Uunissa paistettu Oreo-Juustokakku
Huhuu kaikki oreo- ja juustokakkufanit! Nyt kannattaa kääriä hihat ja valmistautua leipomaan. Tämä uunissa paistettu oreo-juustokakku on herkullisuuden yläpuolella ja nyt en yhtään liioittele!
Joka vuosi sama juttu. Hän tilaa aina paistetun juustokakun, kaikista maailman leivonnaisista. Sentään saan joka vuosi tehdä uuden makuisen! Puhun siis mieheni syntymäpäiväkakusta. Osa teistä ehkä jo arvasikin.
Tänä vuonna synttärikakun makuna on oreo-keksit. Sain idean kakkuun kun selasin saksalaista leivontalehteä, joka on täynnä toinen toistaan herkullisempia paistettuja juustokakkuja. Mies valitsi kolmesta vaihtoehdosta tämän. Edellisten vuosien makuja ovat olleet uuniomena, daim, vadelma-crumble, mustikka ja ihan perinteinen amerikkalainen juustokakku. Paistettu oreo-juustokakku pääsi mieheni mukaan kärkikolmikkoon!
”Maistuu paljon terveellisemmältä mitä tämä oikeastaan on”. Totta! Usein paistetut juustokakut eivät maistu ällömakeilta, vaan tasapainoisilta ja täyteläisiltä. Täytyy itsekin myöntää, että en uskoisi kuinka paljon kermaa, sokeria ja tuorejuustoa tässä kakussa on. Mutta ei näitä joka päivä syödäkään ja onneksi näitä ei myöskään tule leivottua liian usein.
Käytin reseptissä poiketen muista paistettujen juustokakkujen ohjeista kermarahkaa, joka toi kivan säväyksen juustokakkumassaan. Täyteläisen ja hieman raikkaan. Jälleen paistettu juustokakku on melko vähätöinen leivottava, mutta vaatii malttia, että jaksaa odottaa sitä ensimmäistä palaa. Tämä kakku on nimittäin parhaimmillaan seuraavana päivänä sen leipomisesta.
Uunissa paistettu Oreo-Juustokakku
Ohje (noin 8-10 hlö)
Pohja
- 200 g oreo-keksejä
- 50 g voita
- Vuoraa noin 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
- Hienonna keksit esimerkiksi blenderissä.
- Sulata voi ja yhdistä keksimuruun.
- Painele keksimuru vuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte
- 300 g maustamatonta tuorejuustoa
- 250 g kermarahkaa
- 200 g ranskankermaa
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 kananmunaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl vehnäjauhoja
- muutama oreo koristeeksi
- Vatkaa tuorejuusto, rahka, ranskankerma ja sokerit keskenään.
- Lisää kananmunat yksi kerrallaan vatkaten.
- Lisää lopuksi myös sitruunanmehu ja jauhot vatkaten sekaan.
- Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.
- Paista kakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin tunti.
- Anna kakun jäähtyä kunnolla vuoassa ja siirrä vuoka jääkaappiin.
- Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
- Koristele oreo-kekseillä.
Vinkki! Tarjoile kakkupala vispikerman kanssa, kuten Jenkeissä tehdään!
Voit seurata meidän synttäriviikonloppua Instagramin puolella @anninuunissa. Ihanaa viikonloppua!
/Anni
Hei, onko tämä kakku laktoositon?
Hei, toki on kun valitset laktoosittomat tuotteet 🙂 Oreoissa ei ole maitouotteita.
Käytitkö Oreot pohjaan täytteineen? Eräässä ohjeessa täyte raaputettiin pois. Ihanan näköinen kakku jonka aion leipoa mutta en aio koristella Oreoilla. Juustokakut ovat sellaista herkkua että niitä ottaa mielellään todella ison palan tai kaksikin. Ainakaan itse en jaksa syödä samalla ”ylimääräisiä” Oreoita.
Kyllä täytteineen – ei mitään hukkaan 🙂 ja koristelu on aina makuasia.