Puffet Donitsit – Donut Ice Cream Sandwich
Ihanien vappuherkkujen suunnittelu on nyt virallisesti alkanut! Olen ihastunut jo aiemmin uunissa paistettaviin minidonitseihin ja niiden reseptejä löytyykin blogistani jo muutama erilainen. Katso reseptit tästä. Uunissa paistettavat minidonitsit valmistuvat helposti ja nopeasti. Ne ovat kivaa makeaa naposteltavaa ja mikä parasta niitä on hauska koristella ja muunnella oman maun mukaiseksi. Näiden herkkujen tekemiseen tarvitset kuitenkin donitsipellin.
Sain Dansukkerin ja Blogiringin yhteistyön kautta mahdollisuuden kehitellä uuden minidonitsireseptin, jonka pääosassa on fariinisokeri. Fariinisokeri tuo donitsitaikinaan ihanan kinuskisen vivahteen ja se sopii myös mainiosti simojen makumaailmaan. Suosittelenkin nauttimaan nämä herkut juuri perinteisen siman kanssa! Löydät Dansukkerin sima reseptejä täältä.
Jäätelöllä täytetyissä leivonnaisissa on vaan sitä jotain. Itselleni ne tuovat mieleen lapsuuden kesät, kun syötiin puffet jäätelöitä. New Yorkissa maistoin vuosi sitten suklaahippukeksejä, jotka olivat täytetty erilaisilla jäätelöillä. Näistä kokemuksista inspiroituneena päätin täyttää donitsit ihanilla pastellinsävyisillä jäätelöillä ja koristella värikkäillä nonparelleilla. Näistä tuli siis Donut Ice Cream Sandwich -leivoksia tai suomalaisittain Puffet Donitseja. Katso myös vinkkivideoni alempaa!
Puffet Donitsit – Donut Ice Cream Sandwich
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl fariinisokeria
- 1 tl leivinjauhoa
- 1 tl vaniljasokeria
- 0.5 tl suolaa
- 1 tl jauhettua kardemummaa
- 1 dl maitoa
- 1 kananmuna
- 50 g sulatettua voita
- voita pellin voiteluun
- Mittaa ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
- Sulata voi ja anna jäähtyä.
- Sekoita kananmuna, maito ja sula voi toisessa kulhossa
- Lisää muna-maito-voiseosta kahdessa erässä jauhoihin ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Voitele donitsipelti sulalla voilla, jotta donitsit irtoavat vielä helpommin pellistä.
- Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa pellille donitsikoloihin.
- Paista uunissa 220 asteessa noin 5-7 minuuttia uunista riippuen. (Huom! liika paisto tekee donitseista kuivia!)
- Anna donitsien jäähtyä ritilällä ja sahaa ne sitten kahtia veitsellä.
Täyte ja koristeet:
- Kermajäätelöä (päärynä, mansikka, banaani)
- NonparellejaLeikkaa tai kauho lempijäätelöstäsi sopivat palat donitsien väliin.
- Halutessa pyöräytä jäätelöpalat nonparelleissa.
- Tarjoile heti ja ennen kuin jäätelö sulaa.
Yhteistyössä Suomen Sokeri.
Myös näillä sopii
Herkutella
Sitruunajuustokakku Browniepohjalla
Browniepohja ja asiaa mitta-astioista
Liukuvärikakku: Mustikkamousse, Valkosuklaamousse ja Sveitsiläinen voikreemi
Runebergin Murupiirakka