Suklaa-Kinuski Mutakakku

Suklaa-Kinuski Mutakakku

Suklaa-Kinuski Mutakakku ihanuus nautittiin syksyisessä illanvietossa. Olin tottakai vastuussa jälkiruoasta ja pienen pohdinnan jälkeen päätin valmistaa tätä suussa sulavaa mutakakkua, johon sain kipinän täältä. Resepti on muuten sama, mutta lisäsin teelusikallisen leivinjauhetta taikinaan ja koristelin sormisuolan sijaan kakun tummallasuklaalla. Mutakakku toimii aina ja mekein poikkeuksetta kaikille.

Kinuski ja suklaa kävelevät todella käsi kädessä. Mutakakun kosteus ja pehmeys yhdistettynä suussa sulavaan kinuskiin toimii ja saa ainakin minulta täydet pisteet! Mutakakku on perinteisesti helppo leipoa. Itse suosin tehdä mutakakun aina päivää ennen, jolloin mutakakun maku vain paranee, mutta mutakakun voi aina tehdä tarjoilupäivänä ja tarjota vaikka hieman lämpimänä. Kokeile muuten tätä reseptiä ripottelemalla päälle sormisuolaa, niin saat ihanaa Salted-Caramel Mutakakkua!

 


Suklaa-Kinuski Mutakakku

Ohje:

  • 150 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhoja

Päälle:

  • 1 purkki (397 g) kondensoitua valmiiksi karamellisoitua ja makeutettua maitoa
  • 1-2 palaa tummaa suklaata
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Pingota noin 22-24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat ja jauhota kaakaojauholla.
  3. Sulata voi kattilassa ja siirrä isoon kulhoon. Lisää sokeri, kaakaojauhe, suola ja vaniljasokeri.
  4. Sekoita tasaiseksi vispilällä. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita tasaiseksi.
  5. Sekoita jauhot sekä leivinjauhe keskenään ja kääntele jauhoseos taikinaan. Sekoita vain sen aikaa, kunnes kaikki aineet ovat hyvin sekoittuneet keskenään.
  6. Kaada taikina vuokaan ja siirrä kakku uuniin. Paista uunin alatasolla noin. 20 minuuttia.
  7. Jäähdytä kakku kunnolla. Itse tein kakun aamulla aikasin, kun se tarjoiltiin vasta illalla.
  8. Kaada kinuski eli valmiiksi karamellisoitu maito astiaan ja sekoita tasaiseksi vispilällä. Levitä sitten kinuski kakun päälle kauniisti. Siirrä kakku hetkeksi jähmettymään jääkaappiin.
  9. Raasta tummaa suklaata koristeeksi kakun päälle.
Vinkki! Älä paista kakkua liikaa. Kakku on valmis, kun reunat juuri ja juuri ovat irroneet vuoasta ja kohonneet. Tällöin kakun keskikohta hytisee vielä. Jäähdytä kakku kunnolla ja anna sen muutenkin vetäytyä ja kiinteytyä rauhassa esim. yön yli, tällöin kakku on parhaimmillaan. 
Suklaa-Kinuski Mutakakku

Seuraa herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa !

 

Myös näillä sopii

Herkutella

12 Kommenttia

  1. Ihan mahtavan näköinen! Tuo tummasuklaa sopii myös hyvin koristeeksi, täytyy pitää mielessä! 🙂

  2. Oih, ihana! Tätä samaista ohjetta katselin itsekin Wicked sweet kitchenin puolella. Kinuski ja suklaa ovat tosi mahtava pari maun (ja kaloreiden) suhteen 😉

    1. Kiitos kommentista Suklaapossu 🙂 Tämä oli tosiaan ihanaa! Meitä oli monta syöjää onneksi, muuten olisin varmaan ahminut koko kakun yksin 😀 niin hyvää se oli!

  3. Oi, tätä täytyykin joskus kokeilla 🙂

  4. Nam, kuulostaa herkulliselta. Mulla on "taas" joku ihmeen kinuskikausi meneillään, joten täytyy kokeilla. ��

    1. Kinuskikausi on hyvästä 🙂 Itselleni kinuski on aina ollut lempiherkku, jota voisin lusikoida suuhun suoraan kulhosta 🙂

  5. Anonyymi sanoo:

    Kiitos ohjeesta! Nyt on leivottu, katotaan huomenna, mitä isä ja muu perhe tykkää 😀

  6. Jaakko sanoo:

    Jos ton päälle tulevan kinuskin tekee itse niin kuinka paljon suurinpiirten aineksia siihen tarvittaisiin? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *