Silkinpehmeä Kinuskimoussekakku (Velvet-kuorrutus)

Silkinpehmeä Kinuskimoussekakku (Velvet-kuorrutus)

Välillä jotain muutakin kuin omenaa.

Kinuski, kinuski ja kinuski! Missä ohjeessa se ei toimisi? En ole törmännyt vielä kinuskiherkkuun, josta en pitäisi ja onkin uskomatonta miten täältä blogista puuttui kokonaan tälläinen (överi) kinuskimoussekakku! Olen tietenkin yhdistänyt kinuskia kaikkeen muuhun mahdolliseen. Mainitakseni muutaman tähänastisen suosikkini:

Samettinen velvetkuorrutus oli kovassa huudossa viime vuonna. Nyt innostus on hiukan laantunut, mutta itse halusin palata tähän kauniiseen koristelutekniikkaan taas syksyn tullen. Lainaan hieman tekstiä aikaisemmasta postauksestani, jotta te jotka luette suklaaspraystä ensimmäistä kertaa tiedätte mistä on kyse:

”Kaakaovoista tehty suklaaspray on suosiossa Ranskassa, jossa sillä kuorrutetaan pieniä kauniita leivoksia. Voit siis loihtia yhtä ihania leivonnaisia kotona kuin Pariisin patisserioissa! Suklaasprayn avulla saat kakun pintaan täydellisen (velvet)samettisen pinnan. Suklaasprayn maku on kevyt ja melko mauton, mutta tässä onkin kyse enemmän tyylilajista. Ajatuksena samettinen suklaapinta voi vaikuttaa vaikealta toteuttaa, mutta huoli on turha. Spraypullo kannattaa lämmitellä kuumassa vedessä ja jäisen kakun pintaan suihkutettuna kaunis pinta syntyy kuin itsestään lämpimän kaakaovoin reagoidessa jäisen pinnan kanssa. Ulkonäön lisäksi kaunis samettinen suklaapinta pitää myös kakun kosteuden ja kuohkeuden kakun sisällä.”

Tässä kakussa on siis kinuskimoussea,  keksimurua, itsekeitettyä kinuskia ja päällä samettinen suklaakerros. Tuhdilta kuulostava kakku on yllättävän kevyttä ja ahh niin silkkisen samettista! Psst suklaaspray on nyt myös alennuksessa verkkokaupassani!


Silkinpehmeä Kinuskimoussekakku (Velvet-kuorrutus)

Noin 10 henkilön kakku.

Kinuskimousse:

  • 2 dl kermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  1. Mittaa fariinisokeri ja kerma kattilaan ja keitä kinuskia muutama minuutti koko ajan sekoitellen.
  2. Jäähdytä kinuski täysin (voit tehdä sen jo edellisenä päivänä). Vatkaa täysin jäähtynyt kinuski vaahdoksi.
  • 3 dl kermaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 3 liivatelehteä (0.5 dl vettä)
  1. Laita liivatteet likoamaan 5 minuutiksi isoon kulhoon, jossa on kylmää vettä.
  2. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi, ja vatkaa sitten sekaan tuorejuusto.
  3. Yhdistä kinuskivaahto ja kermatuorejuusto nuolijalla käännellen.
  4. Sulata puristetut liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan ja anna jäähtyä hetken.
  5. Kaada liivatenauha ohuena moussen sekaan koko ajan vatkaten.
  6. Kaada mousse Queen-kakkuvuokaan ja laita vuoka jääkaappiin noin tunniksi.

Keksipohja:

  • 50 g keksimurua (digestive tai kaurakeksi)
  • 20 g voita
  1. Murenna keksit hienoksi ja lisää sekaan sulatettu voi.
  2. Painele keksimuru hieman hyytyneen kakun päälle varovasti taputellen ja siistien reunat.
  3. Laita kakku pakastimeen yön yli jäätymään.
  4. Ota kakku huoneenlämpöön vasta juuri ennen kuorrutusta.

Vinkki! Keksimurua saattaa jäädä yli, jos jätit vähemmän tilaa keksipohjalle kuin minä. Pohjasta voi tehdä todella ohuen. Voit tehdä kakun myös ilman pohjaa pelkkänä moussena halutessasi!

Koristelu:

  1. Irrota jäinen kakku silikonisesta vuoasta varovasti heti kun otat sen pakkasesta.
  2. Käsittele suklaaspray ohjeen mukaan eli lämmitä 30 asteiseksi ja suihkuta 30 cm etäisyydeltä suoraan jäisen kakun pintaan.
  3. Laita kakku jääkaappiin sulamaan muutamaksi tunniksi.
  4. Koristele kakku valuttamalla kinuskia sen päälle ja muilla koristeilla ennen tarjoilua.

Vinkki!  Irrota jäinen kakku hyvin varovasti vuoasta, jotta sen pinta on täysin sileä. Näin saat suklaakuorrutuksesta tasaisen. Jos pintaan jää koloja tai epätasaisuuksia, näkyvät ne helposti. 400 ml pullo suklaasprayta riittää varmasti 5-6 kakkuun, niin vähän sitä kuluu yhteen tämän kokoiseen.

HUOM! Minun kakussa on vaaleanruskeaa sprayta koko kakun päällä ja valkoista spraytä kakun yläosassa. Käyttämällä kahta väriä saat kauniin liukuvärjätyn kakun!

Silkinpehmeä Kinuskimoussekakku (Velvet-kuorrutus) Silkinpehmeä Kinuskimoussekakku (Velvet-kuorrutus)

Silkinpehmeä Kinuskimoussekakku (Velvet-kuorrutus)

Oletko koittanut velvet-kuorrutetta?

Ihanaa uutta viikkoa!

♥ Anni


Katso myös Silkinpehmeä Vadelmamoussekakku!

Seuraatko minua jo:

 Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

28 Kommenttia

  1. Karita sanoo:

    Moi!
    Tämä ei varmaan lähde irti, jos kakun tekee tavalliseen kuivakkainpaanvuokaan?

    1. Tällainen kakku kannattaa tehdä tosiaan silikoniseen vuokaan, että kakun saa painettua ulos. Tietenkin irtopohjavuokaa voi tehdä kuten tavallisenkin juustokakun.

  2. Liisa sanoo:

    Kävisikö tämä kinuskimousse täytekakun täytteeksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *