|

Hääseremonia Symbolisesti

Hääseremonia Symbolisesti

Meidän häistä on tänään tasan kolme kuukautta. Uskomatonta miten nopeasti aika kuluu. Ajattelen päiväämme edelleen kuin eilistä ja nyt toivoisin, että saisin palata sinne ihan hetkeksi, ihan pieneksi hetkeksi. Kuukausipäivän kunniaksi muistelen kuitenkin satoja kuvia selaillen (löydän muuten joka kerta kuvista jotain uutta!) ja päätin jakaa teille hetkiä hääseremoniastamme ♥

Seurasin (ja seuraan edelleen) paljon keskustelua häistä ulkomailla. Varsinkin vihkiminen sekä sen järjestäminen ulkomailla herättää paljon ajatuksia. Tottakai, nimittäin vihkiminen on se haastavin osuus ulkomailla järjestetyissä häissä. Ongelmia teettää vieras kieli, viranomaisasiat ja se miten helppoa ylipäätänsä kohdemaassa on saada vihkimisen osalta viranomaisasiat kuntoon. Paljon puhutaan myös siitä voiko symbolisesta vihkimisestä saada yhtä tunnelmallisen ja aidon kuin kotimaisesta (kirkko)vihkimisestä.


Hääseremonia Symbolisesti

Me kävimme ”hoitamassa paperiasiat kuntoon” jo Suomessa. Meidät vihittiin maistraatissa keväällä, jonka jälkeen matkustimme juhlimaan häähumun ensimmäistä etappia lempikaupunkiimme New Yorkiin. Virallisesti juhlimme hääpäiväämme tästä ikuisuuteen 2.6. ja Italiassa järjestetty vihkiminen oli meille se aito vihkiminen, vaikka symbolinen se tosiasiassa olikin.

Meidät vihittiin Villa Arcadion oliivilehdossa, villan puutarhassa, jonne katettiin simppeli valkoinen alttari ja neljä riviä valkoisia kukin koristeltuja tuoleja.

Hääseremonia Symbolisesti

Vihkipaikalle saavuttiin kukkivan laventelin tuoksun saattelemana kapeita portaita pitkin.

Hääseremonia Symbolisesti Hääseremonia Symbolisesti Symbolinen vihkiminen - Häät ulkomailla Symbolinen vihkiminen - Häät ulkomailla

Vihkipaikka koristeltiin yksinkertaisesti pienillä kukkakimpuilla.

Symbolinen vihkiminen - Häät ulkomailla Symbolinen vihkiminen - Häät ulkomaillaHääseremonia Symbolisesti

Symbolinen vihkiminen - Häät ulkomaillaSymbolinen vihkiminen - Häät ulkomailla

Saksofoni ♥ Alusta asti saksofoni oli meille tärkein lähtökohta vihkimisen suunnittelussa. Halusimme instrumentaalisen musiikin hetkeen kun astelin alttarille rakkaani vierelle. En muista tuosta hetkestä mitään, niin tunteita täynnä se oli. Onneksi osa vieraista oli ottanut videoita, joiden avulla pääsin muistoihin kiinni.

Meidän seremoniakappaleen voi kuunnella esimerkiksi tästä. Kuuntelin äsken ja itku tuli taas. Tuo musiikki, oliivipuut, aurinko, kaikki rakkaat vieraat ja se hetki kun kävelin alttarille tämän musiikin tahdissa oli täydellinen.

Häät Italiassa - Viiden ruokalajin hääillallinenSymbolinen vihkiminen - Häät ulkomailla

Vihkijä löytyi meille perhepiiristä. Halusimme henkilön, joka tunsi meidät ja jonka kanssa pystyimme suunnittelemaan vihkikaavan yhdessä ja sopivan tilaisuuteemme täydellisesti.

Symbolinen vihkiminen - Häät ulkomaillaHääseremonia Symbolisesti

Luimme toisillemme itsekirjoittamamme lyhyet valat vihkimisen lopuksi.

Symbolinen vihkiminen - Häät ulkomailla

Vaihdoimme sormukset vasta symbolisen vihkimisen yhteydessä, vaikka meidät oli vihitty oikeasti jo Suomessa.

Hääseremonia SymbolisestiHääseremonia SymbolisestiSymbolinen vihkiminen - Häät ulkomailla

Monet vieraat ovat muistelleet jälkikäteen seremoniaamme lämmöllä. Kuulemamme mukaan seremonia herätti paljon tunteita, oli vaikuttava, lämmin ja hyvin meidän näköisemme. Ja mikä tärkeintä se ei jäänyt yhtään ”oikean” vihkimisen varjoon. Päinvastoin moni muisteli seremonian olevan koko hääjuhlan vaikuttavin osuus.

