Vaahtokarkki-Vadelma Cupcakes
Olen lupaillut tätä herkullista cupcake-reseptiä jo monelle teistä pariin otteeseen. Eli tässä vihdoin resepti, jonka pääosassa unelma pehmeä vaahtokarkkikuorrutus, joka koristaa vadelmakuppikakkuja. Nämä cupcakeja oli tarjolla kahvilassani Ravintolapäivänä pari viikkoa sitten.
Resepti on helppo, ei vatkausta tai muuta vaikeaa. Ainoa joka vaatii malttia on kuorruteen tekeminen, sillä se keitellään edellisenä päivänä ja vaahdotetaan seuraavana. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä kuorrutusta, siitä on tullut minun oma lempparini. Jos tuorejuustokuorrute juoksettuu sinulla helposti, niin suosittelen kokeilemaan ehdottomasti tätä ohjetta! Vaahtokarkin maku sopii myös aikuisille, ainakin tällaisille sokerihiirille! Näitä ihanuuksia tilattiinkin minulta jo ensi viikonlopun kevätjuhliin.
Lisää cupcake ohjeita löydät täältä.
Seuraatko jo herkkujani somessa?
Vaahtokarkki-Vadelma Cupcakes
Ohje: (noin 44 kpl minikuppikakkua tai 24 isoa kuppikakkua)
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 1,5 tl vaniljasokeria
- 0,5 rkl leivontasoodaa
- 100 g sulatettua voita
- 2 munaa
- 1,5 dl luonnonjogurttia, piimää tai maitoa
- 1 dl pakastevadelmia
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Vatkaa käsin kevyesti jäähtynyt sula voi, munat ja jogurtti keskenään.
- Yhdistä seokset nuolijalla käännellen.
- Lisää vadelmat ja kääntele varovasti taikinaan.
- Täytä minimuffinipelti paperisilla minimuffinivuoilla ja jaa taikina vuokiin.
- Paista muffineja uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia.
(Tarkista kypsyys puutikulla). - Nosta kuppikakut jäähtymään ritilälle ja kuorruta vasta kun ne ovat kokonaan jäähtyneet.
Vaahtokarkkikuorrutus:
- 5 dl vispikermaa
- 300 g vaahtokarkkeja
- 2 dl tomusokeria
- 1/10 tl suolaa
- tippa pinkkiä elintarvikeväriä
- Mittaa kerma, sokeri ja suola isoon kattilaan.
- Sekoittele hiukan ja lisää vaahtokarkit.
- Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, niin kauan kunnes vaahtokarkit ovat kokonaan sulaneet.
- Värjää halutessasi elintarvikevärillä.
- Kaada seos kulhoon, jäähdytä hiukan ja laita yöksi jääkaappiin.
- Ota jähmettynyt seos jääkaapista. (kuorrute on kovettunut hieman ja hyytelömäistä)
- Vatkaa vaahdoksi monitoimikoneessa. Kuorrute on valmista, kun se on sileää ja kiiltävää. Tähän menee vain muutama minuutti.
- Siirrä kuorrute pursotinpussiin, jossa on mielesesi tyllä ja pursottele kuorrute kakkujen päälle.
- Koristele kakut vadelmilla ja muilla koristeilla.
Myös näillä sopii
Herkutella
Superhelppo Pikapasha
Ihanan helpot Pitaleivät
Kesäinen Sateenkaarikakku (gluteeniton, vehnätön ja halutessa vegaani, laktoositon)
Unelmia, Opiskelua, Bloggaamista ja Leipomista