| | | | | |

Juhlava Parsapiirakka (G)

Juhlava Parsapiirakka

Juhlava parsapiirakka on kevään kaunein suolainen piirakka ja hurmaa juhlaväen varmasti kevään tärkeimmissä juhlissa! Helppotekoinen piirakka valmistuu alle tunnissa ja onnistuu myös gluteenittomana. Tässä piirakassa makua täytteeseen antaa pannulla paistettu pekoni, mutta jos haluat tehdä lihattoman version se onnistuu loistavasti lisäämällä täytteeseen vaikka juustoa ja vaikka pienittyä parsaa.

Leivoimme tämän piirakan eilen IG-Livessä ja olettekin lähettäneet upeita kuvia omista piirakoistanne jo Storien puolella. Muista tagata @anninuunissa #anninuunissa, niin pääsen jakamaan sinunkin kuvasi! On parasta ihastella myös teidän versioitanne. Kiitos kun olitte taas suurella joukolla mukana oppimassa ja osa myös leipomassa. Tekniikka petti tällä kertaa ja kakun pursotteluvinkit jäivät hieman kesken. Jos ehdin otan tuon pursottelun uusintana joku kerta, sitä oli niin kovasti toivottu. Myös leivontakirjastani löytyy oma pursotteluosio. Kirjan voit ostaa kirjakaupoista tai tilata esimerkiksi kirja.fi.

Juhlava Parsapiirakka

Juhlava parsapiirakka (G)

Noin 8 hlö

Pohja

  • 100 g voita
  • 2,5 dl sämpyläjauhoja (myös tavalliset käy)
  • noin 0,5 dl parmesanraastetta
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl kylmää vettä
  1. Sekoita jauhot, suola ja parmesanraaste keskenään.
  2. Nypi voi jauhoseoksen joukkoon ja lisää vesi.
  3. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja kääri kelmuun.
  4. Anna taikinan olla vähintään 30 min jääkaapissa vetäytymässä.

Täyte

  • nippu vihreää tankoparsaa
  • 150-170 g pekonia
  • 200 g kermaviiliä
  • 3 kananmunaa
  • 1 punasipuli
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 1 dl juustoraastetta
  1. Kuori parsat kevyesti ja napsauta puinen kanta pois. Hienonna sipuli.
  2. Pilko pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla rapeaksi. Lisää sipuli paiston loppuvaiheessa.
  3. Kaada pekoni-sipuli pois pannulta ja kuullota parsat pekonin rasvassa nopeasti.
  4. Sekoita kermaviili, kananmunat, osa juustoraasteesta ja mausteet keskenään kulhossa.
  5. Kauli taikina ohueksi levyksi ja painele noin 28 cm piirakkavuokaan.
  6. Ripottele pekoni-sipuli taikinan päälle vuokaan ja kaada kermaviiliseos päälle.
  7. Ripottele loput juustoraasteesta ja asettele parsat kauniisti piirakan päälle.
  8. Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia
  9. Paahda pinjansiemenet pannulla, kun piirakka on uunissa ja ripottele ne valmiin piirakan päälle.
  10. Tarjoile piirakka hiukan lämpimänä

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomiin jauhoihin.

Juhlava Parsapiirakka
Juhlava Parsapiirakka

Aurinkoista viikon jatkoa!

/Anni

LISÄÄ PIIRAKKA-RESEPTEJÄ LÖYDÄT TÄÄLTÄ.


Myös näillä sopii

Herkutella

10 Kommenttia

  1. Anna-Leena sanoo:

    Hei Anni!
    Ihailin syreenimustaherukkakakkua kirjassani ja aion tehdä sen. Toivoisin juurikin samannäköistä reunaa, jossa näkyy mustaherukkaa. Mietin, onko kuvassa näkyvää kakkua juurikaan kermavaahdolla päällystetty? Näyttää, ettei olisi reunoista lainkaan. Eli onko vaan kevyenkevyesti sipaistu päältä kermavaahdolla?

    Sitten, osaatko sanoa, mistä voisi saada pinkkiä syreeniä…?

    Kiitoksin,
    Lukijasi

    1. Hei Anna-Leena,

      Oi kirjani syreenikakku on ihana! <3 Olen laittanut kermaa siinä kakussa reunoille vaan hyvin ohuesti palettiveitsellä, niin että reunoista tuli siistit. Syreeniä voi käyttää huoletta koristeena vain luonnosta. En tiedä missä asut, joten vaikea suositella syreeniapajia. Itse käyn lenkeillä etsimässä pensaita, jotka kasvavat yleisillä paikoilla tai vanhempieni pihalla. Sieltä kerään maljakkoon sekä koristeeksi. Valkoista ja lilaa löytyy useimmiten .- vaaleanpunaista harvemmin.

  2. Anna-Leena sanoo:

    Kiitos vastauksestasi! Niin, kysehän oli siis kirjastasi Annin uunissa, joka minulla on myös omana kirjana hyllyssä.
    Ja niin, unohtui ihan mainita myös, missä asustelen.:) Lähinnä ajattelin, saako syreeniä pääkaupunkiseudun kukkakaupoista. Ja voiko juurikin niitä käyttää, jos kun löytyisi. Mutta siis jatkan luonnosta pinkin syreenin etsintää…

  3. Pauliina sanoo:

    Ajattelin tarjota tätä juhlissa, mihin tulee muutakin syötävää. Lämpimänä tarjoilu siis haastavaa, kun en ehdi tekemään juuri ennen vieraiden tuloa. Tekisinkö valmiiksi jääkaappiin ja ennen tarjoilua lämmitän vähän uunissa?

  4. Hanne sanoo:

    Hei!

    Millä juustolla ja millä määrällä pekonin voi korvata? 😊

    1. Haluat siis korvata pekonin juustolla? Valitse jokin maukas ja vahva juusto ja maun mukaan laittaisin sitä 50-100 g. Voi olla ettei päälle enää tarvitsi laittaa raastetta.

  5. Sari sanoo:

    Hei,
    tämä piirakka kuulostaa täydelliseltä ylioppilasjuhlien suolaiselta tarjottavalta. Ajattelin tehdä gluteenittomana koko pellillisen. Tuplaisinko kaikki ainekset, vai miten menekin arvioisit?
    Myös kermaviili pitäisi korvata maidottomalla versiolla, kävisikö kaurafraiche?
    Kiitos😊

    1. Hei, kokeilemalla selviää 🙂 pellitkin ovat eri kokoisia. Kaurafraiche on varmasti hyvä vaihtoehto 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *