Kesän Ihanin Marjapavlova (G)
Pavlova – tuo ihana, ehkä ihanin marenkiherkku ikinä! Olen tehnyt erilaisia pavlovakakkuja, yleensä aina sesonkiin sopivasti. Suosikkejani ovat syksyinen omenaunelma, jonka ohjeen löydät täältä, sekä keväällä herkuteltava raikas mango-passionpavlova, jonka ohjeeseen pääset tästä.
Nyt on aika nauttia kesäinen versio kotimaisten marjojen kanssa – kesän ihanin marjapavlova (g). Tämän ohjeen merkitsen mökkiohjeeksi siksi, että tämä pavlova nautiskeltiin mökillä. Olin nimittäin tehnyt marenkipohjan valmiiksi hyvissä ajoin kotona, jolloin mökille jäi ainostaan marjojen kerääminen ja ihanan pavlovan täyttäminen. Tuo marenkipohjan tekeminen on pavlovan suuritöisin osuus ja suosittelenkin paistamaan sen aina ennakkoon.
Kaikessa yksinkertaisuudessaan tässä kesän ihanimmassa pavlovassa maistuvat rapea marenki, kuohkea kerma, vanilja ja kesän marjat. Muuta ei tarvita. Nautiskeluhetkeen valitsen itse kourallisen hyviä ystäviä, mökkiterassin ja kupin kahvia. Täydellinen kesäpäivä on näin helposti saavutettu!
Kesän Ihanin Marjapavlova (G)
Noin 8 hlö
Ohje
Pavlova-pohjan ohjeen löydät täältä.
Vinkki! Valmista marenkipohja valmiiksi kotona ja täytä sekä koristele pavlova vasta mökillä! Marenkipohja kestää peiteltynä huoneenlämmössä jopa kaksi viikkoa.
Täyte
- 2 dl vispikermaa
- 1 dl vaniljarahkaa
- 1-2 tl vaniljasokeria
- 1 litra kotimaisia marjoja (mansikoita, metsämustikoita, vadelmia)
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla oman maun mukaan.
- Nostele kerma pavlovan sisään ja koristele pavlova marjoilla.
- Tarjoile kakku kauniina kesäpäivänä hyvässä seurassa mökillä tai kotona!
MAIDOTON: Käytä vispikerman tilalla kaurapohjaista vispiä.
Herkullisia loppukesähetkiä toivotellen!
/Anni
Lisää kesäreseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Myös näillä sopii
Herkutella
Banaani-Kinuski Cupcakes
Uunijäätelökakku – Baked Alaska (G)
Viinitilalla Toscanassa – Tenuta Ruffino
Hääherkkuja – Gelatokärry