Symbolinen vihkiminen - Häät ulkomailla Symbolinen vihkiminen - Häät ulkomaillaHääseremonia SymbolisestiSymbolinen vihkiminen - Häät ulkomaillaHääseremonia Symbolisesti

Sain lukijatoiveen kirjoittaa ulkomailla järjestettävien häiden kustannuksista. Toiveena oli myös verrata Italia-häiden kustannuksia Suomessa järjestettäviin häihin. Lupaan kirjoitella tästä aiheesta vielä. Laittakaa tulemaan muita toiveita, jos sellaisia on ♥

Ensi viikonloppuna muuten järjestetään Vanajanlinnassa uusi häätapahtuma With Love oletko tulossa? Minutkin löytää messuilta!


Kuvat Camilla Bloom.

Haluatko lukea lisää hääjuttuja? Löydät niitä täältä!

Seuraathan herkkujani ja muita juttuja myös

 Instagramissa ja Facebookissa?

Myös näillä sopii

Herkutella

6 Kommenttia

 1. Moona sanoo:

  Wau! Niin upeita kuvia teistä ja koko seremoniasta! <3 Olen itsekin aina haaveillut seremoniakappaleen olevan saksofonilla soitettu ns. tavallisen häämarssin sijaan. Siinä on jotain niin kaunista ja koskettavaa! Ihanaa kun jaat meillekin fiiliksiä teidän tärkeästä päivästä, nämä saa aina silmät kostumaan ja hymyn huulille!

  1. Awww Moona kiitos kommentista! Ihanaa kun näitä luetaan ja saan myös palautetta, vielä ihanempaa jos hääjutut koskettavat myös lukijoita! Tämä aamu on ollut kyllä muistelua täynnä. Täällä soi saksofoni-kappaleet edelleen <3 Saksofonissa on jotain erityistä taikaa.

 2. Oooh, aaah….. niin herkkää ja niin kaunista. Ihana paikka ja puitteet, komea sulhanen ja ennen kaikkea kaunotar morsiaimena ja tuo sinun pukusi on niin ihku, oikea glamour puku noinen helmoineen. Varmasti ollut tunteellinen tilaisuus ja saksofoniahan ei voita mikään.
  Jälleen kerran ei voi kuin todeta, SATUHÄÄT <3 <3 <3.

  1. Ihana taas lukea ylistävää kommentointiasi <3 Tilaisuus oli todella tunteellinen ja saksofonia kuunnellaan täällä harva se päivä khihhih. Nyt riitti hetkeksi hääjutut ellei tule toiveita vielä jostain niihin liittyvästä kirjoitettavasta. Budjetista toivottiin, joten se ehkä vielä syksyn mittaan! Kiitos Sari kun olet elänyt mukana <3

 3. Moikka,
  upeita kuvia jälleen. Itseä kiinnostaisi tuollaiset käytännön järjestelyt. Kirjoittelin kommenttia aikaisemmin, että olemme menossa italialaisen sulhasen kanssa naimisiin alkuvuodesta 2022 ja toistaiseksi palloilemme Italian ja Suomen välillä. Erityisesti minun vanhempani ovat kielteisiä häiden järjestämiseen ulkomailla. Olen koittanut kaikkeni, jotta löytäisin Suomesta tilan joka vastaisi odotuksemme, mutta sellaista ei vain löydy. Italiasta niitä löytyy joka järven rannalta. Mutta asiaan, miten sait esimerkiksi puvun kuljetettua paikanpäälle? Itsellä haaveissa suuri ”prinsessamekko”, jonka saaminen kunnossa paikanpäälle tuottaa jo nyt päänvaivaa. Lisäksi minuakin mietitytti budjettiasiat. 🙂

  1. Moikka Kia,

   Kiitos paljon toiveista. Laitan ne nyt oikein ylös seuraavaa postausta varten. Voisin kirjoittaa tosiaan näistä käytännön asioista erikseen. On vaikea miettiä välillä lukijan kannalta mikä on oleellista 🙂 Ei meilläkään kaikki olleet innoissaan alkuun ulkomaahäistä, mutta innostus tarttui. Varmasti osasta sukulaisia ajatus on pelottava, mutta kun järjestelyt saa alkuun ja lennot varattua moni alkaa odottamaan ihania hääjuhlia! Niin ja sukulaisille, jotka eivät pääse/halua paikan päälle voi pitää pienet kahvitukset tarpeen vaatiessa Suomessa. Me teimme niin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *