Semmeltårta – Laskiaispullakakku
Semmeltårta muistuttaa minua Tukholman vuosista. Siellä laskiaisen täytekakku eli semmeltårta näytti tältä ja maistui sopivasti mantelilta. Mantelimassa oli itse tehtyä, kuten pullakin totta kai. Näin sen kuuluukin olla, se kaupan valmis mantelimassa ei kuulu pullan väliin sellaisenaan.
Tiedätte, että joka vuosi minulle tulee himo kehitellä jokin laskiaisinnovaatio (vaikka rakastan ihan perinteisiä pullia). Tänä vuonna se on tämä Ruotsista lainaamani laskiaisen täytekakku eli semmeltårta. Suosittelen kuitenkin kurkkaamaan myös viime vuotiset ihanuudet: laskiaisen mutakakku täältä ja laskiaisen juustokakku täältä. Kaikki laskiaisohjeeni löydät täältä.
Aina laskiaspullaa ei tarvitse keksiä kokonaan uudestaan. Välillä jokin ihana makuyhdistelmä toimii yhtä hyvin perinteisten pullien ohella. Huomasit ehkä jo raikkaat passionhillolla täytetyt laskiaispullat. Jos et, pääset ohjeeseen tästä.
Nostan täällä blogissa aina hieman viiveellä Unelmien Talo & Koti -lehden leivontapalstani ohjeita. Tämän kuukauden resepti on tässä ja paljon uutta ihanaa on tiedossa ympäri vuoden.
Semmeltårta – Laskiaispullakakku
Ohje
noin 10 hlö
Tämä ihana semmeltårta on leivottu pehmeään pullataikinaan, joka paistetaan kakkuvuoassa. Kerrosten väliin levitetään reilusti itse tehtyä mantelimassaa ja kermavaahtoa. Kakku koristellaan kermalla, mantelilastuilla ja tomusokerilla. Niin ihanaa ettei sanotuksi saa.
Ohjeen löydät täältä
Vinkki! Voit korvata mantelimassan halutessasi hillolla.
Postauksen kuvat: Satu Nyström / A-lehdet
Herkullista hiihtolomaa!
Lisää laskiaispulla-reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Aivan ihana kakku 💗
Kiitos <3
Näyttääpä ihanalta! Millä ohjeella teet mantelimassan? 😊
Esimerkiksi tällä 🙂 kuorelliset tai kuorettomat mantelit käy molemmat,