana kesäpäivänä 🙂
Kuivajäätä booleihin!
Suunnittelen äitini kanssa aina kun pidän juhlat. Osan leivon itse, osan äiti. Yleensä pysyttelemme niissä samoissa joista vieraamme ovat tykänneet. Nyt kun ruokailutilan saimme uuteen kotiin niin on ilo laittaa kauniit kattaukset. Laitan keskelle pöytää erilaisista kukista tekemäni pitkän kukka-asetelman. Mummuni tekemät ruokailuliinat, kynttilät ja vanha, käsintehty pöytäliina joka on jo 80 vuotta vanha mutta kuin uusi. Valkoiset Arabian Artica astiat tai Pirtti sarjaa tilanteen mukaan.
Kukkia ja kynttilöitä luovat aina juhlatunnelmaa.
Valkoiset astiat on parhaat. Niihin voi yhdistellä sitten muina koristuksina kaikkia muita värejä ja näin luoda eri tunnelmia eri juhliin.
Valkoiset astiat ovat hyvä pohja kattaukseen kuin kattaukseen. Kun niihin sitten yhdistää muutamia teeman väriin sopivia astioita, tuntuu kuin kaikki astiat kuuluisivat teemaan 🙂
Suosin tehtävälistoja jos on juhlat järjestettävänä. Mikään ei unohdu ja sillä voi myös aikatauluttaa järjestelyitä.
Luonnonkukkien ja muiden luonnonmateriaalien avulla saa ihanat ja edulliset kausikattaukset!
Katan pöytää perheen naisten ohjeiden mukaan mutta hoidan juhlissa ulkoa tuodut koristeet kuten oksat, kivet, luonnonkukat ja kävyt.
Tänä kesänä onkin isot juhlat, meidän 35 vuotis hääpäivämme ja sitä juhlistamme 13.7.
Rippijuhlat kesällä ja laitan kukkia ja kesäisen värisiä astioita. Kakut tulee tilattuna.