Synttärihuumaa: No bake Kinuski-Punaherukkakakku
Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.
Rakastan kinuskia, tiedätte sen!
Kirpeä punaherukka ja pehmeän makea kinuski – se on paras makuyhdistelmä jota tiedän. Ja juuri siitä syystä tänäkin vuonna nautin kinuski-punaherukkakakkua syntymäpäivänäni! Erona tämän vuoden kakussa on se, että tämä kakku on Nobake eli hyydytetty juustokakku ja tein sen itse. Kokeilin ensimmäistä kertaa myös valutettua kinuski-ganachea juustokakun päälle. Toimii oikein hyvin kun kakun pakastaa ennen kinuskin valuttamista.
Tein kakun tein 22-23cm korkeaan irtopohjavuokaan*, johon se mahtui juuri täydellisesti saman korkuisen reunakalvon kanssa. Vinkki! Parasta tässä korkeassa irtopohjavuoassa* on muuten se, että se on jämäkkä ja uunissa paistetut juustokakut eivät valuta rasvaa uunin pohjalle vuoassa olevan kätevän reunan ansiosta!
Synttärihuumaa: No bake Kinuski-Punaherukkakakku
Noin 8-10 hlö
Pohja
- 150 g kaurakeksejä (tai muita keksejä esim. digestive)
- 50 g voita
- Murskaa keksit esimerkiksi blenderissä ja sulata voi kattilassa. Yhdistä.
- Pinnoita 22 cm korkean irtopohjavuoan pohjalle* leivinpaperi ja painele keksimassa pohjalle.
- Asettele reunakalvo* vuoan reunoille keksipohjan päälle. Liimaa reunakalvo kiinni vuokaan suihkauttamalla vuokasprayta ”liimaksi” vuoan reunaan.
Kinuskitäyte
- 5 liivatelehteä
- 200 g maitorahkaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 0.5 dl sokeria
- 2 dl kinuskia
- 2 dl vispikermaa
- 2 rkl kiehuvaa vettä
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa kevyesti yhteen rahka, tuorejuusto, sokeri ja kinuski.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
- Purista liivatteet ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan.
- Lisää liivateet ohuena nauhana vatkaten tuorejuusto-seokseen.
- Kääntele lopuksi kerma massaan huolellisesti.
- Kaada täyte pohjan päälle ja siirrä vuoka jääkaappiin punaherukkatäytteen valmistuksen ajaksi.
Punaherukkatäyte
- 5 liivatelehteä
- 5 dl punaherukoita
- 1 dl sokeria
- 2 dl vispikermaa
- 100 g maitorahkaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Paseeraa punaherukat eli painele siivilän läpi, niin että kuoret jäävät siivilään.
- Vatkaa kevyesti yhteen rahka, tuorejuusto, sokeri ja paseerattu herukkaliemi.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
- Sekoita liotetut liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä.
- Lisää liivateet ohuena nauhana vatkaten tuorejuustoseokseen.
- Kääntele lopuksi kerma massaan huolellisesti.
- Kaada seos kinuskitäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Kinuski (ganache)
- 2 dl fariinisokeria
- 2 rkl vettä
- 2 dl kuohukerma
- Mittaa fariinisokeri ja vesi kattilaan. Keitä niin kauan, kunnes sokeri on sulanut.
- Lisää kerma hiljalleen sekaan.
- Keitä kinuskia koko ajan kevyesti sekoitellen, kunnes se paksuuntuu.
- Kinuski on valmista noin 15-20 minuutissa.
- Annan kinuskin jäähtyä hetki ja valuttele kakun reunoille.
Vinkki! Voit testata kinuskin tiputtamalla tipan kylmään vesilasiin. Valmis kinuski ei hajoa veteen.
EDIT. 7.2.2018. Liivate saattaa sulattaa kinuskin kakun päältä (yö jääkaapissa), joten suosittelen ganachen laittamista tarjoilupäivänä.
Kinuskin valuttaminen kakulle
Pakasta hyydykekakku aina ennen kinuski-ganachen valuttamista reunoille, jotta se valuu kakun päälle kauniisti, kun ne ovat kovat ja terävät. Voit pakastaa kakun ennen valuttamista kevyesti (noin 30 min – 1 tunti) tai kokonaan (yön yli) kuten minä tein (tällöin pakasta kakku heti kun teet sen eli hyydytä kakku suoraan pakastimeen).
Jos valutat kaiken kinuskin kakun päälle, niin valuta ensin reunoille valumat ja lisää kinuskia kakun keskelle tasoittamalla kuumalla palettiveitsellä. Koristele kakku marjoin, tikuin yms. Laita kakku jääkaappiin sulamaan rauhassa, kun olet sen koristellut. HUOM! Koska kakku on pakastettu on se kylmä ja kinuski jämähtää pintaan nopeasti. Ole siis vikkelä. Tästä syystä valuttaisin myös reunat ensin, jotta valumista tulee kauniit.
Koristeet
- punaherukoita
- mansikoita
- pensasmustikoita
- pinkkejä nonparelleja
- (Miss Etoilen) kakkutikkuja
- pastellisia kakkukynttilöitä
- Halkaise mansikat ja asettele kakun päälle mustikoiden kanssa.
- Ripottele nonparelleja kinuskin päälle.
- Asettele kynttilät ja kakkutikut kakun päälle.
Herkullisia hetkiä!
/Anni
Jusutokakut pakatetaan usein ja kestävät kyllä pakastusta. Tässä vielä lisää tietoa:
https://stg.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/
Mitä kermaa olet käyttänyt tässä kakussa?
Kermat päivitetty suoraan ohjeeseen.
Hei! Onko jotain mitä pitäisi huomioida, jos kakun tekee pakastetuista punaherukoista? Ja onko sinulla suositella jotain valmista kinuskia? 🙂
Pakasteet käy hyvin – valitettavasti valumat eivät onnistu mistään valmiskinuskista.