Annin Omenastruudeli eli Apfelstrudel konjakilla maustettuna

Omenastruudeli eli Apfelstrudel konjakilla maustettuna
Omenastruudeli eli Apfelstrudel konjakilla maustettuna
Omenastruudeli eli Apfelstrudel konjakilla maustettuna

Omenastruudeli eli Apfelstrudel konjakilla maustettuna – otsikko kertoo kaiken. Tämä on taivaallista herkkua aikuiseen makuun!

Ahhhh olen haaveillut tästä elämyksestä koko kesän, tosin haaveilen melkein kaikesta makeasta ja leipomiseen liittyvästä. Minulla on koko ajan pitkä lista päässä, vaikka mitä leivonnaisia, joita pitäisi leipoa uudestaan tai kokeilla ensimmäistä kertaa. Nyt on kuitenkin omenasesongin viimeiset hetket, joten pääosassa on omena.

Veljenpoikani oli tulossa meille yökylään, mutta kyläily peruuntui viime tipassa. Lisäksi mieheni on golf -kisoissa koko päivän. Mikä olisikaan parempi tapa viettää aurinkoista lauantaipäivää kuin suunnitella uusia reseptejä ja toteuttaa niistä mahdollisimman monta omassa rauhassa? Tänään oli struudelin päivä. Nams. Leipoessa ja maistellessa meni melkein puolet tästä herkusta.

 


Omenastruudeli eli Apfelstrudel konjakilla maustettuna

Taikina:

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl tomusokeria
  • 3/4 dl haaleaa vettä
  • 30 g sulaa voita
  1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää vesi ja voi jauhoseokseen ja vaivaa takinasta tasaista/sitkoista.
  4. Anna taikinan levätä noin. 30 minuuttia huoneenlämmössä.
  5. Kauli taikina ohueksi leivinpaperin päällä.

Täyte:

  • 5-6 suomalaista kirpeäää omenaa
  • 1 dl kuivattuja luumuja/aprikooseja
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl kanelia
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 6 cl konjakkia
  • mantelilastuja oman maun mukaan
  1. Kuori ja lohko omenat kulhoon.
  2. Lisää kulhoon mausteet ja konjakki, sekoita hyvin ja jätä maustumaan 30 minuutiksi.
  3. Sekoita omenaseosta ja levitä se taikinan päälle.
  4. Ripottele mantelilastut päällimäiseksi  ja kääri rullaksi.
  5. Voitele rulla voisulalla ja halutessasi ripottele vielä muutama mantelilastu päälle koristeeksi.
  6. Paista uunissa 225 asteessa 30 minuuttia (keskitaso).

Vinkki! Lisää täytteeseen rusinoita noin 1 dl verran aprikoosin ja luumujen sijasta. Jos struudeli on aikuiseen makuun ja konjakin makua halutaan korostaa niin lisää sitä ainakin 8 cl täytteeseen. 

Tarjoiluun:

  • Vaniljakastiketta
  • Mantelilastuja
  • Tomusokeria
  1. Anna struudelin jäähtyä hetki uunista ottamisen jälkeen.
  2. Ripottele valmiin struudelin päälle mantelilastuja ja tomusokeria.
  3. Tarjoile struudeli vaniljakastikkeen kanssa.
Omenastruudeli eli Apfelstrudel konjakilla maustettuna

Katso lisää Omena-reseptejä täältä.

Seuraa herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa.

Myös näillä sopii

Herkutella

6 Kommenttia

  1. Oi miten herkullisen näköinen! Minullakin on ollut omppustruudeli jo vaikka kuinka kauan suunnitelmissa, mutta se on jäänyt toistaiseksi vain haaveeksi. Tuo konjakki kuulostaa kyllä tosi kivalta lisältä.

    1. Ei muuta kun leipomaan! Täällä syötiin juuri iltapalaksi viimeiset palat vaniljakastikkeen kera. Nam! Konjakki toi ihanan vivahteen täytteeseen, suosittelen lämpimästi.

  2. Komppaan Rommirusinaa, myös minulla on ollut tämä jo kauan kokeilussa, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi tehdä. Kovin kaikki tätä tehneet ja maistaneet ovat kehuneet. Ja kiva kuulla että muillakin on koko ajan listauksia, mitä seuraavaksi leipoo! Minulla on iso vihko, missä on kaikenlaisia herkkuja listattuna ja lähde mistä blogista minkäkin herkun olen löytänyt. Niitä sitten pikkuhiljaa testailen.

    1. Heippa Nanne! Luulen, että tästä jo kerran juteltiinkin MyTaste sivuilla, että miten se lista lyhenisi ja miten se vaan pitenee:) Onneksi on koko elämä aikaa leipoa ja varaa mistä valita. Kuitenkin tämä kannattaa kokeilla nyt kun kotimaisia omenoita vielä on. Sinulla oli muuten aivan ihania omenareseptejä omenaviikolla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *