Sinappivinegretti – Maailman paras salaatinkastike
Tämä on se hetki, jonka jälkeen haluat pelkkää vihreää salaattia jokaiselle aterialle: sinappivinegretti – maailman paras salaatinkastike.
Minun elämäni ruokahetket muuttuivat, kun bongasin kesällä Glorian ruoka&viini -lehdestä maailman parhaan salaatinkastikkeen ohjeen. Kova väite, simppeli kuva, mutta se mikä sai mielenkiintoni heräämään oli tarina tuon kastikkeen takana. Oi New York!
Toimittaja oli tilannut kyseisen salaatin New Yorkissa, ravintolassa nimeltä Via Carota, jossa he olivat miehensä kanssa ihmetelleet kyseisen annoksen hintaa. Pelkkiä salaatinlehtiä 20 dollarilla? Salaatti oli tilattava ja se jäi mieleen. Vuotta myöhemmin ohje löytyi New York Timesista, jonne se oli päätynyt samojen ylistyksien kera! Ja sitten se päätyi Glorian ruoka&viini numeroon 6/2019 ja sieltä minä bongasin sen! Oi kiitos maailman parhaan salaatinkastikkeen ohjeesta!
Olen kertonut tästä kastikkeesta monelle. Kokannut jumalaista vihersalaattia jumalaisella kastikkeella ystävilleni ja nyt jaan sen teille. Olkaa hyvät, tässä hieman muunneltu (omaan makuuni) ohje! Nautinnollisia salaattihetkiä!
Sinappivinegretti – Maailman paras salaatinkastike
Ohje
- 1 salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl valkoviinietikkaa (myös omena- ja punaviinietikalla tuli herkkua)
- 1 rkl lämmintä vettä
- 2 dl laadukasta oliiviöljyä
- 1,5 tl dijonsinappia
- 1,5 tl täysjyväsinappia (myös ihan tavallinen käy ja toimii)
- 1,5 tl juoksevaa hunajaa
- 2 timjaminoksaa
- 0,5 tl merisuolaa
- mustapippuria
- ripaus ruokosokeria
Tee näin
- Kuori ja hienonna salottisipuli sekä valkosipuli kulhoon.
- Lisää päälle etikka ja vesi. Sekoita.
- Lisää seuraavaksi oliiviöljy, hunaja ja sinapit vispaamalla.
- Mausta suolalla ja pippurilla, lisää halutessasi vielä ripaus ruokosokeria ja timjamit.
- Lisää halutessasi etikkaa tai suolaa, jos maku sitä vaatii.
- Sekoittele tasaiseksi ja kääntele pestyjen salaatinlehtien sekaan. Lusikoi kastiketta vielä kasan päälle. N A M !
VEGAANINEN: Korvaa hunaja agavesiirapilla.
Ihanaa viikon jatkoa!
♥ Anni
Tätä täytyykin kokeilla! Kauankohan tällainen kastike säilyy jääkaapissa, jos tekisi pullollisen?
Pitäisi säilyä useita viikkoja jääkaapissa, joten tee vaan kerralla enemmän 🙂
Menee öljyn seurauksena tahmeaksi jääkaapissa (toki sitten notkistuu). Miten säilyy huoneenlämmössä?
Totta, oliiviöljy pakkautuu kylmässä, mutta melko nopeasti muuttuu juoksevaksi huoneenlämmössä. En ole kokeillut säilytystä huoneenlämmössä härskiintymisen takia, mutta uskoisin, että kyllä muutaman päivän säilyy.
Kiitos reseptistä, testasin eilen ja oli hyvää! 🙂
Kiva kuulla, että sinäkin pidit 🙂
Miten pientä silppua tuosta sipulista pitää tehdä? Tai voiko sen korvata jollain? Olen tavis sipulille allerginen, jos syön sitä(valkosipulia pystyn käyttämään) joten mietin tuota, että jos voi laittaa lohkoiksi, niin ei tulisi omalle lautaselle.
Sipuli hienonnetaan todella pieneksi ja on olennainen osa salaattia, koska antaa makua. Voit toki kokeilla ilman salottisipuliakin vain valkosipulilla tätä kastiketta 🙂
Aivan ihana resepti: todellakaan salaatti ei ole enää entisensä! Tästä tuli mun uusi MUST. Kiitos!
Ihana kuulla, että teilläkin <3 Kiitos kommentistasi!
Minäkin kokeilin tätä salaatinkastikeohjetta ja mitä ihmettä teinkään väärin kun lopoutulos oli maultaan hyvin karvainen ja vetinen kastike?
Tämä ohje on niin simppeli, että mitään muuta ei oikein voi tehdä väärin kuin mitata aineet. Oliiviöljyä tulee tähän kastikkeeseen paljon, joten sen tulee olla laadukasta, jotta maku on paras mahdollinen. Jos pidät oliiviöljyn makua karvaana tulee varmasti karvaus siitä. Vetistä tästä saa ainoastaan laittamalla liikaa vettä kastikkeeseen.
Hei Anni!
Mistä löydät vegaanista hunajaa? Ohje on merkitty vegaaniseksi.
Kyselee Outi
Hei Outi,
Ei taida löytyä vegaanista hunajaa 😉 Hunajan voi korvata agavesiirapilla, jos se ei sovellu ruokavalioon – lisäsin sen ohjeeseen. Oli jäänyt nimittäin uupumaan sieltä.
Hei!
Hyvä resepti jota on helppo muunnella omien mieltymysten mukaiseksi.Itse teen tupla-annoksen jolloin se riittää omassa käytössäni noin kuukaudeksi.Säilyy hyvin jääkaapissa ainakin tämän ajan.Mielestäni sipuli ja valkosipuli kannataa raastaa hienoksi soseeksi ja timjamia laittaa kokonainen ruukullinen hyvin pilkottuna.
Hyvät vinkit, kiitos niistä 🙂