| |

Ihana Aamiainen x 4 Helsinki

Ihana Aamiainen x 4 Helsinki

On aika jakaa taas puhelimen kuvavirrasta toivomianne vinkkejä myös tänne blogin puolelle! Vuorossa aamiaiset Helsingissä.

Rakastan kahviloita ja aamiaisia. Matkustellessamme kotimaassa tai ulkomailla aamiainen on aina yksi päivän huippuhetkiä, nautimme sen sitten hotellissa, asunnossa tai tarkkaan valitussa kahvilassa. Lomalla yleensä valikoin majoituspaikankin aamiaisen perusteella. Helsingissä on ihania aamiaispaikkoja! Ja nyt en puhu pelkästään brunsseista. Tästä postauksesta voit napata vinkit tarjottimella tarjoiltaviin aamiaislautasiin.

Noutopöydät ja buffetit ovat ihania. On paljon valikoimaa ja saa ottaa lisää rajattomasti. Välillä (aina) tulee vaan syötyä hiukan liikaa. Pöytiin tarjotussa aamiaisessa/brunssissa on oma viehätyksensä ja yleensä annoksista tulee todellakin täyteen, sopivasti. Tässä on neljä suosikkiaamiaispaikkaani Helsingissä. Kaikissa näissä aamiainen tarjoillaan pöytiin tarjottimella. Ihana aamiainen x 4 Helsinki olkaa hyvät!


Ihana aamiainen x 4 Helsinki

Cafe Tin Tin Tango – Töölöntori

Töölöntorinkatu 7 – Kotisivut

Tin Tin Tango on kuulunut suosikkeihini jo opiskeluajoilta, jolloin asuin Töölössä. Se sopii aamiaispaikaksi niin arkena kuin viikonloppuisin! Mikä parasta aamiaista saa koko päivän, joten et voi koskaan saapua liian myöhään.

Tin Tin Tangon valikoimissa on seitsemän erilaista aamiaistarjotinta, joista valita. Nykyään voit tilata aamiaisen myös täysin vegaanisena! Oma suosikkini on legendaarinen Tango-Aamupala, joka sisältää alla olevassa kuvassa näkyvän setin herkkuja: jogurttia, keitetyn kananmunan, uunituoreen croissantin ja sämpylän lisukkeineen sekä kahvia ja tuoremehua. Setin hinta on 10.80€ eli suhteellisen edullinen, kahvia saa santsata. Välillä otan tarjottimen lisäksi (jälkiruoaksi) tuoreen pullan tai leivoksen kahvilan vitriinistä.

Tässä kahvilassa on tiettyä tunnelmaa ja itselleni paljon kivoja muistoja nuoruudesta. Käymme täällä säännöllisesti ja itse asiassa huomenna olisi tarkoitus mennä taas.

Ihana Aamiainen x 4 Helsinki
Ihana Aamiainen x 4 Helsinki

Cafe Engel – Senaatintori

Aleksanterinkatu 26 – Kotisivut

Senaatintorin laidalla sijaitseva ihana Engel tarjoaa kuutta erilaista aamiaistarjotinta, joihin voi tilata erikseen vielä lisukkeita, kuten mysliä, puuroa tai croissantin. Kesällä aamiaisen voi herkutella rauhallisella sisäpihalla ulkoilmassa. Engelissä minua vetää puoleensa aamiaisen lisäksi vanhan rakennuksen tunnelma ja herkullinen leivostiski. Tuomiokirkko näkyy jylhänä ikkunasta. Cafe Engel on ♥

Alla olevassa kuvassa herkuttelemme ystäväni Tuulin kanssa Äiti Maa -aamiaista, johon kuuluu talon kahvia tai teetä, omenaista birchermysliä, cashewpähkinöitä, mustikoita ja puolukoita, maalaisleipää, Engelin hummusta, avokadoa, medjool-taateleita ja saksanpähkinöitä, tyrnishotti tai Hyvänmäen mehustamon omenatuoremehua. Tämän tarjottimen hinta on 15,90€. Lämmin suositus.

Ihana Aamiainen x 4 Helsinki
Ihana Aamiainen x 4 Helsinki

Kahvila Siili – Käpylä

Ilmattarentie 8 C – Kotisivut

Ihana kesäkahvila Puu-Käpylässä! Huomio! Siili on avoinna vain kesäkuukausina. Kumpulassa asuneena Siilin sijainnilla ja puutaloalueen viehätyksellä on suuri merkitys itselleni. Täällä on kiva tehdä pieni lenkki ennen tai jälkeen aamiaisen ja ihastella upeita puutaloja sekä niiden kauniisti hoidettuja puutarhoja.

Kahvila Siilistä olin kuullut paljon kehuja jo viime kesänä, mutta ehdin ”brunssille” vasta pari viikkoa sitten. Jälleen herkuttelimme Tuulin kanssa, tällä kertaa mukana oli myös pieni herra. Siili tarjoaa pöytiin tarjoiltavaa aamiaista/brunssia kesäviikonloppuisin. Kahvila on melkoisen suosittu ja pöytävarauksia ei oteta vastaan. Saimme pöydän pienen odottelun jälkeen ja kyllä kannatti odottaa. Aamiaisen voi ottaa myös mukaan ja nauttia lähipuistossa. Aamiaisen hinta taisi olla 19€ ja se sisältää alla olevan kuvan runsaan setin eli kahvia tai teetä, granolaa, omenaa, jogurttia, avocadotoastin, uppomunan ja mehua.

Ihana Aamiainen x 4 Helsinki
Ihana Aamiainen x 4 Helsinki
Ihana Aamiainen x 4 Helsinki

Brooklyn Cafe – Punavuori

Fredrikinkatu 19 – Kotisivut

Bagelit ja Kuppikakut ♥ Lisäsin Brooklyn Cafen tälle listalle ihan vain siksi, että rakastan kuppikakkuja ja täytettyjä bageleita. Joskus tällainen jenkkityylinen aamupala on vaan ihan must.

Brooklynissa voit valita bageleita kuudella eri täytteellä (myös vegaanisena) ja kuppikakkuja legendaarisissa mauissa kuten red velvet, suklaa ja omena. Kuppikakut ovat niin suosittuja, että niitä myydään erikseen myös samalla kadulla sijaitsevassa leipomomyymälässä (myös gluteemittomia vaihtoehtoja on). Ostan yleensä kuppikakkuja aamiaisen lisäksi myös mukaan vietäväksi. Kannattaa maistaa myös paikan vohvelit sekä toastit.

Ihana Aamiainen x 4 Helsinki
Ihana Aamiainen x 4 Helsinki
Ihana Aamiainen x 4 Helsinki

Ihanaa päivää herkkusuut!

/Anni


Lisää kotimaan vinkkejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *