|

Kesäiset Mansikka-Raparperi Tartaletit

Pääsin viikonloppuna vihdoin käsiksi raparperiin! En kylläkään poiminut näitä varsia vielä omalta kasvimaalta, koska sain istutettua taimet vasta muutama viikko sitten tai itseasiassa mieheni ne istutti. Jätän mieluusti puutarhahommat hänelle. Pyynnöstäni mieheni rakensi minulle alkukeväästä uuden ison kukkapenkin takapihalle ja sinne hän istutti myös syötäviä kukkia, joita pääsin hyödyntämään näissä ihanissa tartaleteissa.

Täytteen punainen sävy tulee mansikasta, jota hyödynsin reseptissä juuri värin takia. Raparperi ja mansikka sopivat täydellisesti yhteen, joten raparperin maku nauttii mansikan läsnäolosta. Täytteen jätin sopivan kirpeäksi, jotta marenki näyttelisi makean roolia tässä herkussa. Nämä kauniit leivokset sopivat täydellisesti kesäjuhliin ja vaikka juhannuksen herkulliseen kahvipöytään tai jälkiruoaksi.


Kesäiset Mansikka-Raparperi Tartaletit

Pohjat

Yleensä käytän aina tartaleteissa ohjetta, joka löytyy tästä.

Tällä kertaa minulla oli käytössä pakastimeen jääneet torttupohjan jämät, joten hyödynsin niitä. Leivoin pohjat tartalettivuokiin.

Täyte

  • 2 dl mansikoita
  • 2 raparperin vartta
  • (1 rkl vettä)
  • 4 rkl hyytelösokeria
  1. Paloittele raparperin varret.
    Keitä mansikoita ja raparperia kattilassa miedolla lämmöllä.
  2. Lisää vesi tarvittaessa.
  3. Lisää hyytelösokeria, kun marjat ja raparperi pehmenevät.
  4. Sekoittele täytettä aina välillä.
  5. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria.
  6. Jäähdytä ”hillo”, jolloin se muuttuu hieman paksummaksi.
  7. Annostele esipaistetuille pohjille.

Marenki

  • 2 valkuaista
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Erottele valkuaiset puhtaaseen kulhoon.
  2. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi lisäten sokeria hiljalleen.
  3. Vatkaa marenkia niin kauan, kunnes se on kiiltävää ja vatkainta nostaessa jää huippuja.
  4. Annostele marenki tartalettien päälle ja siisti pinta veitsellä.
  5. Paista tartaletteja uunin yläosassa 150 asteessa ylägrillivastuksella noin 5 minuuttia tai, kunnes marengin pinta on saanut sävyä.
  6. Anna jäähtyä ja koristele syötävillä kukilla.

Vinkki! Sovelsin paljon tässä reseptissä sen mukaan kuinka paljon tarvitsin täytettä ja marenkia. Jos tartalettivuokasi ovat pienempiä tai syvempiä kuin minun, niin luultavasti sinun täytyy soveltaa täytteissä myös. Lisää marenkiin yksi valkuainen ja sokeria, jos näyttää ettei se riitä. Täytteen maku on tekijästä kiinni riippuen siitä haluaako makeaa vai kirpeää. Tätä säännöstelet luonnollisesti sokerilla. Ihania leivontahetkiä toivotellen -Anni  


Lisää raparperireseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

6 Kommenttia

  1. Milja sanoo:

    Tartaletti pohjien linkki ei toimi 🙁

    1. Nyt on linkki korjattu 🙂 Jostain syystä vanhat linkit ovat vanhentuneet. Hakutoiminnolla voi myös etsiä ohjeita ja se toimii aika näppärästi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *