Paistettu Mustikkajuustokakku (gluteeniton)
![]() |
Muistatteko vielä alkukesän Raparperijuustokakun, josta tuli kevään hittikakku? No kyseessä oli siis paistettu juustokakku raparperiraidoilla. Tästä kakusta tuli mieheni suosikki juustokakuista ja hänen tokaistuaan tuota kyseistä raparperiversiota syödessään ”Luoja, tämä on maailman parasta kakkua!” tiesin etten muuta hänen toiveesta hänelle enää saa leipoa. Viime viikonloppuna oli mieheni syntymäpäivä ja yllätys toiveena oli paistettava juustokakku, mutta tällä kertaa mustikka sellainen.
Paistettu Mustikkajuustokakku (gluteeniton)
- 2,5 dl sokeria
- 600 g mustikoita
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl sitruunamehua
- Mittaa mustikat kattilaan ja lisää sokeri.
- Anna kiehua noin 15 minuuttia.
- Lisää puolessa välissä sitruuna ja vaniljasokeri.
- Kuori vaahto pinnalta ja jäähdytä 30 ennen purkitusta.
Pohja
- 2 dl mantelijauhoja
- 2 rkl sokeria
- 40g voita
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (18cm).
- Asettele reunaleivinpaperi vuoan reunoille.
- Sulata voi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja painele irtopohjavuokaan.
- Laita jääkaappin vetäytymään sillä aikaa kun valmistat täytteen.
- 600g tuorejuustoa
- 2 dl siro sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl maissitärkkelys tai perunajauho
- 3 kananmunaa
- 1 keltuainen
- 150g creme fraiche
- 1 rkl sitruunanmehua
- pensasmustikoita
- Vatkaa tuorejuusto, sokerit ja maissijauho keskenään monitoimikoneessa sileäksi.
- Lisää kananmunat ja lopuksi keltuainen yksi kerrallaan vatkaten massaan.
- Lisää ranskankerma ja sitruunamehu, vatkaa vielä hetki.
- Kaada täytteestä puolet mantelipohjan päälle.
- Lusikoi mustikkahilloa täytteen päälle ja vedä palettiveitsellä viiltoja massan pintaan, niin että hillo muodostaa pyörteitä massan pintaan.
- Lisää loput juustomassasta ja toista hillon lisäys sekä viillot.
- Paista juustokakkua uunin keskitasolla 160 asteessa noin 1,5 tuntia. Avaa uunin luukku ja anna kakun olla uunissa jälkilämmöllä vielä tunti.
- Jäähdytä kakku huoneenlämmössä ja siirrä kakku jääkaappiin yöksi tai muutamaksi tunniksi. Paistettu juustokakku on parasta seuraavana päivänä.
- Tarjoile mustikkajuustokakku pensasmustikoiden kanssa.
Vinkki! Voit korvata mantelijauhot pohjassa myös erilaisilla keksellä, esim. digestive. Täytteessä oleva maissijauho on korvattavissa vehnäjauhoilla. Tee mustikkahillo jo edellisenä päivänä, kuten itse tein. Voit tehdä kakun myös isompaan vuokaan, kakusta tulee silloin hiukan matalampi.
Hei,
tekisitkö tämän 24-25cm vuokaan tuplana vai 1,5 kertaisena (jos haluaa kuitenkin suht normi korkuisen kakun)? Kiitos jo vastauksesta!
Tekisin itse 1,5 kertaisena 🙂