Vihreä kuula -mutakakku päärynävaahdolla (M)
Kaupallinen yhteistyö Fazer
Huhuu, löytyykö sieltä Vihreät kuulat -faneja? Jos hihkaisit, jatka lukemista sekä kuolaamista. Tämä suussa sulava ja tahmainen mutakakku on kuorrutettu Vihreitä kuulia -päärynätahnalla. Koko komeuden päälle on vielä vatkattu samalla tahnalla maustettu vaahto. Voiko siis olla mitään ihanampaa? NO EI!
Tätä kakkua tarjoilen itse pääsiäisenä iltapäivän aurinkoisilla kahveilla! Niin nopeaa, helppoa ja takuu herkullista! Ei ole mitään muuta, joka toimisi yhtä hyvin Vihreiden kuulien kanssa kuin suklaa. Täydellinen makuyhdistelmä sopii loistavasti pääsiäisen herkkupöytään.
Fazer Vihreitä Kuulia -päärynävalmiste
Oi Vihreät kuulat. Me muistamme nuo mielipiteitä jakavat isot marmeladipallot jo lapsuudesta, onhan niitä valmistettu pian jo 100 vuotta. Vaarinikin rakasti niitä ja sieltä ensimmäiset Vihreitä kuulia -muistot nousevatkin, isovanhempieni olohuoneesta. Vihreitä kuulia tarjottiin aina juhlissa, jouluna sekä pääsiäisenä.
Viime vuoden lopussa kauppojen marmeladihyllyille ilmestyi uskomaton uutuus. Vihreitä kuulia -päärynävalmiste, joka on paistonkestävä. Joulun alla ilmestyneestä uutuudesta leivottiin tähtitorttuja. Kuuluuhan Fazerin Vihreät kuulat jouluun erottamattomasti. Vihreät kuulat sopivat varsinkin tämän päärynävalmisteen muodossa myös muihin juhliin, kuten pääsiäiseen, joka on sielukkaan marmeladin toiseksi suurin sesonki. Suklaa on mitä mainioin tapa yhdistää Vihreitä kuulia uutuus pääsiäiseen.
Tässä yhteydessä on pakko vinkata myös miten hyvin Vihreitä kuulia -tahna sopii herkuteltavaksi juustojen ja pähkinöiden kanssa. Pyörittelin mielessäni myös täyteläistä Vihreitä kuulia -jäätelöä. Fazerin sivuilta löydät pari muutakin vinkkiä, katso tästä.
Vihreä kuula mutakakku päärynävaahdolla (M)
noin 10 hlö
Mutakakku
- 100 g maidotonta margariinia (tai voita)
- 3 dl sokeria
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl Fazer Cacao kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 0,5 tl suolaa
- 3 kananmunaa
VEGAANINEN: Korvaa kananmunat, löydät listan kananmunan korvikkeista ja määristä täältä.
Lisäksi
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Pingota leivinpaperi noin 22-24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
- Sulata margariini ja jätä jäähtymään.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
- Vatkaa munat kevyesti sulaan rasvaan ja lisää jauhoseos käännellen sekaan. Kääntele vain kunnes taikina on sekaisin.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 20 min.
- Anna kakun jäähtyä ja tekeytyä mielellään seuraavaan päivään.
- Levitä Fazer Vihreitä Kuulia päärynävalmistetta jäähtyneen kakun päälle.
Päärynävaahto
- 2,5 dl Fazer Aito kauravispiä
- 3 rkl Fazer Vihreitä Kuulia päärynävalmistetta
- 2 rkl tummaa suklaarouhetta
- Vatkaa kauravispi vaahdoksi ja lisää sekaan käännellen Fazer Vihreitä Kuulia päärynävalmiste. Jätä vaahtoon selviä raitoja.
- Levitä päärynävaahto kakun päälle ja halutessasi viimeistele suklaarouheella.
Nautinnollisia herkkuhetkiä!
Vihreitä kuulia rakastavat rakastuvat tähän kakkuun, mutta se maistuu myös niille, jotka eivät ole ehkä vielä ymmärtäneet miksi Vihreät kuulat ovat niin herkullisia! Mieheni ei välitä marmeladista, mutta tätä kakkua hän söi useamman palan, pyytäen lisää.
Ihanaa pääsiäisen odottelua! Muistathan tägäillä somessa #anninuunissa @anninuunissa.
/Anni
Lisää pääsiäisreseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Myös Fazerin Pihlaja-marmeladilla toimi kivasti! 🙂
Oi varmasti! Nam 🙂