Kevään Juhlakakut & Kaunein Kattaus (arvonta)
Kaupallinen yhteistyö Carlson
Ihanaa! Vihdoin on tarpeeksi lämmintä kattaa kakkupöytä ulos. Meillä oli eilen astetta makeampi lounas. Pääsin kattamaan uusilla astioilla ja herkullisilla vadelma-persikkakakuilla kauniin kakkupöydän terassillemme. Parasta, kun kotona on taas yksi huone lisää. Me vietämme suurimman osan kesästä terassillamme istuskellen ja grillaten. Ja tänä vuonna totta kai myös parin minuutin matkan päässä olevalla palstallamme. En malta odottaa, että pääsen roudaamaan tuolit ja pöydät palsta-piknikiä varten palstallemme, joka on edistynyt tällä viikolla huimasti!
Lupasin teille lisää kattausvinkkejä. Vuorossa on tottakai kevään juhlakattaus. Pieniä tai etäjuhlia vietetään ensi viikolla. Sain testiin Carlsonilta upean setin astioita heidän laajasta valikoimastaan. Tässä postauksessa olen käyttänyt alla listattuja tuotteita.
Kattauksen tuotteet
- Raami kahvikupit ja lautaset
- Raami juomalasit
- Kastehelmi Kakkuvadit 24 cm ja 31 cm
- Essense Kuohuviinilasit
- Vallilla Brita kaitaliina
- Kakkulapio
- Aalto Maljakko
- Kulho Miranda
- Marimekko Räsymatto -servetit
Carlsonin verkkokaupan sekä myymälöiden laaja valikoima kattauksen, leivonta- ja ruoanlaittovälineiden suhteen on huikea. Täällä, jos jossain tuotemerkit kohtaavat ja jokaiselle löytyy omat suosikit ja niiden yhdistelmät. Carlsonin verkkokaupassa on tällä hetkellä kevät-ale. Kannattaa käydä kurkkaamassa valikoimaa täällä!
Kevään Juhlakakut & Kaunein kattaus
Tein kattaukseen kaksi samanlaista kakkua. Toisen (3 munaa) paistoin korkeassa 18 cm vuoassa ja toisen (4 munaa) korkeassa 20 cm vuoassa. Täytettä laitoin molempiin saman verran. Kummatkin kakkuvuoat ovat Carlsonin leivonta-osastolta ja ne ovat nyt mukavassa alessa. Klikkaa ostoksille tästä. Näitä korkeita kakkuvuokia käytän lähes poikkeuksetta. Voit käyttää ohjeissani myös matalampia vuokia, mutta valitse silloin isompi halkaisija, jotta taikina ja täytteet mahtuvat vuokaan. Saat korkeutta vuokiin myös reunakalvolla ja leivinpaperilla.
Kakut on leivottu voilla tuunattuun tavalliseen sokerikakkupohjaan. Voin lisäys tekee kakkupohjista vähän kiinteämmät ja maukkaammat. Lisäksi kakkupalat pysyvät paremmin koossa. Ihanan hento rahkainen persikkamousse hyytyy kakun sisälle pehmeäksi ja kuohkeaksi. Painelin mousseen vielä vadelmia ja persikan paloja antamaan lisää makua. Raikas rahkakuorrute valmistuu hetkessä ja sen voi levittää rennolla kädellä kakun pintaan.
Käytän kakkujen leipomiseen poikkeuksetta yleiskonetta. Pärjäät kyllä ilmankin, mutta usein kysytään omaa suositustani yleiskoneista. Minulla on ollut jo 4 vuoden ajan käytössä Kichen Aid Artisan yleiskone ja en vaihtaisi sitä pois mistään hinnasta. Löydät Carlsonilta myös laajan valikoiman yleiskoneita ja tuo minun mallini näyttää olevan juuri nyt tarjouksessa! Klikkaa ostoksille tästä.
vadelma-persikkakakku
Noin 12 hlö
Kakkupohja (G)
- 50 g voita
- 4 kananmunaa
- sokeria
- vehnäjauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
- Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja jätä jäähtymään.
- Mittaa kananmunat, sokeri ja jauhot samankokoisiin laseihin niin, että kaikkia aineksia on saman verran. Jauhon ja sokerin määrää ei ole ainelistassa, koska saat niiden määrät mittaamalla kananmunat ensin.
- Lisää leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhojen sekaan.
- Kaada munat ja sokeri yleiskoneeseen ja vatkaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes muna-sokerivaahto on hyvin vaaleaa ja kuohkeaa.
- Voitele ja jauhota noin 20 cm:n kakkuvuoka. Voit myös vuorata vuoan leivinpaperilla.
- Lisää jauhoja ja sulaa voita vuorotellen muna-sokerivaahtoon.
- Kääntele taikina tasaiseksi nuolijalla ja kaada kakkuvuokaan.
- Paista kakkupohjaa noin 40 minuuttia uunin alatasolla.
- Tarkista kypsyys puutikulla, uuneissa on aina eroja.
Vinkki! Voit leipoa kakkupohjan myös gluteenittomilla jauhoilla.
Täyte
- 150 g rahkaa
- 0,5 dl sokeria
- 2 dl persikkasosetta
- 2 dl vispikermaa
- 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 4 liivatetta + tilkka vettä
- Mittaa rahka, sokeri ja persikkasose kulhoon ja sekoita.
- Vaahdota kerma ja vaniljakastike kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (noin 5 minuuttia).
- Liota puristetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä.
- Kaada liivate ohuena nauhana rahkaseokseen koko ajan vatkaten.
- Kääntele tai vatkaa lopuksi sekaan kerma-vaniljavaahto.
- Täytä kakku moussella mielellään heti valmiiksi leikatun kakun väliin – mousse hyytyy jääkaapissa.
Kuorrute
- 200 g kermarahkaa (tai muu jämäkkä rahka)
- 1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
- Sekoita keskenään ja maista. Halutessasi lisää sokeria.
Koristeet
- muutama marenki
- vadelmia
- persikan viipaleita
- kukkia
Kakun kokoaminen
- Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen veitsellä tai kakkusahalla. Pyörivä kakkualusta on tässä hommassa hyvä apuväline. Vinkki! Kakkupohjan voi paistaa hyvissä ajoin ennakkoon ja vaikka pakastaa. Kohmeisen kakun leikkuu kerroksiin on helpompaa! Pakastettu sokerikakkupohja sulaa huoneenlämmössä alle tunnissa.
- Kasaa kakku kelmulla tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, jossa paistoit kakkupohjan.
- Kokoa näin: ensin pohja ja kevyt kostutus, sitten puolet kakkumoussesta ja painele muutama vadelma sekä persikan pala moussen pintaan. Toista sama, kunnes koko kakku on koottu.
- Vedä kootun kakun päälle kelmu ja laita kakku jääkaappiin ja anna maustua yön yli tai ainakin pari tuntia. Samalla kakku tekeytyy täydellisen tasaiseksi.
- Irrota kakku vuoasta kääntämällä vuoka ja tiputtamalla kakku kakkualustalle, jos käytät irtopohjavuokaa irrota ensin lukitus.
- Kuorruta kakku rahkalla ja asettele koristeet kakun päälle.
Vinkki! Täältä voit lukea lisää kukkien käytöstä kakkujen koristelussa.
raami astiat ARVONTA
Tämän kuukauden arvonnassa sinulla on mahdollisuus voittaa itsellesi ihastuttava setti Iittalan kauniita Raami-astioita!
Kommentoi postauksen alle omat juhla- tai kattausvinkkisi. Saat vielä paremmat mahdollisuudet voittaa, jos käyt osallistumassa arvontaan myös Instagramin puolella, ohjeet löydät uusimman kuvan alta eli tästä!
Voit osallistua sunnuntaihin 31.5.2020 mennessä. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti!
Onnea arvontaan!
/Anni
Lisää kevään juhlaherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Ihana postaus 😍
Juhlavinkkinä sanoisin, että kannattaa mennä sesongin mukaan, ja tehdä ruokaa aina oikeasti sen mukaan paljonko porukkaa on tulossa. Yltiömainen pöytä on houkutteleva, mutta viikon saman ruoan syönti ei. Luonnonmateriaalit koristeluissa sesongin mukaan, antaa kotoisan tunnelman.
Kesän rippijuhliin katan kakut kauniisiin pastellisävyisiin jalallisiin kakkutarjottimiin. Kun kattaa tarjottavat eri tasoille, saa lisää tilaa pöydälle.
Tykkään tehdä kakut valmiiksi pakastimeen! Keksien takinan pakastan ja edellisenä päivänä ennen juhlia paistan! Helpottaa kovasti
Minä en ole koskaan omia juhlia emännöinyt. Jos näin tekisin, niin haluisin panostaa kauniiseen kattaukseen, että asiat sointuisivat yhteen ja jotain muuta kaunista elementtiä olisi pöydässä, kukkia, oksia, kiviä, havuja.
Itsellä Arabian Arctica astiastoa käytössä, joihin saa yhdistettyä eri kausien värejä ja rekvisiittaa. Sinulla on aina niin ihania juttuja kiitos taas, tuota kakkua on pakko kokeilla 🌞
Oma vinkki on tuoreet kasvit ja kukat! Pieni sekasorto ihastuttaa. 🙂
Omat juhla- ja kattausvinkkini on se, että niihin suhtautuu rennosti. Pidän, että tarjoiluita on paljon, mutta niitä kannattaa valmistella etukäteen ja jättää juhlapäivälle mahdollisuuksien mukaan vain koristelu.
Esimerkiksi kakkupohjat teen hyvissä ajoin pakastimeen. 🙂
Kaunis kattaus on kaiken a ja o! Kukkia ja valkoinen pöytäliina ja runsas, mutta selkeä tarjottavien esillepano✨🌸💕
Rakastan pienien ja isojen juhlien järjestämistä, joten pieniä ja isompia illan istujaisia on usein.
Kaunis kattaus on itselle todella tärkeä, toki olen tätä harjoitellut vasta vähän aikaa joten harjoiteltavaa riittää.
Luonnonmateriaalit kuten kukat,marjat ja kävyt sopivat hienosti pöytään.
Juhlien tarjoiluille kannattaa miettiä jokin kantava teema. Tämä auttaa ainakin itseäni, etten rönsyile liikaa, ja silti tarjottavaa on aina paljon 😂
Kun vieraita on yli 10( eli ei mahduta enään samaan pöytään), niin katan tarjottavat aina erilliselle pöydälle tai keittiön tasolle.
Luonnosta mahdollisimman paljon koristeita, neutraalit värit niin kukat ja koristeet korostuu. Ongelma on se, että usein saattaa lähteä lapasesta ja tulee liian runsas pöytä.
Se, että valmistelee mahdollisimman paljon etukäteen ja jättää koristelut juhlapäivään. Sitten saa rauhassa laitella nätiksi ja sommitella koristeluja ja asetella tarjottavat kauniisti! 🙂
Kukkia pöytään 🙂
Yleensä stressaan hirveästi onko tarjottavaa riittävästi ja maistuuko se vieraille, parasta on nähdä kuinka herkut katoaa vieraiden suuhun ja iloinen puheensorina käy. Ja pöydästä on hyvä havannoida mikä tekee kauppansa ja miettiä, että mitä herkkuja riittää vähemmän, niin osaa taas seuraaviin juhliin varautua ilman isompaa stressiä.
Leivon juhlia varten useimmat tarjottavat valmiiksi pakkaseen, se helpottaa paljon. Tarjoilupöydässä tykkään käyttää yhdenmukaisia ja yksinkertaisia tarjoiluastioita, jolloin kakut pääsevät usein paremmin oikeuksiinsa. Yritän myös aina laittaa tarjolle erilaisia makuja, enkä esimerkiksi tee kaikesta sitruunaista.
Leivon yleensä leivonnaisia etukäteen pakkaseen, se helpottaa juhlakiireessä. Tarjoilupöydässä toimii useimmiten parhaiten noutopöytä. Yksinkertaiset ja yhdenmukaiset tarjoiluastiat antavat tilaa tarjottaville, ja erityisesti kakut pääsevät silloin parhaiten oikeuksiinsa. <3
Luonnonkukat osaksi kattausta! Esim kielot ihania näin alkukesästä
Kauniit kukat ja vuodenaikaan sopivat serverit saavat kattauksen näyttämään upealle! 🙂
Omasta mielestäni kattaukseen kuuluu tärkeänä osana tarjoiluastioiden sommittelu ja värit. Monesti maanläheiset värit, harmaa ja tummanvihreä, sekä kukat ja kukkaköynnökset tuovat juhlallisuutta ja luonnollisuutta kattaukseen.
Tärkeään juhlaan sopii klassinen kattaus, kesän piknikille taas värikäs ja täyteläinen pöytä.
Juhlavinkkini on hyvä suunnittelu ja apukäsien pyytäminen juhlapäivään, jos kyse on isoista juhlista. Tällöin itse emäntänä ei tarvitse vain häärätä keittiössä, vaan voi myös täysillä nauttia vieraiden seurasta.
Juhlavinkkeinä aikataulutus ja suunnitelmallisuus. To do -lista sekä hankintalista on hyvä tehdä ajoissa.
Teeman valitseminen kattaukseen ja koristeluun. Kutsukortteihin panostaminen ja vieraiden ruokavalioiden huomioon ottaminen tarjoiltavien suunnittelussa. Vieraskirja on ihana olla, jotta juhlia on jälkikäteen mukava muistella. Myös polaroid kuvien ottaminen olisi kiva lisä juhlaan kuin juhlaan!
Pöytäliina, kukka-asetelmat, kynttilät, perintöastiat – niistä on juhlakattaus tehty
Itse en ole juhlia juurikaan järjestellyt, mutta olen ollut mukana järjestelemässä. Tässä ajatuksiani: 1. Varaa aikaa valmisteluihin tilaisuudesta riippuen. Aikaa ei kuitenkaan koskaan ole liikaa ja aina jotakin puuttuu. 2. Tarjolle sopivasti syötävää allergikot ja vegaanit huomioiden, kannattaa hyödyntää satokauden herkkuja. 3. Koristukset ja kukat kuuluvat tärkeänä osana juhliin. 4. Yritä myös nauttia juhlista kaiken tohinan keskellä. Ihmiset ovat tulleet viettämään aikaa toistensa kanssa, ei vain täyttämään napaansa. 5. Värvää apujoukkoja kotona, kaikille löytyy joku tehtävä.
Itse tykkään aika kokeilla jotain uutta, joten juhlien lähestyessä etsin uusia reseptejä! Juustokakut ovat kyllä sellainen mitä löytyy varmaan jokaisesta juhlasta! Tykkään kattaa värikkäästi!