|

Dallaspulla-Bostonkakku

Dallaspulla-Bostonkakku

Dallaspulla-Bostonkakku mökkikahveille? Itse leipoisin tämän pullaherkun juuri pannukakuhvin kanssa nautittavaksi!

Muistan lapsuuden kesistä hyvin mökillä viettämämme iltapäivät ja niihin kuuluvat kahvihetket.  Kahvihetkiin kuului luonnollisesti aina pulla jos toinenkin. Tänään me lomalaiset lähdemme sukulaisten mökille ja päätin leipoa tuliaisiksi pullaa. Bostonkakku on näyttävä tuliainen ja dallastäyteen bostoniin valitsi avomieheni, joka on toivonut minun leipovan hänelle dallaspullia jo pitkän aikaa. Nyt hän pääsi vihdoin maistelemaan dallaspullia suoraan uunista. Itsekin taas muistin miten hyvää pulla onkaan suoraan uunista tulleena. Niin mehevää, kuohkeaa ja maukasta!

Tein tämän bostonkakun 20 cm irtopohjavuokaan ja pullia tuli taikinasta yhteensä 10 kappaletta, joista 7 menivät kakkuun. Jos teet kakun suuremmalle irtopohjavuoalle, niin 10 mahtuu siihen varmasti hyvin. Täytteeseen käytin Ekstömsin vaniljakastikejauhepussin. Boston saattaa herkästi jäädä keskeltä raa’aksi, joten paiston kanssa kannattaa olla tarkkana. Voit peitää kakun pinnan leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa, ettei se saa liikaa väriä.


Dallaspulla-Bostonkakku

Pullataikina

  • 2,5 dl kevytmaitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita
  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna ja vatkaa kevyesti.
  3. Lisää sokeri, suola ja kardemumma sekoittaen taikinaan.
  4. Lisää jauhoja hiljalleen koko ajan taikinaa alustaen.
  5. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppuvaiheessa.
  6. Kun taikina irtoaa sormista, kulhon reunoista ja on kimmoisaa se on valmista.
  7. Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 60 minuuttia (esim. mikrossa).
  8. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.
  9. Kauli taikinasta ohut iso levy jauhotetulla alustalla ja jätä se hetkeksi liinan alle.
  10. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat.
  11. Valmista täyte ja levitä se tasaisesti esimerkiksi nuolimella taikinalevylle.
  12. Pyöritä taikinalevy rullalle ja leikkaa rulla paloiksi (7-10 pullaa).
  13. Nosta pullat voideltuun irtopohjavuokaan (18-22 cm) leikkauspinta ylöspäin.
  14. Anna bostonin kohota vielä noin 30 minuuttia liinan alla.
  15. Voitele boston lopuksi kananmunalla ja paista uunin alatasolla 185 asteessa noin 30 minuuttia.

Täyte

  • 50 g voita
  • 1 pussi vaniljakastikejauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 100 g vaniljarahkaa
  1.  Sulata voi ja lisää sen sekaan kananmuna hyvin sekoittamalla.
  2. Lisää seuraavaksi vaniljakastikejauhot, sokerit ja lopuksi rahka.
  3. Sekoita täyte hyvin ja levitä pullalevylle.
Dallaspulla-Bostonkakku
Ennen ja jälkeen paiston.
Dallaspulla-Bostonkakku

Katso myös muut Pulla-reseptit.

Myös näillä sopii

Herkutella

26 Kommenttia

  1. Sirpa Jalli sanoo:

    Aivan ihana ohje..kerran tehty, nyt toinen uunissa..on teini-ikäinen kylässä, vielä nukkuu mutta on varmaan iloinen yllätys kun herää 🙂

  2. S. sanoo:

    Moi! Miten tää pitäis paistaa että ei romahda jäähtymisen myötä keskeltä? En keksi. Harmittaa ku on tosi hyvää, mutta kaunista en saa vaikka monet kerrat olen yrittänyt.

    1. Jos Bostonkakku romahtaa keskeltä se ei tole täysin kypsää keskeltä. Pidempi paisto siis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *