Unelmia, Opiskelua, Bloggaamista ja Leipomista

Kuva: Studio Koivunen Oy

Sain mielenkiintoisen ja minua lähellä olevan toimeksiannon, joten päätin lähteä toteuttamaan hieman erilaista päivitystä tällä kertaa. Kerron teille tässä postauksessa vähän itsestäni ja tämän hetkisestä tilanteestani yksityiselämässäni. Tiesittekö, että olen tällä hetkellä vakituisesta työstäni opintovapaata viettävä onnekas aikuisopiskelija? Kyllä vain. Päätin ottaa pienen irtioton työelämästä viime syksynä, ja vaikka päätös jännitti kovasti, en kadu hetkeäkään. Opiskelen tällä hetkellä Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa muun muassa yrittäjyyttä ja haluan kertoa teille lyhyesti kokemuksiani ja ajatuksiani juuri näistä opinnoista ja Haaga-Heliasta.

Meillä kaikilla on erilaisia unelmia. Unelmat voivat liittyä esimerkiksi opiskeluun, työelämään, arkielämään, rakkauteen, perheeseen tai terveyteen. Minä lähdin tavoittelemaan yhtä unelmaani ottamalla opintoja Haaga-Helian StartUp Schoolista, joka on opintokokonaisuus opiskelijoille, jotka haluavat tukea oman yrityksen perustamisessa tai yrittäjyysajattelun tukemisessa. Opiskelu StartUp Schoolissa on hyvin käytännönläheistä ja joustavaa. Opinnot tähtäävät oman yrityksen perustamiseen ja oman yrittäjyysajattelun kehittämiseen kerryttäen samalla opintopisteitä. StartUp Schoolissa opiskelee tällä hetkellä noin 200 opiskelijaa ja 25 yritystä perustetaan vuosittain. Ohjaajat ovat ammattitaitoisia ja jokaisella opiskelijalla tai toisin sanoen uudella yritysajatuksella on oma coach eli valmentaja. Olen saanut äärimmäisen arvokasta valmennusta, ohjausta sekä vinkkejä omaan yrittäjyysajatteluuni ja koen, että juuri tämän tyyppinen henkilökohtainen valmennus luo tuloksia ja auttaa opiskelijoita tehokkaasti uskomaan itseensä, ideaansa ja henkilökohtaiseen yrittäjyyspotentiaaliinsa.

Haluan rohkaista kaikkia ihmisiä opiskelemaan myös aikuisiällä. Opintovapaa antaa irtioton työelämästä ja normaalista arjesta sekä voi toimia terapiana nykyajan kiirekulttuuria vastaan. Kannattaa tutustua koulutusrahaston kotisivuihin. Tiesitkö esimerkiksi, että koulutusrahasto tukee aikuisopiskelijoita opiskeluaikana ansiosidonnaisella tuella? Itse olen pystynyt hidastamaan tahtiani opiskelujeni ohella, saanut keskittyä asioihin, joista olen kiinnostunut ja joista nautin erittäin paljon. Mikä parhainta: olen voinut panostaa rakkaaseen harrastukseeni eli blogiini sekä leipomiseen ihan eri tavalla. Olen jopa ehtinyt pyöritellä ajatuksia siitä, miten voisin työllistää itseni tulevaisuudessa harrastukseni parissa. Opiskelujen lisäksi olen saanut Haaga-Helialta erittäin arvokasta tukea uraohjauksessa ja itsensä johtamisessa. Opiskeluaikana olen saanut uusia ystäviä, kontakteja ja luonut uutta verkostoa ympärilleni. Kaikki nämä ovat äärimmäisen arvokkaita asioita, joita ei voi tarpeeksi korostaa.Kiinnostaako sinua opiskelu? Jos sellainen vaihtoehto on käynyt mielessäsi, niin käy tutustumassa Haaga-Helian kotisivuihin. Kevätkauden haut ovat juuri alkamassa. Omien unelmien tavoittelu ei maksa mitään, päinvaistoin voit saada takaisin tuplana tai jäädä harmittelemaan menetettyä mahdollisuutta.

StartUp School toimii kaikilla kuudella kampuksella ja kaikissa koulutusohjelmissa. Lue lisää yrittäjyys opinnoista täältä: Haaga-Helia StartUp School

 

Yhteistyössä Haaga-Helia ammattikorkeakouluLöydä Haaga-Helia myös SOME:sta:

Facebook        Instagram        Twitter

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

 1. Ai kun kiva kuulla positiivisia mietteitä Haaga-Heliasta, sillä olen itsekin hakeutumassa just sinne opiskelemaan tänä vuonna! 🙂

  Ja tuo on kyllä tosi hienoa että uskallat muuttaa suuntaa ja seurata sun leipomisunelmia (vaikka nuorihan toki vielä olet!) enkä ollenkaan epäile ettetkö vielä jonain päivänä itseäsi elättäisi jollain ruokaan/leipomiseen liittyvällä 🙂

  1. Kiitos Siru ihanasta kommentistasi 🙂 Sait ainakin yhden hymyn aikaan tänään, joka pysyy näillä huulilla koko illan!

   Toivotan sinulle kovasti onnea hakuihin ja pääsykokeisiin!

 2. Kiitos Anni inspiroivasta ja rohkaisevasta postauksesta! Oli kiva kuulla kokemuksia ja ajatuksia opintovapaasta ja niiden omien unelmien tavoittelusta. Ja muutenkin mielenkiintoista lukea sun mietteitä 🙂 Tästä tuli hyvä mieli! Uskon myös edellisen kommentoijan tavoin että teet tästä itsellesi menestyksekkään uran!

  1. Voi kiitos paljon mukavasta kommentistasi Satsuma 🙂 Tämä postaus oli tosiaan erilainen, kuin aiemmat. Mukavaa saada palautetta siitä, että tällaiset postaukset ovat myös tervetulleita! Mukavaa viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *