Veriappelsiinitorttu marengilla
Resepti on alun perin suunniteltu Unelmien Talo & Koti -lehteen
Odotan aina alkuvuonna eniten sitrushedelmien sesonkia. Sitrushedelmistä odotan varsinkin veriappelsiinia. Se on uusi suosikkini, jonka sesongin toivoisin kestävän pidempään. Niin mehukas, raikas ja makea. Veriappelsiinit ovat myös niin kauniita ja niiden leikkauspinnan väri on upea! Pikkuhiljaa veriappelsiinit alkavat jo kadota kaupoista, mutta ennen sitä ehdin vielä vinkata teille tämän ihanan ohjeen, jonka leivoin ja stailasin Unelmien Talo & Koti -lehden maaliskuun numeroon palstalleni.
Sitruunaiset ohjeet ovat aina hyvin suosittuja ja tämän tortun olen tottunut yleensä tekemään sitruunasta (tai limestä). Löydät kaikki sitruunaiset ohjeeni muuten täältä. Tällä kertaa veriappelsiini nappasi sitruunan paikan ja voin kertoa, että se toimii. Tämä torttu saa kielen rullalle. Ja hei, jos veriappelsiinia ei enää löydy kaupoista, voit toki käyttää ohjeessa myös tavallisia appelsiineja tai sitruunaa.
Veriappelsiinitorttu marengilla
noin 8 hlö
Ohje löytyy täältä
Veriappelsiinitortussa on ihanan rapea korkea pohja, jonka päälle keitetään curdimainen täyte veriappelsiinista, sokerista ja keltuaisista. Lopuksi vaahdotetaan sveitsiläisellä tyylillä pumpulin pehmeä marenki, joka pursotellaan piirakan päälle hattaroiksi ja paahdetaan lopuksi tohottimella.
KUVAT: Johanna Myllymäki/A-lehdet
Seuraavaksi leivotaan jo pääsiäisherkkuja.
Aurinkoa päivään!
/Anni
Lisää keväisiä reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Tuli tosi hyvää!
Ihana kuulla <3