Tahmaiset Uuniomenat (G)
Klassiset uuniomenat, jotka on täytetty kanelilla maustetulla kaurapaistoksella saavat hunnuksi karamellisen tahmakastikkeen! Helppo ohje onnistuu myös gluteenittomana ja vegaanisena. Lue vinkit tästä ohjeen yhteydestä.
Olin jo ihan varma, että uudet kokeilut omenareseptien osalta on jätettävä ensi vuoteen. Pieni sylivauvani ei anna tällä hetkellä minulle paljon ylimääräistä aikaa uusien reseptien kehittelyyn tai testaamiseen. Sitterissä hän viihtyy vain hetken keittiön puolella leivontahetkiäni seuraillen. Tällöin reseptin valmistus voi kestää enintään 30 minuuttia. Tämä Tahmaiset Uuniomenat (G) on juuri tuollainen resepti!
Voi apua! Ei pitäisi olla sallittua, että jokin on näin hyvää. Jos rakastat omenakaurapaistosta ja kinuskisia makuja, sinun on kokeiltava näitä tahmaisia uuniomenoita. Jälleen herkuttelimme jälkiruokana (vaniljakastikkeen kanssa) ja aamupalalla luonnonjogurtin kanssa. Jos haluat tehdä terveellisemmän version, käytä kaurapaistoksessa kookossokeria ja jätä ihana tahmainen kastike pois. Valitsemalla gluteenittomat kaurahiutaleet saat tästä ohjeesta täysin gluteenittoman. Vaihtamalla voin maidottomaan margariiniin on ohje myös vegaaninen.
Niin ihanaa, että päästän sinut heti tutustumaan reseptiin!
Tahmaiset Uuniomenat (G)
6 hlö
Ohje
- 6 kotimaista omenaa
- 30 g sulaa voita
- 2 rkl kookossokeria (tai fariinisokeria)
- 1 dl kaurahiutaleita (gluteeniton)
- 1 tl kanelia
- 3 rkl pähkinärouhetta (pecan, hasselpähkinä)
- Pese omenat ja poista siemenkodat. (Omenapora on tässä hyvä, mutta onnistuu myös pienellä veitsellä, kuten itse tein.)
- Nosta omenat pystyyn leivinpaperilla vuorattuun uunin kestävään vuokaan.
- Sulata voi ja sekoita muiden aineiden kanssa.
- Nostele kauraseosta omenoiden sisään.
- Paista omenoita noin 20-25 minuuttia uunin keskitasolla 200 asteessa. (Vaihda alalämpö, jos omenat tummuvat päältä liikaa, nosta vuoka uunista, jos omenat alkavat halkeilla.)
- Valmista tahmakastike sillä aikaa kun omenat ovat uunissa.
Tahmakastike
- 1 dl tummaa siirappia
- 50 g voita
- 1 dl pekaanipähkinöitä
- Mittaa siirappi ja voi pieneen kattilaan.
- Keittele kunnes voi sulaa ja seos kuplii.
- Keittele vielä hetki miedolla lämmöllä, kunnes seos hieman paksunee.
- Lisää pähkinät kokonaisina tai rouheena ja anna kuplia hetki.
- Kaada tahmakastike uunista nostettujen omenoiden päälle ja herkuttele!
Vinkki! Tarjoile omenat vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
VEGAANINEN: Käytä voin tilalla maidotonta margariinia!
Herkullista viikonloppua!
/Anni
Lisää omenareseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Myös näillä sopii
Herkutella
Matkalla taas – Elämäni tärkein ihminen
Gluteeniton Supersuklainen Suklaakakku (minikakut)
Kolmen aineen Oreo-Tryffelit
Viikonlopun Brunssi-vinkki: Andante