Silkinpehmeä Kinuskimoussekakku (Velvet-kuorrutus)

Silkinpehmeä Kinuskimoussekakku (Velvet-kuorrutus)

Välillä jotain muutakin kuin omenaa.

Kinuski, kinuski ja kinuski! Missä ohjeessa se ei toimisi? En ole törmännyt vielä kinuskiherkkuun, josta en pitäisi ja onkin uskomatonta miten täältä blogista puuttui kokonaan tälläinen (överi) kinuskimoussekakku! Olen tietenkin yhdistänyt kinuskia kaikkeen muuhun mahdolliseen. Mainitakseni muutaman tähänastisen suosikkini:

Samettinen velvetkuorrutus oli kovassa huudossa viime vuonna. Nyt innostus on hiukan laantunut, mutta itse halusin palata tähän kauniiseen koristelutekniikkaan taas syksyn tullen. Lainaan hieman tekstiä aikaisemmasta postauksestani, jotta te jotka luette suklaaspraystä ensimmäistä kertaa tiedätte mistä on kyse:

”Kaakaovoista tehty suklaaspray on suosiossa Ranskassa, jossa sillä kuorrutetaan pieniä kauniita leivoksia. Voit siis loihtia yhtä ihania leivonnaisia kotona kuin Pariisin patisserioissa! Suklaasprayn avulla saat kakun pintaan täydellisen (velvet)samettisen pinnan. Suklaasprayn maku on kevyt ja melko mauton, mutta tässä onkin kyse enemmän tyylilajista. Ajatuksena samettinen suklaapinta voi vaikuttaa vaikealta toteuttaa, mutta huoli on turha. Spraypullo kannattaa lämmitellä kuumassa vedessä ja jäisen kakun pintaan suihkutettuna kaunis pinta syntyy kuin itsestään lämpimän kaakaovoin reagoidessa jäisen pinnan kanssa. Ulkonäön lisäksi kaunis samettinen suklaapinta pitää myös kakun kosteuden ja kuohkeuden kakun sisällä.”

Tässä kakussa on siis kinuskimoussea,  keksimurua, itsekeitettyä kinuskia ja päällä samettinen suklaakerros. Tuhdilta kuulostava kakku on yllättävän kevyttä ja ahh niin silkkisen samettista! Psst suklaaspray on nyt myös alennuksessa verkkokaupassani!


Silkinpehmeä Kinuskimoussekakku (Velvet-kuorrutus)

Noin 10 henkilön kakku.

Kinuskimousse:

  • 2 dl kermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  1. Mittaa fariinisokeri ja kerma kattilaan ja keitä kinuskia muutama minuutti koko ajan sekoitellen.
  2. Jäähdytä kinuski täysin (voit tehdä sen jo edellisenä päivänä). Vatkaa täysin jäähtynyt kinuski vaahdoksi.
  • 3 dl kermaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 3 liivatelehteä (0.5 dl vettä)
  1. Laita liivatteet likoamaan 5 minuutiksi isoon kulhoon, jossa on kylmää vettä.
  2. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi, ja vatkaa sitten sekaan tuorejuusto.
  3. Yhdistä kinuskivaahto ja kermatuorejuusto nuolijalla käännellen.
  4. Sulata puristetut liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan ja anna jäähtyä hetken.
  5. Kaada liivatenauha ohuena moussen sekaan koko ajan vatkaten.
  6. Kaada mousse Queen-kakkuvuokaan ja laita vuoka jääkaappiin noin tunniksi.

Keksipohja:

  • 50 g keksimurua (digestive tai kaurakeksi)
  • 20 g voita
  1. Murenna keksit hienoksi ja lisää sekaan sulatettu voi.
  2. Painele keksimuru hieman hyytyneen kakun päälle varovasti taputellen ja siistien reunat.
  3. Laita kakku pakastimeen yön yli jäätymään.
  4. Ota kakku huoneenlämpöön vasta juuri ennen kuorrutusta.

Vinkki! Keksimurua saattaa jäädä yli, jos jätit vähemmän tilaa keksipohjalle kuin minä. Pohjasta voi tehdä todella ohuen. Voit tehdä kakun myös ilman pohjaa pelkkänä moussena halutessasi!

Koristelu:

  1. Irrota jäinen kakku silikonisesta vuoasta varovasti heti kun otat sen pakkasesta.
  2. Käsittele suklaaspray ohjeen mukaan eli lämmitä 30 asteiseksi ja suihkuta 30 cm etäisyydeltä suoraan jäisen kakun pintaan.
  3. Laita kakku jääkaappiin sulamaan muutamaksi tunniksi.
  4. Koristele kakku valuttamalla kinuskia sen päälle ja muilla koristeilla ennen tarjoilua.

Vinkki!  Irrota jäinen kakku hyvin varovasti vuoasta, jotta sen pinta on täysin sileä. Näin saat suklaakuorrutuksesta tasaisen. Jos pintaan jää koloja tai epätasaisuuksia, näkyvät ne helposti. 400 ml pullo suklaasprayta riittää varmasti 5-6 kakkuun, niin vähän sitä kuluu yhteen tämän kokoiseen.

HUOM! Minun kakussa on vaaleanruskeaa sprayta koko kakun päällä ja valkoista spraytä kakun yläosassa. Käyttämällä kahta väriä saat kauniin liukuvärjätyn kakun!

Silkinpehmeä Kinuskimoussekakku (Velvet-kuorrutus) Silkinpehmeä Kinuskimoussekakku (Velvet-kuorrutus)

Silkinpehmeä Kinuskimoussekakku (Velvet-kuorrutus)

Oletko koittanut velvet-kuorrutetta?

Ihanaa uutta viikkoa!

♥ Anni


Katso myös Silkinpehmeä Vadelmamoussekakku!

Seuraatko minua jo:

 Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

28 Kommenttia

  1. Mari sanoo:

    Ihana kakku. Kauanko arvioisit jäisen kakun sulamisen kestävän eli koska olisi valmista tarjottavaksi?

  2. Ihan super ihana kakku, just mun suosikki aineita, niin tekisi mieli meidän viikonlopun rapujuhliin tätä tehdä. Litoinkin sulle kyselyn, jotta kerkeisinkö saamaan tuon sprayn ennen perjntaita. Mitäs luulet, pilaisinko kakun, jos laitain tuon moussen joukkoon puolukoita?
    Mukavaa Tiistaita sinulle ih<na <3.

    1. Oi tämä sopisikin rapujuhliin täydellisesti! Puolukat sopivat varmasti kakkuun: täytteeseen, koristeeksi tai kastikkeeksi! Nam fantastinen yhdistelmä! Kiitos samoin ihana! Paketti on sinulle päin jo lähtenyt <3

  3. OOh, olet ihana kun kiirehdit pakettia, super kiitos siitä, tuskin maltan odottaa, että pääsen leipomaan :).

  4. Wow, upea!
    Minäkin innostuin viime vuonna tästä spraysta. Sillä sai aikaan todella näyttäviä ja ammattimaisen näköisiä leivonnaisia.
    Oikein piti itsekin ihastella omaa aikaansaannosta 😉
    Joten kiitos muistutuksesta, täytyypä ehkä tilata tätä lisää, juuri tuota vaaleanruskeata suklaasprayta.

    1. Kiitos Sari 🙂 Vaikka tekniikka näyttää vaikealta niin tosiaan tämä on aika helppo koristelutapa saada aikaan näyttäviä leivonnaisia 🙂 Ihanaa päivää!

  5. Ihailin tätä kahvipöydän kaunokkia jo Instassa. Aivan upea Anni!

  6. Jemina sanoo:

    Moikka!
    Jos haluan koristella täytekakun pinnan suklaasprayllä niin riittääkö että kakun päällinen on jääkaappikylmää? Täytekakku ei ihan mahdu pakkaseen😊

    1. Valitettavasti ei. Pinnan, johon suklaaspray suihkutetaan täytyy olla jäinen, jotta oikeanlainen röpelöinen pinta syntyy kakkuun.

  7. Tinttarella sanoo:

    Minua on jo pitkään ihmetyttänyt seuraava seikka. Liivatemoussen aineksienhan pitää aina olla huoneenlämpöisiä, jotta liivate ei paakkuunnu. Kinuskimoussea tehdessä kinuskin pitää kuitenkin olla jääkylmää. Ja tämän vuoksi minulla aina paakkuuntuu kinuskimousse. Mikä avuksi?

    1. Kinuskivaahdon ei tarvitse olla jääkylmää vaan kinuskin ennen kuin se vatkataan vaahdoksi. Kun lisätään vatkattuun kinuskiin tuorejuustoa ja kermaavaahto ei seos ole enää jääkaappikylmää. Liivate kannattaa lisätä aina reilusti vatkaten ohuena nauhana, jolloin se ei paakkunnu.

  8. Tanja sanoo:

    Voiko suklaasprayn suihkuttaa jo edellisenä päivänä ja se silti säilyy yhtä kauniina? Kauan ollut spray kaapissa, mutta aina unohtanut käyttää ja nyt olisi mahtava tilaisuus käyttää pojan rippijuhliin. Ainut vaan, että pakko saada kaikki valmiiksi edellisenä päivänä. Säilyykö sprayn päällä esim. nonparellit ym koristeet vai pitäisikö ne laittaa vasta aamulla?

    1. Hei Tanja, voit tehdä kakun valmiiksi jo edellisenä päivänä. Kun spray n suihkutettu oikein ohjeita seuraamalla se ei häviä mihinkään kakun pinnasta. Itse koristelen kakut aina vasta tarjoilupäivänä, koska koristeet saattavat vettyä jääkaapissa.

  9. Tia sanoo:

    Olen ihastellut sitä bolle muottia, toimisiko tämä resepti siihen jos tekisin sen suklaajuustokakun päälle eri kerrokseksi, entä kuinka jos pitää pakastaa niin kestääkö alle jäävä kakku sen bollekakun sulatuksen ?
    Menikö liian hankalaksi ?

    1. Hei Tia, tämän kakun voi tehdä Bolle-vuokaan myös 🙂 Muihin kokeiluihin en uskalla ottaa kantaa testaamatta miten toimii. Leivonnassa pitää ottaa riskejä ja kokeilla. Epäilen kuitenkin että liivatteen takia erillinen kerros juustokakussa saattaa valua pois päältä näiden pakastamisien yms seurauksena..

  10. Karita sanoo:

    Moi!
    Tämä ei varmaan lähde irti, jos kakun tekee tavalliseen kuivakkainpaanvuokaan?

    1. Tällainen kakku kannattaa tehdä tosiaan silikoniseen vuokaan, että kakun saa painettua ulos. Tietenkin irtopohjavuokaa voi tehdä kuten tavallisenkin juustokakun.

  11. Liisa sanoo:

    Kävisikö tämä kinuskimousse täytekakun täytteeksi?

  12. Karoliina sanoo:

    Jos kinuskimoussen tekee korkean kakun täytteeksi (täytettä 3 väliin) tarvisiko liivatteen määrää lisätä?

  13. Janina sanoo:

    Moikka! Jos tekee täytekakun väliin niin ei varmaan tarvitse pakastaa? Eli käykö ihan normi mousse täytteenä täytekakkuun 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *