|

Pyöreä Caesar Voileipäkakku

Pyöreä voileipäkakku? Miksi ei? Tämä kakku herätti ihastusta juhlapöydässä ja maku oli monen mieleen. Itse tykkäsin tällä kertaa tästä kakusta jopa enemmän kuin perinteisestä kalavoileipäkakusta, jota tarjoiltiin samoissa juhlissa. Reseptin kalavoileipäkakkuun löydät tästä.

Rakastan caesarsalaattia kanalla ja päätin toteuttaa samoilla makuyhdistelmillä tämän ihastuttavan voileipäkakun. Toisin kun voisi luulla niin pyöreä voileipäkakku on helppo valmistaa ja koota. Leipääkään ei jää yli, jos jaksaa ”leikellä ja liimailla”. Leipää saa painaa reilusti kokoon vuoan pohjalle. Kyllä se sinne sitten asettuu.

Kuten muidenkin voileipäkakkujen tekoon, tulisi tähän urakkaan valmistautua kahdella päivällä. Eli tee ”kakkupohja” yhtenä päivänä ja kuorruta sekä koristele toisena. Kun jaksat odottaa maistuu voileipäkakku paremmalta.

Pyöreä Caesar Voileipäkakku

Pyöreä Caesar Voileipäkakku

Noin 10 hlö

Pohja

  • noin 25 pientä täysjyväpaahtoleipää

Täyte:

  • 400 g kananrintafilettä
  • 1 purkki eli n. 35 g kapriksia
  • 1,5-2 dl Caesar majoneesia (Auran tai itsetehtyä)
  • 1 purkki kermaviiliä
  • 1 dl parmesanraastetta
  • mustapippuria
  • ripaus suolaa tarvittaessa

Kostutus

  • 0,5 dl vettä, joka on maustettu 4 rkl sitruunamehulla
  1. Pingota leivinpaperi 20 cm irtopohjavuokaan.
  2. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.
  3. Valmista täyte paistamalla kananrintafileet. Mausta suolalla ja pippurilla kevyesti.
  4. Odota, että rintafileet ovat jäähtyneet ja leikkaa ne pieniksi suuhun sopiviksi kuutioiksi.
  5. Mittaa kulhoon majoneesi, kermaviili, kaprikset, parmesan ja jäähtyneet kanakuutiot. Sekoita.
  6. Mausta täyte suolalla ja pippurilla tarvittaessa. Tarkasta maku.
  7. Aloita paahtoleipien asettelu vuokaan (3 keskelle ja 1 ylös ja 1 alas ja leikkaa reunoille kolmion muotoiset palat leivästä.)
  8. Kostuta leipäkerros sitruunavedellä kevyesti pullasutia apuna käyttäen.
  9. Lisää 1/3 täytteestä ensimmäisen leipäkerroksen päälle.
  10. Jatka leipien asettelua täytteen päälle ja jatka kokoamista samaan malliin kuin edellä.
  11. Leipäkerroksia tulee yhteensä neljä ja täytettä kolmeen kerrokseen.
  12. Vedä kelmu kakun sekä vuoan ympärille ja laita kakku maustumaan jääkaappiin yön yli.

Kuorrutus

  • 200 g tuorejuustoa
  • 0,5 purkkia Crème Fraichea
  • 2-3 tippaa sitruunamehua
  • ripaus merisuolaa
  • mustapippuria

Koristelu

  • 1 dl parmesaania
  • kuorallinen rucolaa
  • syötäviä kukkia (orvokki)
  • vihreän parsan kukintoja
  • 4-5 retiisiä
  1. Vatkaa tuorejuusto sitruunamehun ja crème fraichen kanssa, mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Levitä kuorrute palettiveitsellä kakun päälle.
  3. Pinta saa jäädä roisoiseksi ja siinä saa näkyä käden jälki.
  4. Koristele kakku parmesanilla, retiisin lohkoilla, rucolalla ja  keitetyillä parsan kukinnoilla.
  5. Asettele lopuksi vielä värikkäitä syötäviä orvokkeja kakun koristeeksi.

Ihanaa kevättä!

/Anni

Myös näillä sopii

Herkutella

10 Kommenttia

  1. Anni Koo sanoo:

    Hei! Aion kokeilla tätä huomisille kahvivieraille. Tuleeko täytyeeseen siis kermaviiliä vai creme fraichea? Ainesosissa lukee kermaviili, mutta itse ohjeessa creme fraiche… Täytyy tarkistaa ennen kun alan leipomaan. Vielä ehtii kauppaan… 😁

    1. Oih! Kiitos tarkkaavaisuudesta. Pieni virhe päässyt tekstiin – tosin sillä kumpaa laittaa ei ole suuresti väliä. Kermaviili on vain hiukan kevyempää 🙂 Ehdit jo varmasti tehdä kakun <3 Toivottavasti tykkäsit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *