| |

3 x Kahvila & Leipomo NYC SoHo

Istun junassa matkalla Kuopioon ja tässä joutessani (verkon pätkiessä jatkuvasti ja sen estäessä kaiken muun työnteon) päätin selata kuvia viime kevään NYC-matkaltamme. Arkistosta löytyi ihania herkullisia muistoja, jotka haluan ehdottomasti jakaa teille!

Viime NYC-reissulla yövyimme ensimmäistä kertaa SoHossa. SoHon-alue hurmasi meidät täysin ja ihmettelimme, miksi olemme aina aikaisemmin yöpyneet Midtownissa?! Soho on täynnä ihania leipomoita, kahviloita ja ravintoloita. Ja tottakai muotia sekä design-putiikkeja. SoHossa rakennukset ovat matalampia ja kadut osittain mukulakivisiä. Tunnelma on hieman rauhallisempi ja jotenkin rento. Ravintolat ovat nostaneet kaduille myös tuoleja ja pöytiä. SoHossa voit syödä lounasta terassilla.

3 x Kahvila &Leipomo NYC Soho

3 x Kahvila & Leipomo NYC Soho

Tässä pikakatsaus kolmeen leipomo/kahvilaan, jotka löytyvät SoHon alueelta. Sweets by Chloe -leipomo-kahvilaa suosittelen kuppikakkuja rakastaville herkuttelijoille, Caffe Dantea mukavaan istuskeluun ja kahvin nautiskeluun terassilla ja Dominique Ansel Bakerya jokaiselle, joka rakastaa donitseja ja croissantteja!


Sweets by Chloe.

SoHo: 240 Lafayette Street, NY & West Village: 185 Bleecker St, NY

Rakastatko amerikkalaisia kuppikakkuja? Suuntaa siis Sweets by Chloe -leipomoon, joka hurmasi ainakin minut, niin kuppikakuillaan kuin pinkki-valkoisilla markiiseillaan ja muutenkin hieman 50-lukua muistuttavalla sisustuksellaan!

Mitä vielä! Kaikki ihanat herkut kakuista cookieihin ovat vegaanisia! Emme edes tienneet tätä syödessämme ihania kuppikakkuja, vaan vasta jälkikäteen. En olisi osannut arvata, että kuorrutuksessa ei ollut yhtään voita tai taikinassa kananmunia!

West Villagessa, Chloe leipomon vieressä on myös Eat by Chloe ravintola/diner, jossa voit herkutella vegaanisia burgereita, salaatteja, aamiaista sekä brunssia! Ahh kaikkea ihanaa ja värikästä.

Herkuttelimme leipomon puolella, paikan päällä, legendaariset red velvet kuppikakut. Ne olivat silkkisen samettista, ehdottomasti suosikkejamme. Mukaan hotellille otimme vielä vadelma- sekä vaniljakuppikakut, jotka nautimme seuraavana aamuna aamupalaksi huoneessamme upeita näköaloja ihaillen. Katso hotellivinkki SoHon alueelle täältä.

3 x Kahvila &Leipomo NYC SoHo
3 x Kahvila &Leipomo NYC SoHo
3 x Kahvila &Leipomo NYC SoHo
3 x Kahvila &Leipomo NYC SoHo
3 x Kahvila &Leipomo NYC SoHo
3 x Kahvila &Leipomo NYC Soho
3 x Kahvila &Leipomo NYC Soho

Caffe Dante EST 1915

79-81 Macdougal St, NY

Caffe Dante sijaitsee tarkalleen Sohon ja Greenwich Villagen välissä. Ehkä kuitenkin enemmän Greenwich Villagen puolella ja ihan kulman takana Bleecker St:n Chloesta! Halutessasi voit tehdä siis täsmäiskut molempiin samalla reissulla!

Me eksyimme Caffe Danteen vahingossa aamukävelyn lomassa. Jokin sisälläni sanoi, että tätä sympaattista paikkaa ei voi ohittaa. Hyvä kahvi ja raikas ilma houkuttelivat meidät istahtamaan hetkeksi Danten terassille ja tutustumaan sen tarjontaan. New Yorkissa on muutenkin ihan parasta istuskella ulkona terassilla ja seurata samalla kaupungin menoa. Täällä voit tehdä sen helposti ja samalla herkutellen.

Legendaarinen jo vuonna 1915 avattu Caffe Dante tarjoaa kaikkea kerralla. Aamulla italialaisia erikoiskahveja ja pieniä rapeita suupaloja, hieman myöhemmin brunssia sekä lounasta. Illalla suositulta a la carte listalta löytyy esimerkiksi hapanjuureen tehtyjä täytettyjä flatbreadeja. Ja miksi juuri minä ihastuin heidän listaansa? Syy on yksinkertainen: Italia. Toivon, että pääsen pian takaisin testaamaan kaikki nämä tuon aamukahvin lisäksi. Ainiin ja pitkältä cocktail-listalta mieleeni painui ruusunlehti martini, jota on pakko maistaa!

3 x Kahvila &Leipomo NYC Soho
3 x Kahvila &Leipomo NYC Soho

Dominique Ansel Bakery

189 Spring Street, NY

Dominique Ansel on must, jos olet aina halunnut tietää miltä aito cronut eli donitsin ja croissantin yhdistelmä maistuu. Jos olet maistanut kopioita, eivät ne ole mitään verrattuna tähän aitoon ja oikeaan.

Meiltä meinasi jäädä cronitsit maistamatta, nimittäin joka kerta kun olimme suuntaamassa leipomolle, joka sijaitsi muutaman minuutin päässä hotellistamme, (kävimme katsomassa tilanteen monta kertaa vuorokauden eri aikoina) oli leipomon edessä järkyttävä jono. Eikös cronitsihulluus ollut kovimmillaan jokunen vuosi sitten? Täällä se on edelleen. Maistettuani tuota syntistä herkkua ymmärrän täysin.

Onneksi saimme lopulta maistiaiset. Matkaseuralaisemme olivat osuneet leipomon kohdille juuri kun sinne ei ollut yhtään jonoa. Saimme siis hotellille kuljetettuna tahmeita chocolate chip cookieita ja kreemillä täytettyjä kanelipullalta maistuvia cronutseja. Ahhh miten syntistä, ei voi muuta sanoa. Cronitsien maku vaihtuu kuukausittain.

Onnistuin livahtamaan leipomon sisälle yhden kerran räpsimään muutaman kuvan herkkutiskeistä, mutta silloin cronutsit olivat jo loppuunmyyty kyseiseltä päivältä. Pitkät jonot kertovat myös siis siitä, että cronutseja ei joka päivä riitä kaikille, koska niitä leivotaan vain tietty määrä joka päivä. Jonot ovat pahimmillaan siis aamuisin.

Dominique Anselilla on myös kehuttu ravintola West Villagessa.

3 x Kahvila &Leipomo NYC SoHo
3 x Kahvila &Leipomo NYC SoHo
3 x Kahvila &Leipomo NYC SoHo
3 x Kahvila &Leipomo NYC SoHo
3 x Kahvila &Leipomo NYC SoHo

Jos NYC-vinkit kiinnostavat niin kurkkaa myös nämä vinkit: Magnolia Bakery & 3 x Brunssi NYC. Ihanaa makumatkaa!

Ja upeaa lomaviikkoa kaikille hiihtolomalaisille!

/Anni


Lisää herkkumatkoja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *