Suklaakuppikakut ilman lisättyä sokeria (G)
Onnin juhlat olivat eilen. Sain keväällä päähänpinttymän sokerittomista juhlatarjoiluista. Halusin ehdottomasti leipoa juhliin herkkuja, mitä Onni voisi itsekin syödä. Näin syntyi gluteenittomat suklaakuppikakut ilman lisättyä valkoista sokeria ja halutessasi myös ilman maitotuotteita.
En voi uskoa vieläkään miten ihanan meheviä näistä kuppikakuista tuli. Onni maiskutti sylissäni ”nammnammmnammm nammmm”, kun näki kuppikakut pöydässä. Saatoimme maistella muutaman heti paiston jälkeen. Aika hyvin nuo pienetkin muistavat ja tunnistavat makoisat suupalat. Nämä suklaakuppikakut ilman lisättyä sokeria (G) olivat myös vieraiden suosikkeja.
Makeutin kuppikakut taateleilla ja banaanilla. Taateli sopii niin hyvin yhteen tuon kaakaon kanssa ja tuo mehevyyttä. Käytin sitruunalla maustettua rypsiöljyä taikinassa. Se antoi myös raikasta makua, kuten myös vanilja. Sitruunan voit laittaa myös suoraan sitruunasta, jos ´käytät tavallista öljyä.
Kuppikakut eivät ole ehkä yhtä trendikkäitä enää kuin joskus aiemmin, mutta niillä on aina hyvä menekki juhlissa!
Suklaakuppikakut ilman lisättyä sokeria (G)
noin 50 minikuppikakkua
Ohje
- noin 20 kpl kivetöntä taatelia
- 1 dl vettä
- 0,5 dl sitruunan makuista rypsiöljyä (esim. apetit)
- 1 banaani
- 4 kananmunaa
- 1,5 dl kaurajauhoa
- 1 dl kaakaojauhoa
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhoa
- ripaus suolaa
- 1 tl psylliumia
- 1/2 vaniljatangon siemenet
- Asettele 24-paikkaiselle (mini)muffinssipellille paperiset vuoat.
- Poista taateleista kivet ja mittaa pieneen kattilaan veden kanssa. Kiehauta ja keittele kunnes taatelit pehmenevät ja hajoavat. Lisää öljy, sekoita ja kaada seos blenderiin.
- Mittaa banaani ja kananmunat myös blenderiin ja aja seos tasaiseksi nopeasti.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja yhdistä seokset.
- Kääntele taikina nopeasti tasaiseksi ja jaa pellille.
- Paista kuppikakkuja uunin keskitasolla 175 asteessa noin 7 minuuttia.
- Jäähdytä kuppikakut ennen koristelua.
Vinkki! Voit käyttää taikinassa myös gluteenitonta jauhoseosta, mantelijauhoa tai vehnäjauhoja!
Kuorrute
- 2 dl vispikermaa tai kasvivispiä
- 50 g sokeritonta suklaata (Brunberg)
- Sulata suklaa ja jäähdytä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja vispaa sula suklaa sekaan.
- Laita täyte pursotinpussiin tähtityllan kanssa ja pursota kuppikakkujen päälle.
Vinkki! Jos haluat tehdä kokonaan maidottomia kuppikakkuja, käytä kuorrutteessa kasvipohjaista vispiä ja 2 rkl pähkinävoita.
Koristeet
- pakastekuivattua vadelmaa
- kaakaojauheessa pyöriteltyä kookosrouhetta
- Ripottele pursotusten päälle.
- Tarjoile ihanuudet kerrosvadilta!
Kuvissa näkyvästä kerrosvadista on kyselty paljon. Se on Arabian Kastehelmi, perintökalleus, jonka olen äidiltäni saanut, joka taas tai vadin tädiltään. Nyt se pääsee ihastuttamaan vihdoin meidän perhejuhlissa.
Ihanaa alkavaa viikkoa!
/Anni
Lisää vauvan reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Voikohan nämä tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan juhlia?
Voi tehdä. Leivoin itse kakut edellisenä päivänä ja koristelin tarjoilupäivänä. Pelkät kakut voi säilyttää huoneenlämmössä hyvin peiteltynä.
Kiitos.nämä menee testiin. Voi että mä aina odotan sinun uusia reseptejä ja paljon kulutan vanhoja. Huippu blogi, oot niin kaunis ja Onni on niin komea pikkumies.
IHANA sinä! Kiitos kommentistasi <3 Aivan ihana saada tällaista palautetta. Parasta!
Moikka! Ihana ohje, mitenköhän toimisi kakkupohjaksi paistettuna?
Toimii 🙂 vähän saman tyyppinen taikina tässä:
https://stg.anninuunissa.fi/helppo-sokeriton-suklaakakku-g/
Hei,
Onko psyllium mahdollista jättää pois tästä, jos korvaan osan jauhoista vehnäjauhoilla? 🙂
T. Johanna
Psylliumia käytetään gluteenittomissa resepteissä tuomaan rakennetta, joten jos teet vehnäjauhoilla sitä ei tarvita 🙂
Jos käyttää vehnäjauhoja ja jättää psylliumin pois, niin tarviiko laittaa leivinjauhetta?
Hei,
Voikohan nämä pakastaa ja kuorruttaa sitten vasta juhlapäivänä? Kiitos ihanista ohjeista.
Olen huomannut, että sokerittomat leivonnaiset ja gluteenittomat kuivahtavat helpommin pakastuksessa. Minulla on näitä pakastimessa ilman kuorrutetta tälläkin hetkellä eli voi pakastaa, mutta täytyy ottaa riski että eivät ole ihan yhtä meheviä kuin tuoreena.
https://stg.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/
Hei!
Käytetäänkö tässä tuoreita vai kuivattuja taateleita?
Näyttää niin herkullisilta, täytyypä testata viikonloppuna 1-v juhliin.
Käytin tuoreita mutta kuivatutkin käy, niitä pitää keittää hieman kauemmin 🙂
Ihanan näköiset kuppikakut. Osaatko yhtään arvioida, kuinka monta normaalikokoista kuppikakkua tästä taikinasta tulisi ja kuinka kauan niitä pitäisi paistaa?
Arvioin että 8-10 kpl ja paistoaika noin 15-20 min. Testaamatta ensin itse en voi antaa tarkempia ohjeita 🙁
Hei Anni! Kiitos ohjeesta, ajattelin kokeilla näitä esikoisen 2-v synttäreille 🙂 Tuli mieleen kuitenkin kysäistä, millaista kaakaojauhetta olet käyttänyt näissä?
Heippa, leivonnassa aina leivontahyllyltä löytyvä sokeroimaton tumma kaakaojauhe (esim. Fazer).
Heppa! Leivoin näitä ja oli ihania herkkupaloja myös ihan vain aikuisten kesken! Nyt haluaisin leipoa näitä kananmuna-allergiselle 1-vuotiaalle. Mitenköhän voisi lähteä kananmunan korvaamista kokeilemaan?
Kiitos ihanasta blogista ja aina herkullisista resepteistä!
Heippa, kananmuna olen itse korvannut esimerkiksi banaani- tai omenasoseella (noin vajaa dl sosetta = 1 kananmuna). Nyt kun kyseessä on näin riisuttu ohje, jossa ei ole sokeria niin en ole ihan varma miten käy. Selviää vaan kokeilemalla 🙂
Hei! Millaisella pursottimella saa tuollaiset pursotukset aikaiseksi ja mistä tämä ihana (onko kastehelmi) kerroslautanen on? 🙂
Tämä on perhekalleus kastehelmi, ainakin yli 50 vuotta vanha 🙂 6-sakaraisella tähtityllalla esim. Wilton saat ällaiset upeat pursotukset!
Kiitos! Todellinen kalleus todellakin tuo lautanen. 🙂
Moikka! Kestääkö nämä pakastusta?
Alla olevasta linkistä ohjeita pakastukseen:
https://stg.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/